Översikt

Torremolinos – pärlan på spanska Solkusten

Följ med oss till spanska Solkusten och Torremolinos, en av Medelhavets populäraste och mest klassiska semesterorter. Här bor du ett stenkast från strandpromenaden i en trivsam studiolägenhet med pentry och balkong. Frukost varje morgon, middag varje kväll och trevliga utflykter ingår i priset. Så det är bara att njuta av den långa strandpromenaden, strosa längs strandkanten och känna vågorna rulla över tårna. Men framför allt umgås vi och har det trevligt tillsammans.

Klassisk badort nära storstaden Malaga
Torremolinos är den äldsta badorten på Costa del Sol och var under 1900-talet ett av Europas populäraste resmål. Med sitt läge, 20 minuter med pendeltåget in till storstaden Malaga, är Torremolinos fortfarande ett av Spaniens mest eftertraktade resmål. Precis som så många andra av dagens spanska badresmål, var Torremolinos från början en fattig fiskarby innan turisterna i början av sextiotalet upptäckte orten. I stadens gamla delar finns vackra byggnader, kyrkor och pittoreska torg bevarade. Calle San Miguel är den berömda gatan som sträcker sig genom Torremolinos historiska centrum. Här ligger kyrkan San Miguel, byggd på 1700-talet, och Torre de los Molinos, det gamla bevakningstornet som gett staden dess namn. I Barrio del Calvario, en av de äldsta delarna, möter du en helt annan bild av staden med trånga gränder, magnolia och apelsinträd.

Program

 • Dag 1 Flyg till Malaga

  Flyget avgår från Arlanda efter lunch och vi landar under tidig kväll på Malagas flygplats. Där möter vår värdinna med buss som tar oss den korta sträckan längs kusten till vårt hotell i Torremolinos. Vi installerar oss och vår värdinna håller ett kort välkomstmöte innan vi gemensamt äter middag.

 • Studiolägenhet nära strandpromenaden
  Hotell Sol Timor ligger intill strandpromenaden i Carihuela, en lugnare del av Torremolinos. Hotellrummen är komfortabla enrumslägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum med balkong, pentry med kokplatta, mikrovågsugn, brödrost och kylskåp samt satellit-tv. Mot tillägg kan du boka egen lägenhet och lägenhet med havsutsikt. I trädgården finns pool (ej uppvärmd) med terrass och solmöbler. Inom hotellet finns matsal för frukost- och middagsbufféer samt liten snabbköpsbutik. 

 • Dag 2 Välkommen till Torremolinos

  Pulsådern i Torremolinos, den äldsta badorten på Costa del Sol, är strandpromenaden som förbinder stränderna Carihuela och Bajondillo. Längs den bilfria promenadvägen ligger restauranger, barer och butiker tätt. I framför allt Carihuela, de gamla fiskarkvarteren, finns flera restauranger som serverar den lokala specialiteten pescado al sal, som är en saltinbakad fisk.
  För att bekanta oss med omgivningen, tar vi tillsammans med vår värdinna en promenad längs stranden till den gamla delen av Torremolinos, avstånd ca 3 km. Promenaden fortsätter upp till Torremolinos gamla centrum, om du orkar via trappor eller så tar du hiss upp (kostnad ca 2 Euro/väg). Här i de äldre kvarteren finns även stationen för pendeltågen in till centrala Malaga.

 • Dag 3 Utflykt till Malaga

  Torremolinos ligger bara 15 km väster om Malaga, en av Europas äldsta städer, med en historia som löper 3 000 år tillbaka i tiden. Det är enkelt att på egen hand resa till solkustens största stad med pendeltåg från Torremolinos. Stationen ligger i den gamla stadsdelen och biljetten kostar runt trettio kronor per resa. Tågen går två gånger i timmen och tar ca 20 minuter. Vi promenerar till Torremolinos gamla stadsdel och tar därifrån lokaltåget till Malaga för att bekanta oss med staden. Tillsammans med vår värdinna går vi en promenad i Malagas historiska centrum, runt katedralen och de romerska lämningarna. Intill Picassomuseet ligger bodegan El Pimpi, betraktad som Malagas äldsta bar och delägd av skådespelaren Antonio Banderas. Vår värdinna visar även de bästa shoppingkvarteren och varuhusen, så att du hittar när du reser in till Malaga på egen hand. Tåget tillbaka till Torremolinos.

 • Dag 4 Vinprovning i Antequera

  Under förmiddagen lämnar vi kusten och reser med buss upp genom Malagabergen mot nationalparken Torcal de Antequera. Här kan vi se spår av sju tusen år gamla bosättningar samt fantastiska kalkstensformationer från tiden då havet täckte området.
  Målet för dagen är den lilla byn Mollina, omgiven av vackra vinfält med bergen som bakgrund. Byn ingår i den vinproducerande provinsen Malaga, som producerar viner som blir alltmer populära och välkända år för år. Vi besöker den familjeägda vingården Cortijo la Fuente, som grundades i slutet av 1800-talet. Här tar ägaren oss med på en rundtur som avslutas med att vi får vi prova några av gårdens viner tillsammans med litet tapas.

 • Dag 5 Ledig dag. Marknad i Torremolinos

  Från tidig morgon och fram till lunch är det marknad i Torremolinos. Passa på att fynda bland allt som bjuds ut: väskor, hantverk, skor eller småsaker att ta med hem som souvenirer. Efter ett par varv bland marknadsstånden, kanske du slår dig ned på ett kafé längs strandpromenaden för att njuta av en café solo och folklivet. 

 • Dag 6 Ledig dag

  Dagen är ledig för avkoppling och egna upplevelser: en långpromenad längs havet, eller en god bok i skuggan under ett parasoll.

 • Dag 7 Utflykt till Ronda

  Under förmiddagen reser vi till den fascinerande staden Ronda, en av de mest historiskt intressanta platserna i södra Andalusien. Staden ligger i en bergstrakt ungefär 740 meter över havet. Skönheten i detta karga landskap, med sina hisnande vyer, har inspirerat bland andra författaren Ernest Hemingway till romanen Klockan klämtar för dig.
  Tillsammans med lokal guide väntar en rundtur med några av Rondas främsta sevärdheter, däribland Plaza de Toros de la Maestranza, en av de äldsta tjurfäktningsarenorna i Spanien och även platsen för några av de viktigaste händelserna i tjurfäktningshistorien.
  Tid för egna strövtåg och lunch på egen hand. På återresan till Torremolinos gör vi ett kort besök i den vackra staden Marbella.

   

 • Dag 8 Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss med buss mot Malagas flygplats för hemresa. Vårt flyg mot Stockholm lyfter under tidig eftermiddag och landar i Stockholm på kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Svensktalande PRO värdinna
 • Hotell nära strandpromenaden
 • Utflykt till Ronda med Marbella
 • Vinprovning i bergsby
 • Gemenskap och aktiviteter
 • Enkelrum till låg kostnad

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 10/11
Pris Från 14 490 kr
Enkelrumstillägg 2 400 kr
Detaljerade priser

Tillägg enkelrum med havsutsikt 3 400 kr
Tillägg dubbelrum med havsutsikt 1 900 kr/person  

I priset ingår
 • Flyg till Malaga t/r
 • Transfer mellan flygplats–hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Sol Timor, 7 nätter
 • Halvpension buffémiddag från ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Promenad i Torremolinos
 • Besök i Malaga
 • Guidad utflykt till Ronda och Marbella
 • Guidad utflykt Antequera med vinprovning
 • Auktoriserade lokala guider i Spanien (guidas på engelska)
 • PRO Medlemsresors värdinna

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Information om avresor

10 nvember

Resplan

Dag 1. Direktflyg till Málaga, transport till Torremolinos. Incheckning på hotell. Gemensam middag.
Dag 2. Promenad med vår lokala färdledare i Torremolinos.Eftermiddagen fri. Före gemensam middag presenterar vår värdinna veckans program.
Dag 3. Lättare promenad med vår värdinna. Utflykt till Malaga. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Gemensam middag.  
Dag 4. Utflykt till Antequera och vinprovning med tapas på vingård. Fri eftermiddag. Gemensam middag.
Dag 5. Egen tid och Marknad i Torremolinos. 
Dag 6. Dagen fri. 
Dag 7. Utflykt till Ronda och Marbella.
Dag 8. Hemresa.  

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Spanien, Torremolinos, Hotel Sol Timor ***

  Hotel Sol Timor *** är ett klassiskt lägenhetshotell, byggt 1980. Beläget nära stranden i en lugnare del av Torremolinos. Funktionella enrumslägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum, pentry med kokplatta och kylskåp, badrum med bad/dusch/wc och hårfön, telefon, tv och balkong. Hotellet har matsal och bar, trädgård med pool.
  Adress: C. Salvador Allende 51, Torremolinos, Málaga, Spanien
  Telefon: +34 952 38 43 00

Boka din resa

2024-11-10 2024-11-17 14 490 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa