Översikt

Sagornas Island

Under resan på Island tar vår kunnige guide, Fridrik Asmundsson Brekkan, oss med till några av öns mest berömda naturfenom; det majestätiska vattenfallet Gullfoss, sprutande gejsrar och nationalparken Tingvalla. Vi bor mitt i Reykjavik och självklart blir det ett obligatoriskt bad i den härligt varma Blå Lagunen!

Resan till Island. Vi flyger från Stockholm och Köpenhamn direkt till Reykjavik/Keflavik med flygbolaget Icelandair. 

Reykjavik. I Reykjavik har du det mesta inom gångavstånd med den fantastiska naturen runt hörnet. Sevärdheter och upplevelser finns i överflöd. Reykjavik är världens nordligast och Europas västligast belägna huvudstad och ligger inte långt ifrån polcirkeln. Närområdet karakteriseras av vulkaner, halvöar, vikar, sund och öar.

Reykjavik har många bra restauranger, maten och råvarorna håller hög klass. Isländska menyer består till stor del av fisk- och skaldjursrätter men även lamm är en viktig del av det isländska köket.


Vår guide på Island heter Fridrik Asmundsson Brekkan. 
Han är en av Islands mest efterfrågade guider och har tidigare varit bosatt i Sverige och studerat vid Göteborgs universitet. Fridrik är en mycket erfaren guide, som med stort engagemang förmedlar allt som är värt att veta om Island. Han är därtill en uppskattad skribent av reseskildringar samt en humoristisk föredrags-hållare. Fridrik har bland annat en bakgrund som handels- och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik.      

Program

 • Dag 1. Ankomst till Island

  Vi landar på eftermiddagen lokal tid. Tillsammans med vår guide åker vi till vårt trestjärniga Hotel Frón utmärkt beläget mitt i centrala Reykjavik. I närheten av hotellet finns gott om shopping, caféer och matställen. På kvällen äter vi gemensam middag på en restaurang nära hotellet.

 • Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik

  Efter frukost gör vi en tre timmar lång stadsrundtur med buss i huvudstaden. Vi besöker stadens äldre och moderna delar med höjdpunkterna Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Hafnarfjördur, Nordens Hus och konserthuset Harpa. Eftermiddag och kväll på egen hand.   

 • Dag 3. Reykjavik på egen hand

  Efter frukost har du dagen till fritt förfogande. Du får tips om museer och restauranger.

 • Dag 4. Den Gyllene Cirkeln

  Heldagsutflykt till många av de naturfenomen som Island är mest berömt för. Vi inleder med ett besök i nationalparken Tingvalla där det isländska Alltinget grundades år 930. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall Gullfoss, innan vi åker till de varma källorna i Geysir-området. Vi besöker grönsaksodlare i Fridheimar där vi äter lunch och får en visning av växthusetllet.

 • Dag 5. Blå Lagunen - Hemresa

  Efter frukost beger vi oss till Blå Lagunen för att bada i det magiska turkosa vattnet som är en blandning av salt- och sötvatten. Ett dopp i det 38-gradiga mineralrika vattnet sägs göra underverk med såväl kropp som själ. Tag med badkläder! Handduk får du låna. Efter badet beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 2/10
Pris Från 18 990 kr
Enkelrumstillägg 2 800 kr
I priset ingår
 • Flyg till Reykjavik t/r
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum 4 nätter inkl. frukost
 • Två stycken 2-rätters middag
 • Gyllene Cirkeln inkl. lunch
 • Besök på Fridheimars växthus
 • Stadsrundtur med buss i Reykjavik
 • Inträde till Blå Lagunen inkl. handdukar
 • Svensktalande guide under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1.  Ankomst till Island
Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik
Dag 3. Reykjavik på egen hand
Dag 4. Den Gyllene Cirkeln
Dag 5. Bad i Blå Lagunen - Hemresa 

Resesätt Icelandair
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hotel Fron***

  Hotellet ligger vid shoppinggatan Laugavegur i centrala Reykjavik. Restauranger, shopping och en mängd sevärdheter finns i området. Hotellet har moderna rum med badrum, värdeskåp, fri wi-fi, minibar, satellit-tv. Reception öppen dygnet rumt. Frukost serveras på restaurangen som ligger vägg-i-vägg med hotellet.

Boka din resa

2024-10-02 2024-10-06 18 990 kr Icelandair Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-10-02 2024-10-06 19 740 kr Icelandair Köpenhamn 5 Boka resa