Översikt

Flodkryssning • Julstämning på Donau

Vi flyger till Österrikes huvudstad den 8 december och reser tillbaka lagom till Luciafirande och julförberedelser här hemma. Vårt flytande hotell på Donau, det trivsamma fartyget M/S Princess Isabella, tar oss från den skimrande kejsarstaden Wien, utmed Donaus stränder, till de vackra huvudstäderna Budapest och Bratislava. Hytterna är komfortabla och vi njuter av helpension och underhållning ombord. Tillsammans med vår svenska färdledare ser vi huvudstädernas främsta landmärken i juleskrud.

Vårt fartyg MS Princess Isabella ****
Fartyget är byggt 2002, renoverat 2011 och har 4 däck. Längd 125 m, bredd 11,4 m. Fartyget tar max 170 passagerare. Det finns ett soldäck med solstolar, panorama lounge, restaurang och fitnessrum. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, satellit tv, säkerhetsbox, hårfön samt wc med dusch/bad. Hytter finns på nedre däck, mellandäck och övre däck.

Alla hytter är utsideshytter. Hytterna på övre däck har fransk balkong som går att öppna, På mellandäck finns det både standard hytter med vanliga fönster som ej går att öppna och hytter med fransk balkong som går att öppna och på nedre däck är det två mindre fönster som ej går att öppna. Fartyget har hiss. Tvättservice finns ombord mot extra avgift.

Program

 • Dag 1 Flyg till Österrike

  Vi flyger till Österrike och vid ankomst till flygplatsen i Wien väntar buss för transfer till fartyget. Vi installerar oss i våra hytter, och bjuds därefter på en välkomstcocktail innan vi avnjuter resans första middag ombord. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 2 Wien, Österrike

  Österrikes huvudstad visar upp en enastående arkitektonisk variation med inslag från många epoker. Under förmiddagens rundtur, som sker med buss och till fots, får vi se många av Wiens mäktiga och historiska byggnader som Operan, Parlamentet och det kejserliga palatset Hofburg. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i den historiska kärnan, upptagen på Unescos lista över världsarv. Tid kommer finnas för att besöka någon av Wiens julmarknader. Vi lämnar Wien och seglar under kvällen vidare mot Ungerns huvudstad Budapest.

 • Dag 3 Budapest, Ungern

  Budapest var en gång två distinkta städer som förenades först 1873. Buda på den västra stranden med sina böljande kullar och dalar, och Pest på den östra stranden, med sitt plattare landskap. Hela staden Budapest är uppsatt på Unescos världsarvslista. Dagens sightseeingtur, som sker med buss och till fots, bjuder på imponerande vyer över parlamentet, Fiskarbastionen, slottet, Hjältarnas torg, operan och de många broarna över Donau. Även i Budapest finns det tid att besöka någon av stadens julmarknader. Vi återvänder till fartyget och kryssar under kvällen vidare mot Slovakiens huvudstad Bratislava.

 • Dag 4 Bratislava, Slovakien

  Bratislava blev huvudstad i det självständiga Slovakien 1993. Dagens guidade rundtur, som är till fots, inkluderar besök på Bratislava slott, varifrån vi kan njuta av en storslagen utsikt över Donau och staden. Vi ser det centrala torget, som domineras av stadens gamla rådhus, Nationalteatern, Michaels port och St. Martins katedral. Under kvällen seglar vi åter mot Wien i Österrike.

 • Dag 5 Wien och hemresa

  Ombord avnjuter vi en avslutande frukostbuffé. Vi lämnar därefter fartyget och beger oss med buss tillbaka till flygplatsen i Wien för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 8/12
Pris Från 15 990 kr
Enkelrumstillägg Hytt för eget bruk, nedre däck 3 000 kr
Detaljerade priser

Tillägg del i dubbelhytt standard på mellandäck: 600 kr per person
Tillägg del i dubbelhytt på mellandäck med fransk balkong: 1 200 kr per person
Tillägg del i dubbelhytt på övre däck med fransk balkong: 1 800 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Wien t/r
 • Transport flygplats–fartyget t/r
 • Del i dubbelhytt på nedre däck
 • Kryssning enligt program
 • Helpension ombord från middag första kvällen till frukost hemresedagen
 • All Inclusive dryckespaket-vin,öl, läsk,mineralvatten och kaffe/te 09.30-24.00
 • Eftermiddagsfika i fartygets lounge varje dag
 • Underhållning ombord
 • Stadsrundtur (buss och till fots) i Wien, Österrike
 • Stadsrundtur (buss och till fots) i Budapest, Ungern
 • Stadstur till fots i Bratislava, Slovakien
 • Lokala auktoriserade guider, guidningen sker på engelska
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 28 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Wien
Dag 2. Wien
Dag 3. Budapest
Dag 4. Bratislava
Dag 5. Wien, hemresa

Resesätt KLM
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard. De nationella valutorna i respektive land är följande: Österrike- Euro, Slovakien - Euro och Ungern - Forinter.
När du växlar in Euro i förväg rekommenderar vi att du växlar in i mindre valörer (5, 10 och 20 euros sedlar).

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

OBS! Ändrat vattenstånd i Donau kan komma att innebära ändrad resrutt.


Boende

 • M/S Princess Isabella****

  Fartyget är byggt 2002, renoverat 2011 och har 4 däck. Längd 125 m, bredd 11,4 m. Fartyget tar max 170 passagerare. Det finns ett soldäck med solstolar, panorama lounge, restaurang och fitnessrum. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, satellit tv, säkerhetsbox, hårfön samt wc med dusch/bad.
  Hytter finns på nedre däck, mellandäck och övre däck. Alla hytter är utsides hytter. Hytterna på övre däck har fransk balkong som går att öppna, På mellandäck finns det både standard hytter med vanliga fönster som ej går att öppna och hytter med fransk balkong som går att öppna och på nedre däck är det två mindre fönster som ej går att öppna. Fartyget har hiss. Tvättservice finns ombord mot extra avgift.

Boka din resa

2024-12-08 2024-12-12 15 990 kr KLM Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-12-08 2024-12-12 15 990 kr KLM Köpenhamn 4 Boka resa