Översikt

Höstträff på Lanzarote 2024 - 8 dagar

Äntligen har vi glädjen att kunna hälsa dig välkommen till PRO:s Höstträff. Denna gång på en ny och litet mindre kanarieö – nämligen vänliga och annorlunda Lanzarote! För dig, som deltagit i tidigare höstträffar på Kanarieöarna, kanske denna trevliga ö blir en ny favorit. På Lanzarote kan du stanna en eller ett par veckor, ta dagen som den kommer, njuta av solen och stranden, och umgås med nya och redan bekanta PRO-vänner. I priset ingår flyg, en rymlig lägenhet med pentry och uteplats eller balkong, frukost och middag. Tillgång till barer, pool och egen sandstrand – och trevliga aktiviteter tillsammans med våra värdar och värdinnor. Du kan välja att flyga från Umeå, Stockholm, Norrköping, Göteborg och Köpenhamn.

Lanzarote är en av de mindre kanariska öarna, belägen utanför Afrikas nordvästra kust.
Vulkaner och lavaslätter gör att Lanzarotes landskap har en egen karaktär. Arkitekten och konstnären César Manrique, som levde på Lanzarote, har starkt bidragit till att ön skiljer sig från de övriga Kanarieöarna. Hans regler för arkitekturen har bevarat öns traditionella stil, där vita fasader bryts mot gröna, bruna eller blå trädetaljer.

Trots att Lanzarote bara har lite drygt hälften av Ölands yta så lockar ön med flera populära semesterorter: utöver Playa Blanca längst i söder finns även Puerto del Carmen, Costa Teguise och huvudstaden Arrecife.

Lanzarote har ett mycket stabilt klimat med temperatur runt 22 grader under vintern. En stor del av ön täcks av nationalparken Timanfaya där det månlika lavalandskapet är ett minne från ett vulkanutbrott i början av 1700-talet.

Vi bor i Playa Blanca på södra Lanzarote
Under veckan bor vi i Playa Blanca, en populär semesterort längst söderut på Lanzarote. Med palmkantade promenadvägar, restauranger, båthamn och låg vit bebyggelse. Hela Playa Blanca binds ihop av den långa bilfria strandpromenaden Avenida Maritima. Du kan flanera från vårt hotell hela vägen till centrum med butiksgator, kaféer och barer, och småbåtshamnen Marina Rubicon.

Semesterbyn Flamingo Beach
Semesterbyn Flamingo Beach byggdes 1986 och renoverades senast 2020. Flamingo Beach har 303 lägenheter, restaurang, barer och eget litet snabbköp. Här finns ett litet poolområde (poolen är uppvärmd till 22 grader), gym och, mot avgift, spa med bastu och jacuzzi. Kvällstid är det underhållning på scenen.

Området består av låga byggnader med blomsterkantade gångar. Vi bor i lägenheter, inredda i modern nordisk stil, utrustade med sov- och vardagsrum, barkök, dusch och wc och med balkong eller markterrass. Den lilla välskötta stranden ligger ett par minuter från vårt hotell. Stranden är skyddad av en pir vilket gör att vattnet oftast är lugnt.

Generösa frukostbufféer och goda middagar
Under veckan har du halvpension inkluderat i priset. Det innebär generösa frukostbufféer varje morgon, och goda middagsbufféer på kvällen. Du är därmed inte bunden av att hålla tider för lunch; dessa kan du tillaga i köket i den egna lägenheten, äta vid strandpromenaden eller på någon av de många barer, caféer och restauranger som finns inne i Playa Blanca.

Om du önskar, kan du mot en tilläggskostnad välja att boka All Inclusive. Då ingår även lunchbufféer, alla måltidsdrycker (lokalt vin, öl och vatten), lättare mellanmål och utvalda drycker i någon av hotellets barer.

Veckan är fylld av aktiviteter
Våra PRO-värdar och värdinnor är med under hela resan för att se till att du trivs och har det bra. De ordnar ett varierat program som förgyller din vistelse. Förutom morgongympa kan du följa med på promenader, delta i lättsamma frågetävlingar och dansa.

Program

 • Veckan är fylld av aktiviteter

  Våra PRO-värdar och värdinnor är med under hela resan för att se till att du trivs och har det bra. De ordnar ett varierat program som förgyller din vistelse. Förutom morgongympa kan du följa med på promenader, delta i lättsamma frågetävlingar och lyssna till föredrag.

 • Direktflyg till Lanzarote

  Flygresan går med charter direkt till Lanzarote. En enklare måltid ombord ingår. Efter ankomst till Lanzarotes flygplats möter buss för transfer till Playa Blanca, restid 45 minuter. Vi installerar oss och äter gemensamt middag i hotellets restaurang.

 • Välkommen till Lanzarote

  Vi inleder vistelsen på Lanzarote med en presentation av varandra, av våra värdinnor och av programmet som väntar under veckan. För att lära känna vår semesterby, och de närmaste omgivningarna på resmålet, tar vi tillsammans en promenad inom området och längs strandpromenaden. Om du vill och orkar, följer du med hela vägen till Playa Blancas centrum, cirka 4 km fram och tillbaka. 

   

 • Koppla av i värmen

  Efter en generös bufféfrukost kan du koppla av och ta dagen som den kommer. Våra värdar och värdinnor ser till att du har det trevligt, vare sig du väljer att delta i någon av våra aktiviteter, ge dig ut i Playa Blanca och upptäcka södra Lanzarote populäraste resmål på egen hand, eller bara njuta av sol och värme vid poolen eller på stranden. När solen sänker sig i väster, samlas vi åter för en gemensam middag i buffétrestaurangen. Därefter väntar lättsammare kvällsunderhållning om du orkar. Eller så tar du en stilla kväll på den egna uteplatsen och bara insuper känslan av att befinna dig långt från det svenska mörkret och kylan. 

 • Vandra längs havet

  Du kan promenera från hotellet längs havet och in till hamnen i centrala Playa Blanca. Vill du utmana dig själv, och din ork, kan du gå i motsatt riktning, västerut mot fyren på udden Punta Pechiguera, gångavstånd cirka 8 km från hotellet och tillbaka. Fyren är med sina 50 m den tredje högsta på Kanarieöarna.

   

 • Besök Fuerteventura på egen hand

  Det är lätt att på egen hand fylla dagarna med spännande upplevelser – och mycket är dessutom kostnadsfritt. Populärt är att ta långa promenader längs havet till yachthamnen och njuta av folklivet inne i centrala Playa Blanca.
  Från hamnen i Playa Blanca kan du ta färjan över till grannön Fuerteventura. Täta turer och överfarten från Playa Blanca tar bara en halvtimme. Ankomst till staden Corralejo, som ligger på norra Fuerteventura, mitt emot den lilla ön Lobos, vars tydliga siluett i horisonten utgör en del av landskapet. Den trivsamma miljön i Corralejos gamla stadsdel är perfekt när du vill strosa omkring och ta ett glas vin och avnjuta en god fiskrätt på någon av restaurangerna. Färjan kostar från cirka 350 kr tur och retur. 

 • Marknader i Playa Blanca

  Varje onsdag och lördag förmiddag är det marknad inne i Playa Blanca. Denna lokala marknad äger rum på strandpromenaden i Marina Rubicón. Det är ett utmärkt tillfälle att njuta av en promenad medan du köper produkter av alla slag: smycken, souvenirer, lokala viner, kläder, lädervaror.

 • Utflykter på egen hand eller med guide

  Är du litet äventyrlig, kan du hoppa på någon av de lokala bussarna, som trafikerar hela Lanzarote. Hållplats för bussar finns några minuters promenad från vårt hotell. En tur från Playa Blanca till huvudstaden Arreciefe kostar ca 30 kronor per väg. Eller varför inte besöka staden Costa Teguise på öns nordöstra kust.
  Vill du däremot följa med på en guidad bussutflykt, kan du till ett förmånligt pris för PRO-medlemmar välja att bland annat följa med till en av öns berömda vinodlingar. Anmälan och betalning av utflykterna görs på resmålet.

 • Hemresa

  Efter en härlig vecka på Lanzarote, är det nu dags att åter bege sig till flygplatsen för hemresa. Du har en välsmakande måltid inkluderad under flygningen.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Norrköping, Göteborg, Köpenhamn, Umeå
Avresor 15/11, 18/11, 22/11 och 25/11
Pris Från 15 690 kr
I priset ingår
 • Flyg till Lanzarote t/r
 • Måltid på flyget t/r
 • Ett incheckat bagage/person
 • Transport flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i tvårumslägenhet med balkong/markterrass
 • Halvpension exkl. dryck
 • Dagliga aktiviteter
 • Hotellets underhållning
 • PRO Medlemsresors värdar/värdinnor
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
All inclusive 2100 kr

• Observera att flygtillägg 0-500 kr är inkluderat i angivna avresepriser på hemsidan.

Information om avresor

Fredag 15/11: Stockholm och Norrköping
Måndag 18/11:
Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
Fredag 22/11:
Stockholm, Umeå  
Måndag 25/11:
Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Boende

Flamingo Beach är en semesteranläggning med 303 lägenheter och ligger ett par minuters promenad till den egna stranden. Våra lägenheter har sovrum, vardagsrum med kök, badrum med badkar eller dusch, hårfön, telefon och tv, uteplats (markterrass eller balkong). Wi-fi och kassafack utan kostnad. Anläggningen är byggd på en sluttning och det förekommer trappor till lägenheter och nivåskillnader inom området. Reception, restaurang, barer och egen minimarket.
Adress: Avenida de Canarias, Playa Blanca, Spanien
Telefon: +34 928 517 300

Resesätt TUI Fly Nordic
Klimat

Medeltemperaturen i november ligger på 22 grader dagtid, ett par grader svalare under natten.

Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

HALVPENSION
Halvpension ingår i grundpriset på Hotell Flamingo Beach, i vilket inkluderar generös frukost varje morgon och lunch eller middag exklusive dryck.

ALL INCLUSIVE
Vill du ha alla måltider, och drycker inkluderade på hotellet under vistelsen, har du möjlighet att som tillval beställa ”All Inclusive”. Det inkluderar frukost, lunch, middag samt måltidsdrycker, lokalt vin, öl, läsk, vatten. Barservering inkluderar lokal alkohol, vin, öl, läsk, vatten fram till midnatt. ”All Inclusive” gäller från incheckning fram till utcheckning.

Boende

 • Flamingo Beach Resort****

  Flamingo Beach Resort är en semesteranläggning med 303 lägenheter och ligger ett par minuters promenad till den egna stranden. Våra lägenheter har sovrum, vardagsrum med kök, badrum med badkar eller dusch, hårfön, telefon och tv, uteplats (markterrass eller balkong). Wi-fi och kassafack utan kostnad. Anläggningen är byggd på en sluttning och det förekommer trappor till lägenheter och nivåskillnader inom området. Reception, restaurang, barer och egen minimarket.
  Adress: Avenida de Canarias, Playa Blanca, Spanien
  Telefon: +34 928 517 300

   

Boka din resa

2024-11-15 2024-11-22 15 690 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-15 2024-11-22 15 690 kr TUI Fly Nordic Norrköping 5+ Boka resa
2024-11-18 2024-11-25 15 690 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-18 2024-11-25 15 690 kr TUI Fly Nordic Göteborg 5+ Boka resa
2024-11-18 2024-11-25 15 490 kr TUI Fly Nordic Köpenhamn 5+ Boka resa
2024-11-22 2024-11-29 15 690 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-22 2024-11-29 15 990 kr TUI Fly Nordic Umeå 5+ Boka resa
2024-11-25 2024-12-02 15 690 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-25 2024-12-02 15 690 kr TUI Fly Nordic Göteborg 5+ Boka resa
2024-11-25 2024-12-02 15 490 kr TUI Fly Nordic Köpenhamn 5+ Boka resa
2024-11-25 2024-12-09 22 190 kr TUI Fly Nordic Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-11-25 2024-12-09 22 190 kr TUI Fly Nordic Göteborg 5+ Boka resa
2024-11-25 2024-12-09 21 990 kr TUI Fly Nordic Köpenhamn 5+ Boka resa