Översikt

Vackra Oslo med tåg

Följ med till Oslo! Den vackra norska huvudstaden är den modernaste och snabbast växande i Europa. Vi reser med tåg från Stockholm och under tre innehållsrika dagar hinner vi besöka Vigelands världsberömda skulpturpark, imponeras av stadens storslagna operahus och njuta av konsten i det imponerande Munch-museet. Vårt hotell ligger mitt i Oslo, på paradgatan Karl Johan.

Program

 • Dag 1. Tåg till Oslo och besök på Munch-museet

  Vi möter vår färdledare Erik på Stockholms Centralstation och reser därifrån med tåg till Oslo. Vi ankommer till Norges huvudstad och promenerar till vårt hotell, beläget mitt i centrum vid paradgatan Karl Johan. Efter att vi installerat oss, besöker vi Munch-museet som ligger granne med Operahuset i Oslos gamla hamn. Det spektakulära museets översta våningar är byggda i vinkel och kallas "knäcken”. Den spanska arkitekten tänkte sig att byggnaden skulle buga sig för Oslo, Edvard Munchs födelsestad. Den norske konstnären var en av modernismens allra främsta, och hans mest kända verk ”Skriet” från 1893 är ett av de mest ikoniska motiven i modern konst. Målningen, som finns i flera versioner, har fått ett eget rum på fjärde våningen. Gemensam middag på en restaurang invid hotellet. Kvällen är sedan fri till att exempelvis njuta av atmosfären på Karl Johan.
  (Foto: Einar Aslaksen)

 • Dag 2. Operahuset, stadsrundtur och Vigelandsparken

  Vi inleder dagen med att promenera genom Oslo för att besöka stadens imponerande operahus, ett av världens vackraste. Operahuset är klätt med plattor av vit marmor från Carrara. Operans mest framstående designinslag är taket som sluttar ned mot Oslofjordens vatten. Det är tillåtet att gå på taket och här ifrån har man en fin utsikt över fjorden. Åter till hotellet för en stunds vila och tid för lunch på egen hand.
  Under eftermiddagen väntar en rundtur med buss i centrala Oslo. Därefter beger vi oss till den berömda Vigelandsparken, en av Norges mest besökta attraktioner. Här kan man beskåda mängder av fantastiska skulpturer i granit, brons och smidesjärn av den skicklige skulptören Gustav Vigeland. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på en restaurang belägen invid Stortinget i centrala Oslo.

 • Dag 3. Strövtåg i Oslo – tåg till Stockholm

  Sovmorgon, frukost och utcheckning. Vi lämnar bagaget på hotellet och får gott om tid att på egen hand utforska Oslo. Vill du se mer högklassig konst, är det gångavstånd från hotellet till det privata Astrup Fearnley-museet med verk av bland andra Andy Warhol och Francis Bacon. Kanske lockar shopping på Karl Johan eller en god lunch Aker Brygge. 
  Vi möts utanför hotellet i god tid innan återresa med tåget hem till Stockholm.

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 4/10
Pris Från 6 690 kr
Enkelrumstillägg 1 100 kr
I priset ingår
 • Tågresa Stockholm – Oslo t/r
 • Del i dubbelrum på hotell Karl Johan två nätter
 • Frukost på hotellet
 • Två middagar på restaurang
 • Visning av Oslo Operahus
 • Besök i Vigelandsparken
 • Stadsrundtur med buss och lokalguide
 • Entré och visning av Munch-museet
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. 

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Restaurangvagn finns normalt på tågen. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. 

PRO MEDLEMSRESORS FÄRDLEDARE. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. 

Resplan

Dag 1. Tåg till Oslo och besök på Munch-museet.
Dag 2. Operahuset, stadsrundtur och Vigelandsparken.
Dag 3. Strövtåg i Oslo – tåg till Stockholm.

Resesätt Tåg
Valuta

Norska kronor. 

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

25-30 deltagare.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Comfort Hotel Karl Johan

  Comfort Hotel Karl Johan är beläget mitt på Oslos huvudgata med samma namn. Karl Johans Gate är huvudstråket i Oslo, uppkallat efter Karl III Johan när Norge fortfarande tillhörde Sverige. Gatan börjar vid centralstationen Oslo S och slutar vid Slottet. Hotellet består av fyra olika byggnader. Dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön.
  Adress: Karl Johans Gate 12, Oslo
  Telefon: +47 23 01 03 52

Boka din resa

2023-10-04 2023-10-06 6 690 kr Tåg Stockholm Väntelista Förfrågan