Översikt

Vandring i Bad Gastein

Naturen runt småstaden Bad Gastein i Österrike betraktas av många som Alpernas vackraste och den inbjuder till underbara vandringar med oförglömliga naturupplevelser. Vår vecka bjuder på ett omväxlande program där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackraste leder. Vi reser till kurorten Zell am See vid sjön Zeller See och besöker Salzburg, Mozarts vackra och anrika födelsestad. Under hela veckan bor vi på det mysiga hotellet Eden Rock mitt i byn. Frukost varje morgon, dessutom ingår fem luncher och sex middagar. Veckan innehåller ett omväxlande program där vi gör allt från att vandra längs med Gasteinerdalens vackra promenader och besöker Salzburg.

Säkerheten under våra vandringar har alltid högsta prioritet och därmed kommer vi att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.
Vädret i Alperna skiftar snabbt och ofta och vi kommer att varje morgon, efter att ha studerat väderrapporterna, att välja vilken tur vi går. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner här nedan inte alltid kommer att stämma överens med hur vi i verkligheten väljer att gå under veckan. Vandringarna är enklare stavgångspromenader, s.k. Nordic Walking. Stavar finns att låna på plats och varje dag går vi 6-10 km med en höjdskillnaden mellan 50-300 meter.  

Program

 • Dag 1. Avresa till Österrike

  Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag på hotellet.

 • Dag 2. Bad Gastein

  Frukostbuffé och därefter välkomstmöte med genomgång av dagens program innan vi går en rundvandring i Bad Gastein för att orientera oss på orten. Vi stannar till för gemensam lunchbuffé på Jagdstube innan vi på eftermiddagen går den vackra Kaiserin Elisabeth-promenaden till Böckstein. Vi njuter av det porlande ljudet från bäcken innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen middag på hotellet. 
  Vandringstid: fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt).

 • Dag 3. Bad Hofgastein

  Idag går vi en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en underbar utsikt över dalen och de kringliggande bergen. Efter turen är vi väl värda en god lunch med en vacker vy över dalen från Café Gamskars. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. Senare på eftermiddagen kan du mot tillägg delta i snapsprovning eller vinprovning av Österrikiska kvalitetsviner. Middag på hotellet. 
  Vandringstid: ca 5 timmar (lätt).

 • Dag 4. Vackra vyer över Alperna

  Idag väntar en spännande dag på lite högre höjd. Efter frukost tar vi en kort busstur till Schlossalm. Härifrån tar vi den nybyggda liften hela vägen upp till toppen. Här går vi en högalpin promenad med vackra vyer och härlig natur. Har vi tur får vi skåda ett murmeldjur på de gräsbeklädda bergsväggarna. Dagens lunch äter vi på en den mysiga bergshüttan Fundernalm bland kor och getter. Mätta och belåtna rör vi oss tillbaka ner till byn där bussen står och väntar och tar oss tillbaka till Bad Gastein och After walk.
  Vandringstid: ca 5 timmar (lätt/medel).

 • Dag 5. Utflykt Salzburg

  Frukostbuffé och genomgång av dagens program. Detta är en vandringsfri dag och vi tar oss mot Mozarts födelsestad, världsarvet Salzburg. Vår resa från Bad Gastein tar ca 1 timme och väl framme börjar vi dagen med en gemensam stadsvandring. Vår guidade tur går genom gamla stans slingrande gränder, längs vackra "Getreidegasse" med Mozarts födelsehus. Vi promenerar runt Salzburgs vackra torg, springbrunnar och kyrkor uppförda i klassisk barockstil. Vi äter lunch på egen hand och därefter finns det tid att på egen hand strosa i Salzburgs mysiga gränder innan vi åker tillbaka till Bad Gastein för kvällens middag på hotellet. 

 • Dag 6. Zell am See

  Efter frukost hoppar vi på bussen som tar oss vidare till den idylliska småstaden vid den kristallblå sjön, Zell am See. Staden som ligger nedsjunken mellan alptopparna är ett riktigt semesterparadis på sommaren. Dagens promenad är runt den fantastiska sjön "Zeller See". På vägen erbjuds en en lunch (ingår) och pauser vid magnifika utsikter om vädret tillåter. Vidare kommer vi tillbaka till staden där det finns möjligheter till aktiviteter såsom bad, fika och shopping. Varför inte passa på att gå in i välkända butiken "Charisma", fyra våningar fyllt med vackra souvenirer och husgeråd. Efter detta hoppar vi tillbaka in bussen och laddar inför en god middag. 
  Vandringstid: ca 5 timmar (lätt).

 • Dag 7. Bergsvandring i Nassfelddalen

  Som avslutning på veckan går vi en av dalens vackraste leder. Vi åker med buss så långt in i dalen som vi kommer. Området heter Nasfeld och turen går på en naturstig med små stigningar. Ovanför ligger glaciären på berget Schareck, (3 122 m ö h), varifrån vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen kan vi höra murmeldjurens klara varningsrop och oron för den mäktiga kungsörnen. Vi äter lunch på det charmiga Valeriehaus innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.
  Vandringstid: ca 4 timmar (lätt/medel).

 • Dag 8. Hemresa

  Idag är det hemresedag. Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandrings-paradiset Bad Gastein för denna gång. 

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 7/9 och 21/9
Pris Från 16 990 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1 900 kr
Detaljerade priser

Rum med balkong, tillägg 700 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Salzburg eller München t/r
 • Transport till flygplatsen-hotellet t/r
 • Boende i dubbelrum Eden Rock Hotel 7 nätter inkl. frukost
 • 5 luncher
 • 6 trerätters middagar
 • Vandringspaket ”Nordic Walking” 5 dagar inkl. besök i Zell am See
 • Utflykt till Salzburg med guide
 • Svensktalande färd/vandringsledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Resa till Österrike.
Dag 2. Bad Gastein.
Dag 3. Bad Hofgastein.
Dag 4. Vackra vyer över alperna.
Dag 5. Utflykt till Salzburg.
Dag 6. Zell am See.
Dag 7. Bergsvandring i Nassfelddalen.
Dag 8. Hemresa. 

Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Nordic walking (vandring med stavar). Under veckan vandrar vi fem dagar med svensktalande vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som mycket lätta till lätt/medel och är på 6-10 km/dag, med en höjdskillnad på 50-300 m. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula. Stavar lånar du på plats.

VANDRINGARNA. I denna resa ingår ett 5-dagars vandringspaket med svensktalande vandringsledare. Vi går en sträcka om 6 - 10 km varje dag. Höjdskillnader: 50-300 höjdmeter varje dag. Vandringarna klassas som lätta.

Boende

 • Hotel Eden Rock***+

  Vackra Hotel Eden Rock, som har ett utmärkt läge mitt i byn, byggdes ursprungligen 1906 av den italienske byggmästaren Angelo Comini. Hotellet är nu helt renoverat med smakfullt inredda rum, många med balkong. Alla rum har bekväma DUX-sängar, dusch/WC, TV och minikylskåp. Vissa har balkong. Gratis Wi-Fi i allmänna utrymmen.
  Hotellet har dalens kanske mest populära restaurang, italienska Angelo där också frukosten serveras för hotellets gäster. En halvtrappa ner ligger välkända Eden's Pub som öppnade redan 1982. 

  Hotel Eden Rock ***+
  K. H. Waggerl-Straße 16, 5640 Bad Gastein, Austria
  Tel.  +43 6434 20760

Boka din resa

2024-09-07 2024-09-14 16 990 kr Stockholm/Arlanda 3 Boka resa
2024-09-07 2024-09-14 16 990 kr Göteborg Väntelista Förfrågan
2024-09-07 2024-09-14 16 990 kr Köpenhamn 2 Boka resa
2024-09-21 2024-09-28 16 990 kr Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-09-21 2024-09-28 16 990 kr Göteborg 1 Boka resa