Översikt

Ljuvliga Lago Maggiore

Lago Maggiore är Italiens näst största sjö och en av de allra vackraste. Vårt resmål är staden Stresa, ibland kallad Lago Maggiores juvel. Här tillbringade en gång i tiden celebriteter som författarna Ernest Hemingway och Charles Dickens och filmskådespelaren Clark Gable sina semestrar. Den pittoreska staden Stresa är vår bas under fyra nätter. Under några ljuvliga sensommardagar i Italien hinner vi resa genom Centovalli-dalen med tåg till Locarno i Schweiz, och besöka de ljuvliga Borromeiska öarna.

Lago Maggiore är den näst största av Italiens sjöar och delas av de italienska regionerna Piemonte och Lombardiet, och sjöns norra del ligger i Schweiz. Vårt resmål, den pittoreska småstaden Stresa, ligger vid den sydvästra stranden med de italienska Alperna som mäktig fond. Från stadens eleganta strandpromenad kan man se de Borromeiska öarna med palats och utsökta barockträdgårdar.

Program

 • Dag 1 Flyg till Milano

  Vi flyger till Milano och vid ankomst möts vi av buss som tar oss norrut till Lago Maggiore och vårt hotell i staden Stresa. Restid från flygplatsen cirka en timma. Incheckning på hotellet och gemensam middag.

 • Dag 2 Båtutflykt till Borromeiska öarna

  Under förmiddagen beger vi oss med båt ut till de Borromeiska öarna. Isola Madre är störst och har tillhört familjen Borromeo under 1500-talet. I öns palats kan man njuta av konst och historiska möbler. Isola Bella har ett vackert barockpalats och en exotisk trädgård. Den minsta ön, Isola dei Pescatori, är fortfarande bebodd. Vi äter lunch på en av öarna och återvänder därefter till Stresa. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i ”vår” stad. 

 • Dag 3 Naturskön tågresa till Schweiz

  En av resans höjdpunkter är den spektakulära tågresan med Centovalli-tåget som passerar 83 broar och 34 mindre tunnlar på sin väg till Locarno i Schweiz. Centovalli betyder hundra dalar och under denna vackra tågresa färdas vi genom skogar och dalar, förbi gröna vinfält och höga berg. 
  Vi ankommer till den schweiziska staden Locarno som ligger vid Lago Maggiores norra strand. Staden har ett subtropiskt klimat och här växer såväl palmer som citronträd. Locarnos hjärta är det stora torget Piazza Grande och slottet Castello Visconteo från 1200-talet är, tillsammans med pilgrimskyrkan Madonna del Sasso, Locarnos stolta landmärken. 
  Vi lämnar Schweiz och Locarno och återvänder till Italien och Stresa med passagerarfärja, en tre timmar lång och vacker båtresa söderut på Lago Maggiore.

 • Dag 4 Ledig dag i Stresa

  En ledig dag i Stresa, som tack vare järnvägen från övriga Europa har varit en uppskattad semesterort sedan 1800-talet. Passa på att strosa längs stadens eleganta strandpromenad och njut av den spektakulära utsikten över sjön, de Borromeiska öarna och stadens vackra sekelskiftesvillor.

 • Dag 5 Lunch i Stresa och hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och har några timmars egen tid i Stresa innan vi beger oss till flygplatsen för hemresa. Innan vi lämnar Stresa, äter vi gemensamt lunch.
  Vi kommer till flygplatsen under sen eftermiddag, flyget lyfter vid 19-tiden och vi återkommer till Arlanda knappt tre timmar senare.

Resans höjdpunkter

 • Pittoreska staden Stresa
 • Litet hotell mitt i centrum
 • Båtresor på Lago Maggiore
 • Besök på Borromeiska öarna
 • Tågresa till Locarno i Schweiz

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 17/9
Pris Från 14 990 kr
Enkelrumstillägg 1 700 kr
I priset ingår
 • Flyg till Milano t/r
 • Transfer till Stresa t/r
 • Del i dubbelrum i Stresa, 4 nätter
 • Halvpension från middag ankomstdagen till lunch hemresedagen
 • Utflykt till Schweiz med tåget Lago Maggiore Express, Centovalli
 • Båtresa från Locarno på Lago Maggiore
 • Utflykt med båt till de Borromeiska öarna inklusive lunch
 • Lokala auktoriserade guider
 • PRO Medlemsresors färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 600 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Milano
Dag 2. Båtutflykt till Borromeiska öarna
Dag 3. Naturskön tågresa till Schweiz
Dag 4. Ledig dag i Stresa
Dag 5. Lunch i Stresa och hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Resan innebär promenader på ojämnt underlag varför vi rekommenderar normal kondition för bästa reseupplevelse.

Boende

 • Italien, Stresa Lago Maggiore, Hotel Primavera***

  Litet hotellet med 37 rum, beläget mitt i Stresas gamla stadskärna, med närhet till strandpromenaden, butiker och kaféer. Dubbelrum med bad, dusch och wc. Telefon, tv, wi-fi.

  Adress: Via Cavour 39, Stresa, Italien
  Telefon: +39 0323 31286

Boka din resa

2024-09-17 2024-09-21 14 990 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-09-17 2024-09-21 15 890 kr SAS Köpenhamn 2 Boka resa