Översikt

Vackra Oslo med tåg

Följ med till Oslo! Den vackra norska huvudstaden är den modernaste och snabbast växande i Europa. Vi reser med tåg från Stockholm och under tre innehållsrika dagar hinner vi besöka Vigelands världsberömda skulpturpark, imponeras av det storslagna Operahuset och njuta av konsten i det imponerande Nasjonalmuseet. Vårt hotell ligger mitt i Oslo, på paradgatan Karl Johan.

Program

 • Dag 1. Tåg till Oslo

  Vi möts på Stockholms Centralstation varifrån vi reser tillsammans med tåg till Oslo. Efter ankomst till Norges huvudstad promenerar vi till vårt hotell, beläget mitt i centrum vid paradgatan Karl Johan. När vi installerat oss, besöker vi Oslos nya stolthet, det moderna Operahuset i Oslos gamla hamn.

 • Operahuset i Oslo

  Operan i Oslo är Norges största arkitektoniska kultursatsning sedan Nidarosdomen. Operahuset invigdes 2008 och blev kulturskyddad 2012. Byggnaden är klädd med plattor av vit Carrara-marmor både ut- och invändigt och ljuskronan är den största i Norden med en vikt på drygt åtta ton. Operahusets mest framstående designinslag är taket som sluttar ned mot Oslofjordens vatten. Det är tillåtet att gå på taket och härifrån har man en fin utsikt över fjorden.
  Efter visningen av denna spektakulära byggnad äter vi gemensamt middag i Operahusets brasseri. Kvällen är sedan fri till att exempelvis njuta av atmosfären på Karl Johan.

 • Dag 2. Stadsrundtur och Vigelandsparken

  Under förmiddagen väntar en rundtur med buss i centrala Oslo. Vi besöker den berömda Vigelandsparken, en av Norges mest besökta attraktioner. Här kan man beskåda mängder av fantastiska skulpturer i granit, brons och smidesjärn av den skicklige skulptören Gustav Vigeland.
  Därefter gör vi ett uppehåll på Bygdøy, en halvö i västra delen av Oslo. Här finns möjlighet till lunch på egen hand. På Bygdøy ligger ett slott och hela fem museer: Vikingskipshuset, Kon-Tikimuseet (med Kon-Tiki och Ra II), Frammuseet, Norskt Maritimt Museum och Norsk Folkemuseum. Passa på att besöka något av dem.

 • Edvard Munchs ”Skriet” på Nasjonalmuseet

  Vi fortsätter med färja till Akers Brygge och ett besök på Nasjonalmuseet. Museets permanenta utställning visar omkring 5 000 verk och artefakter, bland annat en av Edvard Munchs världskända målningar "Skriet". Nasjonalmuseets samlingar består av omkring 400 000 föremål. Museet är med sina nära 55 000 kvadratmeter Nordens absolut största konstmuseum.
  Vi promenerar eller tar spårvagn tillbaka till hotellet där vi avslutar dagen med gemensam middag.

 • Dag 3. Strövtåg i Oslo – tåg till Stockholm

  Sovmorgon, frukost och utcheckning. Vi lämnar bagaget på hotellet och får tid att på egen hand utforska Oslo. Vill du se mer högklassig konst, är det gångavstånd från hotellet till det privata Astrup Fearnley-museet med verk av bland andra Andy Warhol och Francis Bacon. Kanske lockar shopping på Karl Johan eller en god lunch på Aker Brygge.
  Vi möts utanför hotellet i god tid innan återresa med tåget hem till Stockholm.

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 1/10
Pris Från 7 590 kr
Enkelrumstillägg 2 000 kr
I priset ingår
 • Tågresa Stockholm – Oslo t/r
 • Del i dubbelrum på hotell i Oslo
 • Frukost i Oslo
 • Två 2-rätters middagar i Oslo (exkl. dryck)
 • Visning av Oslo Operahus
 • Stadsrundtur med buss och lokalguide
 • Besök i Vigelandsparken
 • Entré och visning av Nasjonalmuseet
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. 

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Restaurangvagn finns normalt på tågen. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. 

PRO MEDLEMSRESORS FÄRDLEDARE. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. 

Resplan

Dag 1. Tåg till Oslo och besök på Operahuset.
Dag 2. Stadsrundtur, Vigelandsparken och besök på Nasjonalmuseet.
Dag 3. Strövtåg i Oslo – tåg till Stockholm.

Resesätt Tåg
Valuta

Norska kronor. 

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

 

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Comfort Hotel Karl Johan

  Comfort Hotel Karl Johan är beläget mitt på Oslos huvudgata med samma namn. Karl Johans Gate är huvudstråket i Oslo, uppkallat efter Karl III Johan när Norge fortfarande tillhörde Sverige. Gatan börjar vid centralstationen Oslo S och slutar vid Slottet. Hotellet består av fyra olika byggnader. Dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön.
  Adress: Karl Johans Gate 12, Oslo
  Telefon: +47 23 01 03 52

Boka din resa

2024-10-01 2024-10-03 7 590 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa