Översikt

Spela boule på södra Öland

Följ med på en avkopplande resa till ett sensommarskönt Öland tillsammans med PRO Medlemsresor och vår bouleledare Nisse Ekander! Vi bor fyra nätter i den lilla byn Kastlösa, som ligger invid Stora Alvaret, Världsarvet på södra Öland, ett av världens mest säregna kulturlandskap. Med det trivsamma hotellet Allégården som bas, spelar vi massor med boule och njuter av den vackra ön. Men framförallt umgås vi, äter goda måltider och har det trevligt tillsammans.

Vår bouleledare Nisse Ekander

Bland golfspelare är Öland sedan länge ett känt resmål. Men under senare år har även boule blivit stort, såväl på klubbnivå som bland trivselspelare. Nisse Ekander har genom åren varit PRO Medlemsresors uppskattade bouleledare på resor till framför allt södra Spanien och Kroatien, men numera även hit till Öland.

Världsarvet Stora Alvaret

Enligt Unesco är ett världsarv ovärderligt för mänskligheten och skall skyddas och bevaras för all framtid. I Sverige finns det femton världsarv, varav Stora Alvaret på Öland är ett av dem, i stolt sällskap med storheter som Grand Canyon och Galapagosöarna.
Stora Alvaret är i grunden annorlunda andra platser på jorden. Dels för att kalkberggrunden, det milda klimatet och öns geografiska läge har resulterat i unika förutsättningar för livet på ön. Men också på grund av ölänningarnas mångtusenåriga påverkan på bygden, allt sedan stenåldern.

Vi bor i byn Kastlösa

Under fyra nätter bor vi i det trivsamma hotellet Allégården, beläget mitt i byn Kastlösa, i ett lantligt kulturlandskap med vackra omgivningar på södra Öland och granne med Stora Alvaret. Små dubbelrum med dusch och wc, alla i markplan. Frukost, enkel lunch och middag, bestående av dagens husmanskost, tillagad av lokala råvaror, intar vi i den separata restaurangen.

Program

 • Dag 1 Resan till Öland

  Resan till Öland kan du göra i egen bil. Bor du i Stockholmstrakten, kan du mot tillägg boka resa med buss till Kalmar. Eller reser du på egen hand, med annat färdmedel, har vi för båda alternativen en kostnadsfri anslutningsbuss från Kalmar Centralstation till Kastlösa. Bussresan går via den 6 km långa Ölandsbron till Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap. I Kastlösa träffar du vår bouleledare Nisse Ekander och övriga medresenärer för vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Strövtåg på Stora Alvaret

  Sommartid är Öland ett av Sveriges mest populära semestermål. I maj och augusti är tempot betydligt lugnare och dessutom en mycket behaglig och vacker årstid att besöka ön. 
  Vi inleder våra dagar på Öland med att under förmiddagen göra ett kort strövtåg på Stora Alvaret, det öländska Världsarvet. Tillsammans med vår mycket kunniga Ölandsguide, Eva Åkerstedt, vandrar vi i lugnt tempo genom ett varierat landskap, där vi tittar på naturen och de växter som framgångsrikt kämpar för sin överlevnad i den karga miljön.

 • Lunch, boule och vila
  Efter vårt strövtåg på Stora Alvaret återkommer vi till Allégården lagom till lunch. Eftermiddagen tillbringar vi vid boulebanorna som är belägna vid byns gamla skola, några minuters promenad från vårt hotell. Efter dagens spännande rundor finns det tid för en stunds vila innan det är dags för kvällens middag.

 • Dag 3 Boulespel hela dagen

  Boulebanorna är belägna tvärs över gatan, 300 meters promenad från vårt hotell, i anslutning till byns hundra år gamla skola. Under Nisse Ekanders ledning spelar vi boule under för- och eftermiddag, med avbrott för lätt lunch på hotellet.
  Efter dagens spel återvänder vi till hotellet. Kanske lockar en kvällspromenad i den idylliska lilla byn efter middagen.

 • Dag 4 Mer boule

  I dag väntar ytterligare spel och trivsam gemenskap vid den gamla skolan. Vi spelar under för- och eftermiddag, med avbrott för lunch på hotellet, och återsamlas i restaurangen för avslutande middag med prisutdelning under lättsamma former.

 • Dag 5 Hemresa till Stockholm

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet. För er som inte reser i egen bil, avgår en buss till Kalmar Centralstation för fortsatt anslutande resa.

Resans höjdpunkter

 • Nisse Ekander bouleledare
 • Vandring i Stora Alvaret med guide Eva Åkerstedt
 • Boule tre dagar

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Kalmar
Avresor 19/8
Pris Från 7 690 kr
Enkelrumstillägg 1 500 kr
I priset ingår
 • Anslutande buss från Kalmar Centralstation till Kastlösa t/r
 • Boulespel under ledning av Nisse Ekander
 • Kort strövtåg med Ölandsguide på Stora Alvaret
 • Del i dubbelrum på Allégården med dusch/wc, 4 nätter
 • Helpension från middag ankomstdagen till frukost hemresedagen
 • Bouleledare Nisse Ekander
 • Ölandsguiden Eva Åkerstedt
 • PRO Medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg

Bussresa Stockholm - Öland tur och retur 1100 kr per person

Boende

Allégården Kastlösa är ett litet hotell beläget i det vackra kulturlandskapet på södra Öland och granne med Stora Alvaret.
Hotellet erbjuder dubbelrum med dusch och wc. Alla rum är belägna i markplan.
Adress: Kastlösa Bygata 2, 386 61 Mörbylånga.
Telefon: 0485-421 75
e-post: info@kastlosa.se

Resesätt Buss

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Allégården Kastlösa, Öland

  I det vackra kulturlandskapet på södra Öland och granne med Alvaret, ligger anrika Allégården Kastlösa. Här finns vackra omgivningar som erbjuder ett fantastiskt lugn och mängder av natur och kultur. Allégården Kastlösa erbjuder dubbelrum med dusch och wc. Alla rum belägna i markplan.

Boka din resa

2024-08-19 2024-08-23 7 690 kr Buss Kalmar 5+ Boka resa