Översikt

SOLO-resa till soliga Andalusien

Följ med oss till pittoreska kuststaden Almuñécar i sydligaste Spanien. Du bor i egen lägenhet på hotell Chinasol, alldeles vid havet, en vecka utan extra tillägg!

Byt ut vintermörker och kyla mot ett gästvänligt och behagligt Spanien. Vi bor i den charmiga och trygga småstaden Almuñécar med sandstränder och allt du behöver inom bekvämt promenadavstånd. Inom hotellet finns restaurang, kafé och bar. Solterrass med pool (ej uppvärmd) och vacker utsikt över Medelhavet. Här tar du dagen som den kommer – strosar längs strandpromenaden, njuter av solen och umgås med nya vänner.

Program

 • Flyg till Málaga

  Vi flyger till Málaga. Busstransporten tar cirka 1,5 timme till sydspanska staden Almuñécar, där vi tar in på lägenhetshotellet Chinasol, beläget vid San Christobalstranden.

 • Almuñécar

  Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia samsas mysiga barer som serverar tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad, utefter vilken du finner restauranger och kaféer.

 • Costa tropical

  Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den ”tropiska kusten”. Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar.

 • Aktiviteter

  Almuñécar är idealiskt för ditt boende, med allt du behöver inom bekvämt promenadavstånd. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet San Miguel. På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik och vävda trasmattor. Den stora strandpromenaden inbjuder till strövtåg.

 • Tillvalsutflykter

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand. Besök gärna Granada med det moriska slottet Alhambra och Andalusiens huvudstad Málaga, för shopping och ett besök på Picassomuseet. Andra trevliga utflyktsmål är Nerja och Las Alpujarras. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller museibesök vid en tidigare sockerfabrik samt ett romdestilleri.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 9/12
Pris Från 9 990 kr
Detaljerade priser

Tillägg för havsutsikt 990 kr per person

I priset ingår
 • Reguljärt flyg till Málaga t/r
 • Flygavgifter
 • Busstransport till hotellet t/r
 • Enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter
 • Halvpension med frukost och middag exkl. dryck
 • Daglig städning
 • Guidad stadspromenad i Almuñécar
 • PRO Medlemsresors värdinna

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resesätt Norwegian
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

När du beställer en dryck på en bar i Almuñécar ingår tapas - utan extra kostnad.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg, barer och affärer. Det finns flera butiker, ett apotek, bagerier och ett kapell i området. Hotellet har en restaurang med medelhavsmat, en bar, en frisör och ett sällskapsrum. Pool finns (ej uppvärmd) och solterrass med utsikt över Medelhavet. Hissar finns. Tvättservice mot avgift (9 euro för en hel tvätt). Wifi är gratis och finns i alla lägenheter, restaurangen och baren.  

  Lägenheter: Enrumslägenheter (studios) för 1 eller 2 personer, ca 35m2, kombinerat vardagsrum/sovrum med en liten köksdel. Mot tillägg kan du även välja att bo i lägenhet med separat sovrum och vardagsrum, ca 50m2. Interiören i lägenheterna har olika stilar, de flesta är renoverade 2022-2023 och har en skandinavisk stil med ljust möblerade rum och vissa är av spansk rustik karaktär. Kökshörna med keramikhäll och enkel köksutrustning. Varm/kall luftkonditionering, kylskåp, satellit-TV. Badrum med dusch eller badkar och toalett. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller de omgivande byggnaderna. Garanterad havsutsikt kan bokas mot tillägg.