Översikt

SOLO-resa Strövtåg i Italiens hjärta

Följ med Carina och vandra mellan medeltida byar, romantiskt belägna i ett underbart grönt landskap. Vi befinner oss mitt i Italien med Lazio, Toscana och Marche som grannar, i en av Italiens vackraste men minst kända regioner - Umbrien.

Ett naturskönt böljande land där historiska små städer tronar uppe på kullarna ovan gröna dalgångar. Tanken på en resa till Umbrien för kanske dina tankar osökt in på den helige Franciscus stad Assisi, som vi också skall besöka - men framförallt vandrar vi i ett av Italiens mest ålderdomliga och vackra landskap med flera byar på listan över landets absolut mest bildsköna och historiska byar. Här gömmer sig små medeltida städer, spännande arkitektur och ett folk som lever enligt gamla traditioner med en genuin matkultur och hantverkstraditioner.

 
Tillsammans med vår engelsktalande vandringsguide och svenska Carina Magnusson som bott i regionen sedan slutet av 1980-talet gör vi lättare dagsvandringar mellan 2 – 4 timmar, letar tryffel, den helige Fransiskus stad Assisi och njuter av de härliga vyerna från Umbriens balkong Montefalco.

Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninerna utlöpare, på fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen. Vi äter umbriska trerättersmiddagar med lokalt vin och vatten på bordet. De flesta måltiderna är inkluderade under vår vandringsresa - där umgänget till bords, det som på italienska kallas ”convivio”, är en av kryddorna. De flesta vandringar innebär inte mer än 200 meters höjdskillnad upp och ned under hela vandringen och vi går i ett lugnt tempo för att njuta av natur, historiska byar och vyer över landskapet.

Carina Magnusson 
Carina är ursprungligen från Jönköping och bor i Italien sedan 1988, är gift med en italienare och har två pojkar i övre tonåren. Hon har arbetat mer än 20 år i turistbranschen, både i Sverige och i Italien, bl a på turistbyrån i Assisi mellan åren 1990 och 2007. Carina älskar nya utmaningar. Hon är mycket sympatisk, bjuder på sig själv och delar gärna med sig av sina erfarenheter.

 

Boka din resa

2022-09-08 2022-09-12 12 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi

  Vid ankomst till Rom blir vi mötta av Carina Magnusson, vi färdas vidare direkt från Rom till Umbrien och Trevi, där vi ska bo i fyra nätter. Vi  tas emot av den omhändertagande personalen på hotellet med en välkomstdrink. Carina visar oss runt i Trevi under en enkel orienteringstur. Under kvällen väntar vår första middag.

 • Dag 2 Genom oliver och vinodlingar mot Montefalco

  Efter frukost är det avfärd till vackra Montefalco, den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino vinet och även känd för sina linneväverier. Vi strosar runt i Montefalco och besöker en medeltida kyrka, numera museum med fresker av den store renässanskonstnären Benozzo Gozzoli. Under några timmar vandrar vi genom vinodlingarna och avslutar på en vingård där det vankas en gemensam lätt lunch och vinprovning (om hösten på det alldeles nyproducerade vinet ”vino novello”). Retur till Trevi. Gemensam middag.   

 • Dag 3 Assisi – den helige Franciskus stad

  Den världsberömda staden Assisi är en skönhetsupplevelse och en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga. Vi besöker den Helige Fransiskus domkyrka och andra sevärda monument i staden under Carinas kunniga ledning. Katedralens freskmålningar från medeltiden, som berättar i bilder om helgonets liv, är världsberömda med rätta. Vår tur fortsätter sedan till den lilla umbriska byn Torre del Colle, mitt på landsbygden, för att äta en lunch tillsammans. Här väntar vår vandringsguide för att ta oss med på ett strövtåg till fots i hans landskap, ca 2 timmars vandring. Retur till Trevi. Gemensam middag.

 • Dag 4 Tryffeljakt - Spoleto

  Idag blir det tryffeljakt. I bergen finns den svarta tryffeln som växer som allra bäst under vinter och vår. Till vår hjälp har vi en hund som tränats att känna den delikata doften av tryffel, gömd under jorden kring olivträden. Efter avslutat letande får vi provsmaka olika produkter gjord av den svarta tryffeln. Sedan väntar den historiska staden Spoleto, belägen vid Tiberns biflod Topino alldeles vid foten av Apenninerna. Staden grundades av romarna som kolonin Spoletium 241 f Kr. Under langobarderna blev Spoleto huvudstad i hertigdömet med samma namn – ett vidsträckt område som omfattade större delen av den östra mittendelen av dagens Italien. Vi ser den vackra bron Ponte delle Torri och den vackra katedralen med fresker av Filippo Lippi. Här ser vi även fasaderna på kommunalpalatset och tjugotalet kyrkor. Retur till Trevi. Gemensam middag. 

 • Dag 5 Umbrien - Stockholm

  Efter frukost är det dags att säga farväl till sköna Umbrien och fara hem till Norden.

Resans höjdpunkter

 • Vår ciceron & vandringsledare
 • Vandringar i ett historiskt landskap med besök i flera historiska städer, som Assisi
 • De umbriska måltiderna & vinerna

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 8/9
Pris Från 12 990 kr
Enkelrumstillägg finns ej på denna resa
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Rom, t/r
 • Flygavgifter
 • Fyra nätter del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Fyra frukostbufféer
 • Transporter och visningar omnämnda i programmet
 • Tre luncher med vatten/vin, varav två är lättare
 • En välkomstdrink
 • Provsmakning av vin
 • Fyra trerättersmiddagar
 • Engelsktalande vandringsguide
 • PRO Medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 1000 kr
Resplan

Dag 1. Stockholm – Rom - Trevi rundvandring - middag.
Dag 2. Genom oliver och vinodlingar mot Montefalco - vinprovning med lätt lunch - middag.
Dag 3. Assisi – den helige Franciskus stad - lunch - vandring till Bevagna - middag 
Dag 4. Tryffeljakt med lunch - vandring tillbaka till hotellet - middag
Dag 5. Umbrien – Sverige

Boende
Vi bor resans fyra nätter på trivsamma mellanklasshotellet
Hotel Antica Dimora alla Rocca
Piazza della Rocca, 06039 Trevi PG, Italien
http://www.hotelallarocca.it/

Hotellrummen på Antica Dimora alla Rocca är belägna i olika historiska byggnader i centrala Trevi, bl a 1600-talsbyggnaderna Palazzo Valenti och Palazzo Urighi. I hotellet finns e mycket uppskattad restaurang där vi äter våra trerättersmiddagar. Daglig städning och möjlighet att lämna in tvätt mot avgift. På hotellet finns en terrass med solstolar och pool som är öppen under sommarmånaderna. Fri wifi. Säkerhetsskåp finns på hotellet.Resesätt SAS
Klimat

I april månad ligger lägsta medeltemperatur om dygnet runt 5-7 grader och högsta dygnsmedeltemperatur på 17-18 grader.
I september månad är snitt temperauren dagtid cirka 23 grader och nattetid cirka 12 grader.
I november skördas oliverna i ett milt klimat som brukar ligga kring 14 grader om dagarna.

Resans karaktär

Vi kategoriserar resan som ett strövtåg där de flesta vandringar inte innebär mer än 200 meters höjdskillnad upp och ned under hela vandringen och vi går, 2 - 3 timmar för att njuta av natur, historiska byar och vyer över landskapet.
Vi går mest på mjukt underlag och stigar, ibland på grusvägar. Tempot är lugnt med många pauser. Vandringsskor eller kängor som går upp över vristen är starkt rekommenderat.

Deltagarantal

max 15 personer

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Antica Dimora alla Rocca ****

  Hotel Antica Dimora alla Rocca **** Hotellet ligger i småstaden Trevi och är inrymt i en historisk byggnad med anor från 1650. Endast 19 rum, restaurang, bar, hiss och pool. Rummen: Dubbelrum med badkar eller dusch och wc, luftkonditionering, satellit-tv, telefon. Adress: Piazza delle Rocca, Trevi, Italien.