Översikt

Tågresa till Italien

Vi reser till Italien genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Europa till Verona och den pittoreska småstaden Garda vid Gardasjön.

TÅGRESAN TILL ITALIEN. Vi avreser med tåg från Sverige till Köpenhamn där vi samlas för vidare färd genom Europa. Vi övernattar i Hamburg för att dagen efter resa vidare genom Tyskland och Alperna ner till Verona. Här väntar en bussfärd, ca 60 minuter, vidare till underbara Gardasjön.

HOTELL MITT I GARDA. Vi bor på det charmiga hotellet Bisesti som ligger endast 250 meter från Gardas strandpromenad. Hotellet erbjuder en lugn och välkomnande miljö med trädgård, pool och solterrass. Alla rummen har eget badrum, värdeskåp och tv med satellitkanaler.

SVENSK FÄRDLEDARE. Vår erfarna och uppskattade färdledare är med under hela resan genom Europa till Gardasjön för att vara behjälplig och svara på frågor.

GARDASJÖN. Det milda klimatet, grönskan och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med ett myllrande folkliv, mängder av restauranger, barer och butiker.

Boka din resa

2018-04-11 2018-04-20 13 495 kr . Väntelista Boka
2018-04-18 2018-04-27 13 495 kr . Väntelista Boka
2018-10-05 2018-10-14 13 495 kr . Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Avresa mot Hamburg

  Med anslutande tåg från Stockholm, med flera platser, ankommer vi till Köpenhamns Centralstation i god tid före avresan vidare mot Hamburg. Via färjan mellan Rödby–Puttgarden (45 minuter) når vi Hamburg under tidig kväll, där vi övernattning på trevliga Hotel Bismarck, beläget på kort gångavstånd från centralstationen.

 • Dag 2-3 Vi upplever storslagna Hamburg.

  Staden har allt mellan himmel och jord, men är i kärnan en äkta hamnstad. Det gamla hamnområdet har delvis förändrats och låtit sig växa. Hafencity, en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur. Få vet det, men Hamburg har ett större kanalsystem än vad Amsterdam och Venedig kan räkna ihop tillsammans. Stadens själ vilar fortfarande över hamnen och sjöfarten. Vi ser ständigt fartyg på väg in på floden Elbe, med destination hansestaden Hamburg, den näst största staden i Tyskland. Under två dagar för du se litet av det mest intressanta som staden har att uppvisa. Vår ciceron Rainer Schwenke tar oss med till kända och mindre kända platser i denna världsstad. En av kvällarna äter vi gemensam middag i Hamburg.

 • Dag 3. Pittoreska Garda

  Staden och har gett Gardasjön dess namn och det är lätt att bli förälskad i stadens medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Vid den bilfria strandpromenaden, som är Gardas hjärta, är det marknad varje fredag. Den som
  tycker om att röra på sig kan härifrån göra långpromenader hela vägen till grannstaden Bardolino. När solen går ned över Gardasjön är det fullt på stadens alla caféer och restauranger. Många har musik och även butiker håller öppet till långt in på kvällen.

 • Dag 4. Tåg till Berlin.

  På förmiddagen tar vi tåget som går direkt till Berlin och ankommer till vårt hotell, Intercity Haubtbahnhof, vid lunchtid. Vårt hotell är beläget mitt i centrum, och resten av dagen är fri för egna promenader i denna intressanta huvudstad.

 • Dag 5-6. Spännande dagar i Berlin.

  Under två dagar skall vi utforska Tysklands huvudstad Berlin, landets största och mest folkrika stad. Berlin är också en av Europas mest besökta och omtyckta städer, med en närvarande historia och ett rikt kulturliv. Just kontrasten mellan de historiska byggnaderna och dagens arkitektur, mellan det traditionella och moderna, är typiskt för staden. Man kan följa nationens hela historia genom Berlins sevärdheter, från Brandenburger Tor till Domkyrkan, Checkpoint Charlie och Bundeskanzleramt. 

 • Dag 6. Guidad utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad utflykt till Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här. Men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är ganska gammalt, men balkongen sattes upp 1935.
  Den största sevärdheten, förutom den romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Lysande sengotisk skulpturkonst. Man kan också fästa sig vid hur denna familj av tyranner, som regerade från sent 1200-tal till sent 1300-tal, hade den egendomliga vanan att kalla sig för hundnamn – Cangrande (stora vovven), Mastino I och Mastino II (mastiff I–II) samt Cansignorio (ledarhunden).

 • Dag 7. Fri dag – eller egen tågutflykt

  Vår rundresa baseras på en biljettyp som heter Interrail med fem resdagar. Det går åt två resdagar på utresan och två på hemresan. Det betyder att det finns en resdag kvar att utnyttja för egen utflykt. Här följer två förslag till utflykter som du kan göra med tåg på egen hand.
  En dag i Venedig: Regionaltåget går mellan Verona Porta Nuova-stationen och Venezia Santa Lucia-stationen som ligger inne i Venedig. Det finns utmärkta bussförbindelser från busstorget i Garda till stationen i Verona, restid 1 timme. Bussbiljett kostar ca 100 kr t/r. På regionaltåget behövs ingen platsbiljett, det räcker med att man fyllt i resedatum på Interrail-biljetten. Regionaltågen går måndag–fredag, till exempel kl. 09:21 från Verona och tillbaka 17:12 från Venedig. Resan tar 1 tim. 27 min.

  Rom över en dag: Den som vill uppleva den italienska huvudstaden, tar snabbtåget från Verona till exempel kl. 09:52, då är man framme i centrala Rom kl. 12:45. Återresa från Rom kl. 16:45 med hemkomst till Verona kl. 19:37. Snabbtågen är mycket populära och här krävs bokad platsbiljett, kostar ca 220 kr t/r och kan med fördel förbeställas redan före avresa från Sverige (uppge detta vid bokning av resan, så ordnar vi även den bokningen). Snabbtågen till Rom går dagligen och har bistrovagn.

 • Dag 8. Båtutflykt till Malcesine

  Vi gör en vacker båttur på Gardasjön, ca 1,5 timme, till den charmiga medeltidsstaden Malcesine. Besöket i Malcesine är på egen hand och du kan till exempel besöka stadens borg Palazzo dei Capitani som tronar över gränder och torg, och från tornet har du en storslagen utsikt över sjön. Vill du ha ännu mer imponerande utsikt över Gardasjön, kan du, mot avgift, ta linbanan upp på berget Monte Baldo, till 1 760 meters höjd. Härifrån är utsikten makalös och naturen inbjuder är pastoral med sina orkidéer, edelweiss och vänliga kossor.

 • Dag 9. Verona–Hamburg

  Tidig frukost på hotellet och avresa med buss till Verona. Tågresa till München med byte mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget mittemot centralstationen.

 • Dag 10. Tåg Berlin–Hamburg–Sverige.

  Tidig avresa med tåg från Berlin till Hamburg och vidare direkt mot Köpenhamn och Sverige. Ankomst till Stockholms Centralstation vid 22-tiden på kvällen.

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 11/4, 18/4 och 5/10
Pris Från 13 495 kr
Specialpris 12 695 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enkelrum på förfrågan, 3 000 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum med balkong, 700 kr

I priset ingår

• Tågresor med platsbiljetter från Sverige till Verona t/r
• Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
• Transfer till Garda t/r
• Del i dubbelrum i Garda, 7 nätter
• Halvpension i Garda, frukost och middag (exkl. dryck middag)
• Bardolino, vandring längs strandpromenaden
• Verona, guidad utflykt med buss
• Malcesine, båtutflykt på Gardasjön
• PRO medlemsresors färdledare under hela resan

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Resplan

Dag 1. Sverige–Köpenhamn–Hamburg.
Dag 2. Hamburg–Verona.
Dag 3. Pittoreska Garda.
Dag 4. Promenad till Bardolino.
Dag 5. Ledig dag.
Dag 6. Guidad utflykt till Verona.
Dag 7. Fri dag – eller egen tågutflykt.
Dag 8. Båtutflykt till Malcesine.
Dag 9. Verona–Hamburg.
Dag 10. Hemkomst.

Resesätt .
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Bisesti***

  Hotel Bisesti är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med några minuters promenad strandpromenaden i Garda. Trädgård med poolområde och möblerad solterrass.
  Dubbelrum med bad/wc, satellit-tv, kassafack, luftkonditionering. Några rum med balkong (tillval). Reception, hiss. Restaurang, snackbar och bar. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Läget är förträffligt: Två kvarter till strandpromenaden och centrala Garda. Ett par minuters promenad till Gamla stan, busstorget och hamnen (för båtar på Gardasjön).