Kerstin och Lasse blev ett par under resan

Idag har Kerstin och Lasse varit ett par i fyra år och träffas så ofta de kan!
- Det hände saker på den där resan som jag inte var beredd på, berättar Kerstin. Jag hade inte trott att jag skulle få sådana känslor för någon igen. Jag är så tacksam för det.

Kerstin delade rum med en annan dam

När Kerstin väl hade bestämt sig för att åka på höstträffen var det långt ifrån självklart att hon verkligen skulle komma iväg. Resan var egentligen fullbokad, men Kerstin gav sig inte. Hon lämnade sitt telefonnummer till PROmedlemsresor och bad dem höra av sig om någon annan ensamresande dam ville dela rum. Redan samma dag fick hon napp! Att hon skulle bli tvungen att flyga från Sundsvall, eftersom flyget också var fullbokat, spelade ingen roll. Hon tog helt enkelt tåget dit och sov över hos vänner, natten före avresa.

- När jag kom fram till hotell Kremlin var det mitt i natten och min rumskompis var redan där. Jag kände direkt – det här blir bra! Hon var betydligt yngre än jag, men vi kom jättebra överens från första början.

Minnesvärt besök på ett Hamam

Kerstin och hennes rumskamrat hade så roligt tillsammans att fler ensamresande drogs till dem. Snart var de en liten grupp på fem damer som höll ihop. Bland annat besökte de ett hamam, ett turkiskt badhus, något som Kerstin tyckte var en fantastisk upplevelse! En dag hyrde de bil med chaufför och åkte in till Antalya för att shoppa och titta runt.

Till skillnad från Kerstin bodde Lasse singel och kände sig först lite ensam bland alla par. Han funderade på om han hade gjort rätt som åkt. Men det tog inte lång tid innan Kerstin och hennes nyfunna väninnor förstod att också Lasse hade rest själv, och bjöd in honom i gemenskapen. Kerstin berättar:

- Första kvällen med Lasse skulle tre av oss gå på restaurang utanför hotellet, men planerna ändrades och det slutade med att alla fem väninnor följde med. När vi ringde Lasse för att berätta att det skulle bli han och fem damer, istället för tre, skämtande han: ”Desto bättre!” Jag tycker det visar att Lasse har humor!

Kerstin och Lasse bytte telefonnummer

För Lasse, Kerstin och väninnorna gick veckan fort. På dagarna följde de med på utflykter, ägnade sig åt olika aktiviteter och åt gott. På kvällarna träffades de på uteserveringen, tog en drink och umgicks. Kerstin och Lasse pratade mycket och efter ett tag bytte de telefonnummer. När veckan var slut tänkte Kerstin ändå ”det var det”, och vågade inte riktigt tro att något mer skulle hända. Men Lasse ville annorlunda! Snart efter hemkomst ringde han upp Kerstin och undrade när hon skulle hälsa på vänner i Stockholm. Kunde hon inte komma på middag hos honom på Dalarö?

- När folk fick höra att jag skulle hälsa på Lasse på Dalarö och dessutom bo hos honom blev många förskräckta, säger Kerstin och skrattar. De trodde jag skulle bli sol och vårad eller något. Men jag var aldrig orolig. Lasse var ingen främling för mig!

Tillbaka till Kremlin Palace

När Kerstin åkte för att besöka Lasse var det lucia, och från den helgen har de varit ett par. Ingen av dem har några planer på att flytta från sina respektive orter, men de hörs på telefon varje dag, sms:ar och ses så ofta de kan. Båda tycker om att resa och de har varit på flera gemensamma resor, bland annat kryssningar i Medelhavet och på Atlanten. Men något som de båda ser extra mycket fram emot ligger fortfarande framför dem – PROmedlemsresors höstträff på hotell Kremlin senare i år!

- Vi längtar efter att få komma tillbaka till Kremlin Palace. Det var ändå där Lasse och jag träffades! Båda var vi där för att försöka förgylla vår sorgsna tillvaro, och sen gick det som det gick. Det är nog ödet, säger Kerstin.