Översikt

M/S Birka Gotland - Höga Kusten

Följ med PRO Medlemsresor på en unik kryssning till Höga Kusten och Härnösand. Upptäck världsarvet tillsammans med M/S Birka Gotland då vi kryssar inomskärs i Höga Kustens vackra skärgård. Längs Norrlandskusten finns världens högsta kustlinje, djupa vikar, branta berg och skogar. Upplev den vackra Norrlandskusten både från land och sjösidan under en tredagarskryssning med spännande utflykter i land som bokas innan avresan. Vi lägger till i Härnösand och möter Höga Kustenborna som tar så väl hand om oss gäster! Koppla av med god mat, gemenskap och underhållning medan du blickar ut över den norrländska kusten och när vi styr ut från Härnösand glider vi inomskärs Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmings-paradiset Ulvön och Trysundaön. Det finns även tid för dans, musik, shopping, aktiviteter och spabehandlingar. Framförallt njuter vi av en vidunderlig havsutsikt från första parkett.

Höga Kusten är en av norra Europas vackraste platser och sedan år 2000 med på Unesco:s världsarvslista: De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet resulterar i att ingenstans i världen har land höjts så mycket som just här och fortsätter att stiga varje år. 

Under kryssningen gör vi strandhugg i sjöstaden Härnösand i Höga Kusten. Här finns det möjlighet att förboka en utflykt mot tillägg som passar just dig. När vi kastar loss från Höga Kusten kan du dessutom uppleva den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt när vi kryssar inomskärs från Härnösand genom Sannasundet till Sveriges svar på Golden Gate Höga Kusten-bron med sina 180 meter ovan vattenytan och är därmed ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Vidare passerar vi surströmmingparadiset Ulvön och Trysundaön.

Förutom naturupplevelser och intressanta utflykter står mat och dryck i centrum. Utflykter går att förboka mot tillägg innan avresan. På utresan njuter vi av en god middagsbuffé och på hemresan serveras en middagsbuffé inspirerad av det norrländska köket i restaurangen Sjösalen.

Vill du fortsätta i det kulinariska spåret under utflykterna kan en surströmmingstapas på Hotell Höga Kusten passa bra. Kanske passar en förkovring i gintillverkning dig bättre, följ då med till Hernö Gin, Sveriges första och nordligaste ginproducent. Är du mer förtjust i Whiskey och gammla skrönor finns möjligheten att få en guidad tur, lunch och whiskeyprovning på High Coast Whiskey. Naturligtvis finns utflykter för den historieintresserade i Hemsö fästning eller en intressant stadsvandring i Härnösand samt för den modige med svindlande vyer i Härnösand.

Program

 • Dag 1 Stockholm

  M/S Birka Gotland seglar sakta ut från ett vackert Stockholm. Njut av utsikten och härlig stämning ombord, för att sedan inta kökets goda middagsbuffé som serveras i restaurangen Sjösalen.

 • Dag 2 Höga kusten med Härnösand

  Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Efter en god frukost ombord är du välkommen att uppleva mer av den unika Höga Kusten i land, följ då med på någon av de guidade utflykterna! Utflykter kan förbokas mot tillägg. På kvällen väntar en härlig middagsbuffé med inspiration från det norrländska köket. Njut av maten och den trivsamma miljön medan vi sakta seglar från Härnösand på inomskärs tur genom världsarvet Höga Kusten. Vi passerar bland annat Sannasundet, Höga Kusten-bron, Storön, Högbondens Fyr, via surströmmingens paradisö Ulvön, Mjältön som är Sveriges högsta ö, Skuleskogens nationalpark och Trysundaön. Vi lovar dig en utsikt som inte finns någon annanstans i världen!

 • Dag 3 Stockholm

  Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs med insegling mot Stockholm. Efter en välsmakande och stadig frukost finns nu tid för att delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, unna dig en härlig behandling i vår fina spa-anläggning eller koppla av på soldäck med vacker utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.

Resans höjdpunkter

 • Härnösand - Norrlands bästa och Sveriges tredje bästa sommarstad
 • Höga Kusten-bron - Ett av Sveriges hösta byggnadsverk
 • Middagsbuffé med inspiration från det norrländska köket

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 1/9 och 15/9
Pris Från 3 500 kr
Enkelrumstillägg Se detaljerade priser
Detaljerade priser

Inside Four för eget bruk 1 300 kr
Seaside Four för eget bruk 2 100 kr
Del i Seaside Four 410 kr per person 
Del Inside Double 560 kr per person 
Del i Seaside Double 940 kr per person

I priset ingår
 • Kryssning med M/S Birka Gotland 3 dagar
 • Del i dubbelhytt standard insida
 • Middagsbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 1
 • Sjöfrukost dag 2
 • Norrlandsinspirerad middagsbuffé inkl. vin, öl, läsk och kaffe dag 2
 • Sjöfrukost dag 3
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej
 • Dryck och måltider utöver det som ingår
 • Utflykter i Härnösand

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Anslutningsort

Viking Line erbjuder bussanslutningar från flera orter i landet till Stockholm t/r för 395 kr. Hör med våra resesäljare.

Tillägg

Viking Line erbjuder flera guidade utflykter i land, i mån av plats. Bokning och betalning av dessa bör ske innan avresa, då de kan bli fullbokade. Förfrågan görs hos PRO Medlemsresor senast 1 månad före avresa.

Observera att alla utflykter i Härnösand avgår kl. 10.00.

-          Från stad till bergstopp
-          Stadsvandring i Härnösand
-          Hemsö fästning – historia och havsutsikt
-          Högakustenbron och lokala delikatesser
-          Västanåfallet med skogshuggarlunch
-          High Coast Whisky – rundtur med provning
-          Hernö Gin
-          Ådalen 31 och Mannaminne
-          Med linbana till Skulebergets topp

Läs mer om utflykterna på Viking Lines hemsida www.vikingline.se 

Resplan

Dag 1. Stockholm - Buffé och underhållning.
Dag 2. Höga Kusten med Härnösand - Tillvalsutflykter och middagsbuffé.
Dag 3. Tillbaka till Stockholm.

Resesätt Viking Line
Valuta

All betalningen ombord sker i svenska kronor eller med ett konto/kreditkort t ex Visa eller Mastercard

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt ID-kort. 

Boende

 • Fartyg: M/S Birka Gotland

  Boende: Fartyg: M/S Birka Gotland. Fartyget är ett kryssningsfartyg som endast tar ombord passagerare, dvs inga personbilar. Ombord njuter du av mat, dryck, dans, shower, spa, shopping på taxfree-butikerna och självklart en fantastisk utsikt.

  Hytter: Alla hytter ombord på M/S Birka Gotland är belägna ovanför vattenlinjen och håller hög standard och komfort med dusch och wc.
  Four: Hytt med två under- och överbäddar (endast två bäddar används).
  Double: Hytt med dubbelsäng (140 cm).

Boka din resa

2024-09-01 2024-09-03 3 500 kr Viking Line Stockholm 5+ Boka resa
2024-09-15 2024-09-17 3 500 kr Viking Line Stockholm 5+ Boka resa