Översikt

PRO Vårträff i Kroatien 2024 - 15 dagar

Vi har glädjen att hälsa dig varmt välkommen till PRO:s Vårträff 2024. Denna gång träffas vi på Makarska Rivieran, vid Adriatiska havet i södra Kroatien. Har du tidigare deltagit i våra träffar, kommer du att känna igen dig och många av deltagarna. Reser du med oss för första gången, kan vi lova dig en härlig vistelse med trevliga aktiviteter och goda måltider. Stanna en eller ett par veckor, delta i våra aktiviteter eller ta dagen som den kommer, njut av solen och umgås med nya och redan bekanta PRO-vänner. Vi flyger direkt från Luleå, Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Vårträffen i södra Kroatien
Vi bor i en trivsam badort på Makarska Rivieran i södra Kroatien, med en vacker kilometerlång strandpromenad, en inbjudande strand med klappersten och ett kristallklart hav. Till den större staden Makarska är det bara fyra kilometer. Dit tar du dig enkelt med lokal buss. Eller en båttur ut till ön Brac eller någon annan av Kroatiens många skärgårdsöar. Den långa strandpromenaden är kantad av pinje och olivträd, och här finns restauranger, glassbarer och småbutiker. Under Vårträffen kan du delta i våra många dagliga aktiviteter, eller bara koppla av i solstolen och njuta av den lätta brisen från det Adriatiska havet. 


Hotell vid strandpromenaden

Vårt moderna hotell har ett perfekt läge direkt vid strandpromenaden. Inbjudande poolområde med utsikt över havet, solstolar och parasoller samt en poolbar. På stranden finns möjlighet att hyra solstolar och parasoller. Hotellet har även gym och bastu, inomhuspool och jacuzzi. Wifi ingår över hela hotellet. Till byns centrum är det en promenad på en kilometer, och till Makarska går det lokalbuss.

Generösa frukostbufféer och goda middagar
På hotellet har du halvpension inkluderat i priset. Det innebär generösa frukostbufféer varje morgon, och goda middagsbufféer på kvällen. Du är därmed inte bunden av att hålla tider för lunch; dessa äter du på egen hand, vid stranden eller på någon av de många barer, caféer och restauranger som finns i centrum och längs strandpromenaden. Vill du ha även lunch och måltidsdrycker inkluderade på hotellet under vistelsen, har du möjlighet att som tillval beställa helpension.

Veckan är fylld av aktiviteter
Våra PRO-värdinnor är med under hela resan för att se till att du trivs och har det bra. De ordnar ett varierat program som förgyller din vistelse. Förutom morgonpromenader och vattengympa kan du delta i lättsamma tävlingar, frågesport med mera.

Program

 • Dag 1 Direktflyg till Kroatien

  Vi flyger direkt från Stockholm, Luleå, Göteborg och Köpenhamn till Split i Kroatien. Efter ankomst till flygplatsen möter buss för transfer till vårt hotell på Makarska Rivieran. Avstånd från flygplatsen i Split till hotellet är ca 100 km och resan tar ca en och en halv timme. Vi installerar oss på rummen och äter gemensam middag i hotellets restaurang. 

 • Vi bor på Bluesun Hotel Alga

  Ett modernt fyrstjärnigt hotell i 4 våningsplan, byggt 1977 och renoverat 2019. Hotellet är beläget vid strandpromenaden och har ett stort poolområde med utsikt över havet, solstolar och parasoller samt en poolbar. Hotellet har gym, bastu, inomhuspool och jacuzz. Minimarket 100m. Rummen har balkong, luftkonditionering, kassafack, tv, minibar och hårfön. Badrum med dusch och wc. Wifi ingår på hela hotellet. 

 • Dag 2-7 Välkommen till Kroatien

  Vi inleder Vårträffen i Kroatien med en presentation av varandra, av våra värdinnor och av programmet som väntar under veckan. Efter en generös bufféfrukost kan du ta dagen som den kommer. Våra värdinnor ser till att du har det trevligt, vare sig du väljer att delta i våra många aktiviteter några eller alla gånger, ge dig ut i byn på egen hand, eller bara njuta av sol och värme vid poolen. När solen sänker sig i väster, samlas vi åter för en gemensam middag i buffétrestaurangen. Några kvällar i veckan är det underhållning. Om du orkar, ses vi i baren, eller så tar du en stilla kväll på den egna balkongen och bara insuper känslan av att befinna dig vid det vackra Adriatiska havet. 

 • Lång och härlig strand

  Tučepi på Makarska rivieran kan skryta med en flera kilometer lång klapperstensstrand som av många anses vara den bästa. Här kan du fylla dagarna med sol och bad eller bara koppla av i solstolen och njuta av den lätta brisen från det Adriatiska havet. Längs stranden finns ett uppskattat promenadstråk kantat av pinjeträd där du kan svalka dig i skuggan under de varmaste dagarna. Här finns det restauranger, barer, kaféer, butiker och en småbåtshamn.  

 • Dag 8 Hemresa eller ytterligare en skön vecka

  Har du valt att stanna en vecka, är det nu dags att åter bege sig till flygplatsen för hemresa. Har du däremot valt att stanna ytterligare en vecka, så vet du vad du har att se fram emot.

Karta

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn, Göteborg, Luleå
Avresor 11/5, 18/5 och 22/5
Pris Från 17 290 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 4 500 kr per vecka
I priset ingår
 • Flyg till Split t/r
 • 1 incheckad väska
 • Transport flygplats-hotell t/r
 • Boende i dubbelrum med balkong på Bluesun Alga****
 • Halvpension (frukost/middag) exkl dryck
 • Aktiviteter och underhållning
 • PRO Medlemsresors värdar/värdinnor
 • Mat ingår på flyget från Göteborg, Köpenhamn, Luleå & Arlanda 22/5
 • Mat ingår ej från Arlanda 11/5, 18/5, 25/5 = avdrag 280 kr/person
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Avbeställningsskydd

399 kr per person
Resenär som tecknar Apollos avbeställningsskydd i samband med bokning av resan har rätt att avbeställa resan mot uppvisande av läkarintyg utan annan kostnad än avbeställningsskyddet samt en administrativ kostnad på 200 kr per person. Läkarintyget skickas in till PRO Medlemsresor.
• Ombokning är möjlig fram till 7 dagar före avresa i mån av plats och gäller enbart PRO:s vårträff 2024.
• I övrigt gäller PRO Medlemsresors allmänna resevillkor i enlighet med paketreslagen.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Avbeställningsskydd Apollo 399 kr
Begränsad havsutsikt 1000 kr
Helpension inkl måltidsdryck 2400 kr

Flygtillägg
Köpenhamn 0 kr
Stockholm 200 kr
Göteborg 200 kr
Luleå 800 kr

Tillägget är inkluderat i angivna avresepriser på hemsidan.

Information om avresor

Flyg från

1 vecka

2 veckor

Stockholm

11/5, 18/5, 22/5, 25/5

11/5, 18/5, 22/5 

Göteborg

18/5, 25/5

18/5

Köpenhamn

11/5, 18/5, 25/5

11/5, 18/5

Luleå

22/5

22/5

Resesätt SAS
Klimat

Medeltemperaturen i maj är cirka 20 grader dagtid.  

Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Halvpension ingår i resans pris, frukost- och middagsbufféer exklusive dryck. Önskas helpension inklusive måltidsdryck kan du göra tillval om 1 200 kr per person per vecka. 

Måltid ingår på flygresan tur och retur alla dagar utom lördagar från Arlanda. För avresa från Arlanda 11, 18 och 25 maj avgår 280 kr per person.   
 

Boende

 • Bluesun Hotel Alga ****

  Hotellet är vackert beläget nära stranden i slutet av strandpromenaden i Makarska. Här bor du på bekvämt promenadavstånd till restauranger, caféer och en mysig hamn. Från hotellets uteservering ser du hamnen med båtar. På hotellet finns det tre restauranger, en bar, ett fint poolområde och fritt trådlöst internet (Wifi) i hela hotellet. Rummen är fint och ljust möblerade.  I resans grundpris ingår det rum med balkong och då har du utsikt mot parken eller poolen. Hotellet har hiss. 
  Adress: Dračevice 35, Tučepi, Kroatien,  Telefon: +385 21 601 202

   

Boka din resa

2024-05-11 2024-05-25 17 490 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-05-11 2024-05-25 17 290 kr SAS Köpenhamn 5+ Boka resa
2024-05-18 2024-06-01 17 490 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-05-18 2024-06-01 17 490 kr SAS Göteborg 5+ Boka resa
2024-05-18 2024-06-01 17 290 kr SAS Köpenhamn 5+ Boka resa
2024-05-22 2024-06-05 17 490 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-05-22 2024-06-05 18 090 kr SAS Luleå 5+ Boka resa