Översikt

Bouleresa till Andalusien - 15 dagar

Vill du spela boule med nya och gamla vänner på stranden i Sydspanien? Vi reser till charmiga kuststaden Almuñécar för att under två veckor spela boule på San Cristobalstranden.

Boulespelandet leds av vår svenska bouleledare Nisse Ekander. Efter frukost samlas vi på stranden för att inleda spelet. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn.

Program

 • Dag 1 Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar

  Vi flyger till Málaga. Busstransfer (ca 1,5 tim) till sydspanska staden Almuñécar där vi tar in på  lägenhetshotellet Chinasol, nära beläget vid San Cristobal-stranden och Medelhavets brus. Här möter vi vår bouleledare. Välkomstmöte och information om veckans program under eftermiddagen. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2 Boulespel på stranden

  Här möter vi vår bouleledare och efter frukost inleder vi veckans boulespel på stranden. Efter lunch går vi ut på en promenad och lär känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. I Gamla stan på Plaza los Higuitos (Fikontorget) smakar vi spanska tapas.

 • Dag 3 Almuñécar

  Efter frukost samlas vi på stranden för att inleda spelet. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn. Ett tips är att ha en bra termos och egen bouleutrustning i resepackningen. Vattenkokare finns att låna i receptionen till lägenheten. Eftersom vi bor i lägenheter utrustat med pentry kanske du vill passa på att handla hem pulverkaffe och diverse matvaror.

 • Dag 4 Utflyktsdag

  Längs kusten och i bergen i Andalusien finns många ställen att besöka. Denna dag erbjuds en tillvalsutflykt för de som önskar. 

 • Dag 5 Boulespel på stranden

  Även denna förmiddag ägnas åt boulespel på stranden. Innan kvällens middag på hotellet, samlas vi i vårt gemensamma utrymme i anslutning till baren och bufférestaurangen, för samkväm och prisutdelning efter dagens spel.

 • Dag 6 Fredagsmarknad i Almuñécar och boulespel

  Fredagsmarknaden, Mercadillo, är ett givet besöksmål under ett besök i Almuñécar. Var gärna på plats när marknaden öppnar tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som bjuds ut i de många stånden – väskor, kläder, husgeråd, skor och smycken.

  Ännu en förmiddag med spännande boulespel på stranden. Vår bouleledare ser till så att alla lagen får möta varandra. På kvällen kan den som vill följa med på en tillvalsutflykt. Vi njuter av den temperamentsfyllda dans- och konstformen flamenco, som utvecklats i regionen och har blivit en del av Andalusiens folkmusik. Vi får uppleva en sprakande show samtidigt som vi avnjuter spanska specialiteter. Utflykten bokas och betalas på plats hos våra värdinnor.

   

 • Dag 7 Fri dag

  Dagen är fri för egna strövtåg. Vår värd/värdinna ger gärna tips på vad du kan göra.

 • Dag 8 - 14 Boulespel och aktiviteter

  Totalt spelar vi boule tillsammans under 4 dagar per vecka.

 • Dag 15 Hemresa

  Frukost på hotellet. Under dagen sker transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 30/10
Pris Från 15 490 kr
Enkelrumstillägg Se detaljerade priser
Detaljerade priser

Enrumslägenhet för eget bruk 2 500 kr
Enrumslägenhet för eget bruk med garanterad havsutsikt 4 400 kr 

Lägenhet med sep sovrum 1 050 kr per person
Garanterad havsutsikt 1 400 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Malaga t/r
 • Flygavgifter
 • Busstransport till hotellet t/r
 • Del i enrumslägenhet på Chinasol, 14 nätter
 • Välkomstdrink
 • Guidad stadsrundtur till fots i Almuñécar
 • Halvpension med frukost och middag
 • Boulespel på stranden 8 dagar
 • PRO Medlemsresors lokala värdinna
 • PRO Medlemsresors bouleledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar
Dag 2. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 3. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 4. Utflyktsdag
Dag 5. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 6. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 7. Fredagsmarknad i Almuñécar
Dag 8. Ledig dag
Dag 9. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 10. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 11. Utflyktsdag
Dag 12. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 13. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 14. Fredagsmarknad i Almuñécar
Dag 15. Hemresa

Resesätt Swiss Air
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18-22 grader under hösten och vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg, barer och affärer. Det finns flera butiker, ett apotek, bagerier och ett kapell i området. Hotellet har en restaurang med medelhavsmat, en bar, en frisör och ett sällskapsrum. Pool finns (ej uppvärmd) och solterrass med utsikt över Medelhavet. Hissar finns. Tvättservice mot avgift (9 euro för en hel tvätt). Wifi är gratis och finns i alla lägenheter, restaurangen och baren.  

  Lägenheter: Enrumslägenheter (studios) för 1 eller 2 personer, ca 35m2, kombinerat vardagsrum/sovrum med en liten köksdel. Mot tillägg kan du även välja att bo i lägenhet med separat sovrum och vardagsrum, ca 50m2. Interiören i lägenheterna har olika stilar, de flesta är renoverade 2022-2023 och har en skandinavisk stil med ljust möblerade rum och vissa är av spansk rustik karaktär. Kökshörna med keramikhäll och enkel köksutrustning. Varm/kall luftkonditionering, kylskåp, satellit-TV. Badrum med dusch eller badkar och toalett. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller de omgivande byggnaderna. Garanterad havsutsikt kan bokas mot tillägg.