Översikt

Bouleresa till Kroatien

Vill du spela boule med nya och gamla vänner i fantastiskt vackra Kroatien? Vi bor centrala hotell Biokovo alldeles vid havet och strandpromenaden. Boulespelet leds av vår populäre engagerade PRO-bouleledare Nisse Ekander.

I oktober reser vi till charmiga staden Makarska för att under en vecka spela boule tillsammans. Vårt resmål Makarska har en närmast magisk atmosfär och anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet. Här möts mäktiga bergsmassiv och kristallklara hav. Vi bor bekvämt på centrala hotell Biokovo alldeles vid havet och strandpromenaden. Boulespelet leds av vår populäre engagerade PRO-bouleledare Nisse Ekander.

Boka din resa

2018-10-06 2018-10-13 10 700 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka
2018-10-17 2018-10-24 9 700 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Resan till Makarska

  Flyg till Split. Vår färdledare möter för busstransfer till hotellet i Makarska. Bussresan tar ca 1,5 timme.

 • Boulespel

  Efter lunch på hotellet samlas vi utanför för en kort promenad på knappt 10 minuter och tar oss till boulebanorna. Vi spelar på färdigställda banor. Boulespel sker på eftermiddagen torsdag, fredag, måndag och tisdag.

 • Rivierans guldkorn

  Småstaden Makarska är vackert belägen vid det kristallklara Adriatiska havet, i skydd av det mäktiga Biokovobergen. I denna idyll unnar du dig en vecka med boulespel och avkoppling. Kroatiens riviera anses av många vara en av de finaste platserna i Europa med sina mysiga medeltida torg, långa klapperstensstränder och gömda badvikar. Längs den långa eleganta strandpromenaden ner mot hamnen finner du trevliga barer, kaféer och butiker.

 • Vår bouleledare

  Vår populäre svenske bouleledare Nils Ekander leder spelet på plats. Nils Ekander medverkade som domare vid PRO Boule riksmästerskap i Gysinge 2015. På denna resa rekommenderas du att ta med dina egna bouleklot. 

 • Tillvalsutflykter

  Möjlighet finns att under veckan boka in någon av våra tillvalsutflykter under en eller flera av dagarna. En afton tar vi oss upp i bergen, där vi avnjuter kroatiska specialiteter till ackompanjemang av dans och musik. Utsikten över Adriatiska havet med öarna Hvar och Braˇc är fantastisk! I området Imotski har vin producerats sedan antikens tider och inom familjen Grabovac har kunskapen om druvorna förts vidare från generation till generation. Under ett besök på familjens gård lär vi oss mer om processen för framställning av vin och självklart får vi tillfälle att prova gårdens eget vin! En dag gör vi en dagsutflykt till den lilla staden Omis, vid Cetinaflodens mynning. Under 1200- och 1300-talen var staden ett tillhåll för pirater, som plundrade handelsskepp och sedan sökte skydd i floden dit de stora fartygen inte kunde följa efter. En guidad promenad genom Gamla stan minner om tiden då Venedig härskade här. Vidare gör vi en båttur på floden Cetina. Till lunch avnjuts vin och lokala rätter, med venetianska influenser. Utflykterna bokas och betalas på plats i lokal valuta.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 6/10 och 17/10
Pris Från 9 700 kr
Specialpris 8 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 950 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum med balkong 550 kr

I priset ingår

– Flyg till Split t/r
– Transfer till hotellet t/r
– Del i dubbelrum på Hotel Biokovo, 7 nätter
– Halvpension med frukost och middag
– Boulespel på banor 4 dagar
– Guidad stadspromenad i Makarska
– PROmedlemsresors värdinna
– PROmedlemsresors bouleledare.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resesätt Scandinavian Airlines, Norwegian
Klimat

Kustområdet har typiskt medelhavsklimat. Soligt och varmt sommarväder från ungefär mitten av maj till slutet av september med dagstemperatur på 25-30 grader.

Valuta

Kroatisk Kuna.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Kroatien, Hotel Biokovo****

  Under veckan har vi vår bas på hotell Biokovo. Ett omtyckt och centralt beläget hotell invid den eleganta palmkantade strandpromenaden. På hotellet finns en restaurang, en bar och reception. Hotellet ligger nära havet och den vackra hamnen och det är endast 150 meter till närmaste klapperstensstrand. Det är gångavstånd till butiker, restauranger, barer och caféer. DUBBELRUM. Stora och ljusa rum med två separata sängar eller dubbelsäng, utrustade med minibar, tv, radio, telefon, säkerhetsbox, hårfön, bad/wc. Alla rummen har full eller delvis havsutsikt. Minibar mot avgift. Daglig städning. Vid bokning av enkelrum erhåller du dubbelrum för eget bruk. Gratis wi-fi.