Översikt

Kryssning till Bornholm och Visby med M/S Birka Gotland

Välkomna ombord på M/S Birka Gotland för en unik långkryssning till danska Bornholm med sina makalösa stränder och pittoreska byar och till den medeltida hansestaden Visby. Under resan finns tid för egna strövtåg eller guidade utflykter som du bokar innan avresan. Vi har fyra ljuvliga dagar framför oss att njuta av denna sommardröm med kritvita stränder och enastående natur. Framför allt har vi tre kvällar i skärgården ombord på vårt fulladdade kryssningsfartyg med olika aktiviteter, spa, mat och naturligtvis en vidunderlig havsutsikt från första parkett.

Upptäck dina favoriter på egen hand på resmålen eller följ med på spännande utflykter som förbokas innan avresan. Bornholm med sitt alldeles speciella ljus, sägs vara Danmark i ett nötskal och är trots sin litenhet en utmärkt kombination av kultur, natur och historia. Gotland bjuder nästan på en kontinental känsla och är tillräckligt liten för att vi ska hinna uppleva massor på bara en dag: raukar, långa stränder, blommande vägrenar och medeltida gränder i Visby.

Program

 • Dag 1. Stockholm

  Vår kryssning till Bornholm och Visby börjar på bästa tänkbara sätt med en helkväll i världens vackraste skärgård! På M/S Birka Gotland finns en uppsjö av saker att göra från akter till för. I restaurangen serveras en storslagen buffé. När skymningen faller kan du slå dig ner i nattklubben och njuta av kvällsunderhållningen. 

 • Dag 2. Bornholm-Solskensön

  Efter en lång sovmorgon och en välsmakande frukost når vi vårt första mål – danska Bornholm. Här väntar en dag av makalösa stränder och pittoreska små byar med korsvirkeshus och trånga gränder. Framförallt får vi uppleva det alldeles speciella ljuset. Bornholm har de senaste åren vunnit renommé som gastronomiskt mecka. Passa på att testa öns egna specialiteter, som rökt sill, kvalitetsostar, lakrits och choklad. Vi lägger till i hamnen i den charmiga huvudorten Rønne, på promenadavstånd från centrum och badstränder. För att uppleva mer av ön med flest soltimmar i Danmark kan du boka någon av våra utflykter och bocka av Bornholms största sevärdheter. Till middag serveras en danskinspirerad buffé i dagens tema till ära.

 • Dag 3. Gotland-heldag i Visby

  När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. Efter en stadig frukost beger vi oss iland världsarvstaden Visby. Här finns ett spännande urval av utflykter. Ett besök i medeltiden, en guidad panoramabusstur med stopp på historiska platser eller favoriten Fårö för att nämna några. Vi stannar kvar i Visby ända till kl.18.00 så det finns gott om tid att strosa i gränderna, sola, bada, gå på strövtåg och hitta egna smultronställen. På kvällen serveras en buffé inspirerad från Gotland och Östersjön.  

 • Dag 4. Stockholm

  Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på däck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen har du hela kappsäcken full av soliga upplevelser.

Resans höjdpunkter

 • Kryssning i vacker skärgård
 • Bornholm - egna utflykter eller guidade turer sevärdheter
 • Visby - strövtåg eller guidade utflykter
 • Kulinariska upplevelser

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 12/5
Pris Från 4 950 kr
Enkelrumstillägg Se detaljerade priser nedan:
Detaljerade priser

Inside Four för eget bruk 1 880 kr
Seaside Four för eget bruk 3 100 kr
Del i Seaside Four 600 kr per person 
Del Inside Double 820 kr per person 
Del i Seaside Double 1 400 kr per person

I priset ingår
 • Kryssning med M/S Birka Gotland 4 dagar
 • Del i dubbelhytt standard insida
 • Middagsbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 1
 • Dansk inspirerad buffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 2
 • Buffé inspirerad från Gotland och Östersjön inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 3
 • Sjöfrukost dag 2, 3 och 4
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

• Dryck och måltider utöver det som ingår
• Kostnad för utflykter i Bornholm och i Visby tillkommer

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Anslutningsort

Viking Line erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r för 395 kr. Hör med våra resesäljare.

Tillägg

Viking Line erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade. Förfrågan görs hos PRO Medlemsresor senast 1 månad före avresa.

Bornholm:
- Bornholms guldkorn
- Södra Bornholm
- Hantverkarnas Bornholm
- Smaka på Bornholm
- Rönne och runtom med lunch på rökeri
- Upplev Bornholm till fots

 Visby:
- Gotland Panorama med Visby
- Hop on Hop off-sightseeing med buss i Visby
- Rosor och ruiner med smak av Gute Glass från Gotland
- Fårö – den magiska ön i norr
- Upplev Gotland med cykel eller bil

Läs mer om utflykterna på Viking Lines hemsida www.vikingline.se

Resplan

Dag 1. Stockholm
Dag 2. Bornholm-Danmark
Dag 3. Visby/Gotland
Dag 4. Stockholm

Resesätt Viking Line
Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. 

Boende

 • Fartyg: M/S Birka Gotland

  Boende: Fartyg: M/S Birka Gotland. Fartyget är ett kryssningsfartyg som endast tar ombord passagerare, dvs inga personbilar. Ombord njuter du av mat, dryck, dans, shower, spa, shopping på taxfree-butikerna och självklart en fantastisk utsikt.

  Hytter: Alla hytter ombord på M/S Birka Gotland är belägna ovanför vattenlinjen och håller hög standard och komfort med dusch och wc.
  Four: Hytt med två under- och överbäddar (endast två bäddar används).
  Double: Hytt med dubbelsäng (140 cm).