Översikt

Flodkryssning • Blommande Holland

Följ med på en vacker kryssning i Holland, där vi möter våren tillsammans ombord på det fyrstjärniga flodkryssningsfartyget MS Leonora. Vi njuter av bekväma hytter, god mat och utmärkt service. Vi får uppleva den prunkande blomsterprakten kombinerat med utvalda smultronställen och den främsta holländska konsten. Förutom vårt besök i det kända tulpanparadiset Keukenhofparken och det mäktiga konstmuseet Kröller-Müller finns tid att strosa bland konstgallerier och butiker i de charmiga historiska städerna vi besöker. Amsterdam upplever vi både till fots och med en tur på kanalen.

Program

 • Dag 1 Flyg till Amsterdam

  Efter ankomst till Amsterdams flygplats inleder vi vår resa med att besöka det pittoreska friluftsmuseet Zaanse Schans, med sina typiska väderkvarnar och historiska byggnader. Här får besökaren en bild av hur Nederländerna såg ut för 400 år sedan. Vi fortsätter därefter vår resa mot Zaandam, strax norr om Amsterdam där vårt komfortabla fartyg ligger vid kaj. Efter att vi installerat oss ombord, hälsar kryssningschefen oss välkomna med en cocktail och vi ges tillfälle att bekanta oss med fartyget och dess besättning före middagen.

   

 • Dag 2 Zaandam–Wijk bij Duurstede

  Söderut i byn Limmen ligger Hortus Bulborum, en trädgård med mer än 4000 olika arter av främst tulpaner, påskliljor och hyacinter. De äldsta tulpanerna härstammar från 1500-talet. Längs små idylliska holländska vägar återvänder vi med buss till fartyget för lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi mot Wijk bij Duurstede.

 • Dag 3 Wijk bij Duurstede–Arnhem

  Wijk bij Duurstede har ett förflutet från vikingatiden. Idag är Wijk bij Duurstede en livlig liten stad, vars historiska centrum med konstgallerier och butiker lockar besökare från hela världen. I staden Aalsmeer besöker vi världens största blomsterauktion. Här säljs årligen mer än 3,5 miljarder snittblommor och krukväxter. Dagen fortsätter i blommornas tecken, då vi besöker den praktfulla, världsberömda blomsterparken Keukenhof, belägen utanför staden Lisse. I april är parken som vackrast! Namnet betyder köksträdgård och detta är en av de mest strålande blomsterträdgårdarna i världen, anlagd 1949 och omfattar drygt sju miljoner lökväxter. Dagens lunch består av medhavd picknick. Under eftermiddagen återkommer vi till fartyget för kaffe. Middag ombord och avsegling mot Arnhem under kvällen.

 • Dag 4 Arnhem–Nijmegen

  Efter frukost är det dags för en av resans höjdpunkter. Vi besöker Hoge Veluwe, Nederländernas största naturreservat, som är hemvist för tusentals sällsynta växter. Inom parken ligger Kröller-Müller Museum med verk av storheter som Picasso och Gauguin. Men framförallt innehåller muséet 250 målningar av Vincent van Gogh, bland andra ”Kaféterrass på natten”, vilket gör samlingen till den näst största i världen efter Van Gogh-museet i Amsterdam. Museet har sitt namn efter konstsamlaren Helene Kröller-Müller, som var en av de första som började samla verk av Vincent Van Gogh. Hon donerade på trettiotalet hela sin samling till den nederländska staten. På kvällen dukas det upp till cocktail och galamiddag ombord.

 • Dag 5 Nijmegen–Amsterdam

  Tidigt på morgonen påbörjas kryssningen mot Amsterdam dit fartyget ankommer vid lunchtid. Hela dagen ägnas åt denna pittoreska storstad som bjuder på småstadsatmosfär, kanaler, promenadvägar, folkliv och kultur. Amsterdam får upplevas under såväl en kanaltur som en guidad promenad bland stadens smultronställen. Om du vill kan du följa med vår färdledare på en promenad till Begijnhof, ett kloster i centrala Amsterdam. Beguiner var en del av en andlig rörelse från 1300-talet som i frivillig fattigdom vårdade fattiga och sjuka. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i staden.

 • Dag 6 Amsterdam

  Efter frukost checkar vi ut och lämnar fartyget för att åka till flygplatsen.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 24/4
Pris Från 18 490 kr
Enkelrumstillägg Utsides enkelhytt på huvuddäck, 3 900 kr
Detaljerade priser

Hytt på huvuddäck för eget bruk, tillägg 3900 kr per person
Del i hytt på mellandäck 1050 kr per person
Del i hytt på övre däck 1800 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Amsterdam t/r
 • Transport till och från fatyget
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning och utflykter enligt program
 • Helpension ombord från middag dag 1 till frukost dag 6 (exkl. dryck)
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Lokala auktoriserade guider
 • PRO Medlemsresor färdledare
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord för denna kryssning är 40 Euro per person.

Dryckespaket 1 inkluderar 2 glas husets vin/öl/alkoholfritt per måltid
Dryckespaket 2 inkluderar fritt husets vin/öl/alkoholfritt kl 11-23.00
(Vid köp av dryckespaket måste samtliga i hytten köpa samma dryckespaket)

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Dag 2. Wijk bij Duurstede
Dag 3. Wijk bij Duurstede–Arnhem
Dag 4. Arnhem–Nijmegen
Dag 5. Nijmegen–Amsterdam
Dag 6. Amsterdam


Resesätt SAS
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separata sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack. Hiss finns.
   Visa fartygets däckplansskiss»

Inspiration

M/S Leonora