Översikt

SOLO-resa till Makarska-Kroatien

Följ med på en soloresa till Makarska rivieran i Kroatien som anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet. Du får eget rum utan extra kostnad! Här möts mäktiga bergsmassiv och kristallklart hav. En avkopplande atmosfär, omtalat god mat och stor gästfrihet gör orten till en perfekt utgångspunkt – oavsett om du vill vandra, bada eller njuta av sköna behandlingar.

Makarska rivieran anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet med sina långa stränder och inbjudande badvikar. På den vidsträckta dalmatiska kusten, vid foten av de mäktiga Biokovobergen, ligger den charmiga småstaden Makarska där vi bor på vår soloresa.

Program

 • Resan till Makarska

  Flyg till Split. Vår färdledare möter för busstransfer till Hotel Park i Makarska. Bussresan tar ca 1,5 timme.

 • Makarska stad

  I denna mysiga kuststad flanerar du i medeltida gränder och insuper atmosfären vid det centrala Kacistorget. Under 1500-talet omgavs det av skyddande murar, idag ligger torget öppet och ramas in av ståtliga barockbyggnader. Längs strandpromenaden finner du trevliga barer, kaféer och butiker samt restauranger som serverar färsk fisk och lokalt producerat vin.

 • Makarska rivieran

  Makarska rivieran anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet med sina långa stränder och inbjudande badvikar. På den vidsträckta dalmatiska kusten, vid foten av de mäktiga Biokovobergen, ligger den charmiga småstaden Makarska.

 • Tillvalsutflykter

  Möjlighet finns att under veckan boka in någon av tillvalsutflykterna under en eller flera av dagarna. Utflyktsprogrammet presenteras på plats och alla utflykter betalas kontant i Euro.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg
Avresor 16/10
Pris Från 15 990 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 0 kr
Detaljerade priser

Tillägg för superior rum med direkt havsutsikt 1 400 kr per person (avresa 16/4)
Tillägg för superior rum med direkt havsutsikt 1 800 kr per person (avresa 16/10)

I priset ingår
 • Flyg till Split t/r
 • Alla flygavgifter
 • Busstransport till hotellet t/r
 • Eget dubbelrum 7 nätter på Hotel Park ****
 • Halvpension med frukost och middag exkl. dryck
 • Daglig städning
 • Guidad stadspromenad i Makarska
 • PRO Medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr

UTFLYKTER. Under vistelsen i Makarska finns det flera utflykter som du kan boka till. Bokning och betalning för utflykterna sker på plats i lokal valuta. Endast kontant betalning.

Följande utflykter erbjuds:

Omiš och Zadvarje - En dag i piraternas näste.
PRIS: 65 eur per person
Ingår: transport, skandinavisktalande guide, båt i Omiš, lunch med fažol – lokal bond soppa, peka (kalvkött, kyckling, potatis) och dessert, m/vin och vatten till och kaffe till dessert.

Dubrovnik – Adriatiska havets pärla.
PRIS: 60 eur per person
Ingår: bussresa med skandinavisktalande guide samt tur i Dubrovnik med samma guide.

Vinprovning – Kobiljačas utsökta vingårdar.
PRIS: 55 eur per person
Ingår: Bussresa och skandinavisktalande guide, plockmat, vinprovning bestående av 3 glas vin och 1 glas sött vin.

Resesätt Lufthansa/Austrian
Klimat

Kustområdet har typiskt medelhavsklimat. 

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hotell Park ****

  Är vårt utvalda hotell, som bas för vistelsen i Makarska. Hotellet är fyrstjärnigt och ligger centralt och det tar 1 minut att promenera till stranden. Hotellet erbjuder utomhuspool, solterrass, á la carte restaurant, spa och wellness center med gym och inomhuspool. Fritt wifi på hela hotellet.
  DUBBELRUM. Rummen är modernt möblerade och har minibar, säkerhetsbox, luftkonditionering, fritt wifi, TV, telefon och hårtork.
  Alla rum är dubbelrum och har balkong samt utsikt mot parken eller bergen.
  Vid bokning av en person erhålls ett dubbelrum för eget bruk.

   

Boka din resa

2024-10-16 2024-10-23 15 990 kr Lufthansa/Austrian Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-10-16 2024-10-23 15 990 kr Lufthansa/Austrian Göteborg Väntelista Förfrågan