Översikt

Costa Dorada med Barcelona, Cava och Tarragona

Costa Dorada lockar med gyllengula sandstränder längs Medelhavet. Kusten sträcker sig från Barcelona i norr ner till Spaniens största flod Ebro. Mitt på Costa Dorada ligger tvillingstäderna Cambrils och Salou, två av Kataloniens mest populära semesterorter. Följ med oss hit! Under en sensommarvecka hinner vi besöka storstaden Barcelona, den romerska staden Tarragona, prova cava direkt hos vinproducenten och njuta av sköna dagar på stranden med promenader längs vattenbrynet.

Cambrils och Salou – två guldkorn på den Gyllene kusten
Tvillingstäderna Cambrils och Salou är två av Kataloniens mest populära semesterorter. Här finns långgrunda stränder, livliga shoppingstråk med en lång rad butiker och barer, och restauranger som serverar allt från tapas till skaldjur och dagsfärsk fisk. Salou är mer eller mindre sammanvuxen med den forna fiskebyn Cambrils, vars gamla kvarter ligger en kilometer från havet, på promenadavstånd från den moderna marinan. Stränderna i och runt Cambrils och Salou är långa, breda och gyllengula. De flesta av dessa stränder sluttar svagt ut i havet vilket ger perfekta badförhållanden för vuxna, som älskar att strosa längs strandkanten och känna vågorna rulla över tårna.

 

Program

 • Dag 1 Flyg till Barcelona

  Ankomst med flyg till Barcelona. Från flygplatsen beger vi oss med buss söderut, mot Costa Dorada, restid ca 90 minuter. Vårt hotell är beläget hundra meter från stranden, mitt emellan Cambrils och Salou. Vi installerar oss och får en stunds vila innan vi gemensamt äter middag.

 • Dag 2 Romarstaden Tarragona

  Vi inleder veckan med en av resans höjdpunkter – besöket i världsarvet Tarragona, den största staden på Costa Dorada. På romartiden var Tarragona den viktigaste staden, och huvudstaden, för de romerska besittningarna på den iberiska halvön. Vi promenerar genom Tarragona och ser många arkeologiska lämningar från romartiden, som en stor amfiteater intill havet och den romerska akvedukten Pont del Diable. Regionen Tarragona är dessutom berömd för sin produktion av hasselnötter. Om dessa nötter givit namn åt den klassiska chokladen Tarragona är dock osäkert. Tid för strövtåg och möjlighet till lunch på egen hand.

 • Dag 3 Ledig dag vid havet

  Dagen är ledig. Vårt hotell erbjuder många faciliteterna och ligger dessutom bara några minuter från havet. Kanske lockar en promenad längs stranden, eller varför inte bara njuta av värmen i en solstol.

 • Dag 4 Vi provar Cava – Spaniens berömda mousserande vin

  Ordet "cava" är katalanska och betyder ungefär källare. Spaniens berömda mousserande vin tillverkas enligt den traditionella metoden, det vill säga på samma sätt som champagne tillverkas i Frankrike. Vinet får jäsa en andra gång på flaska genom att socker och jäst tillsätts. Katalonien är centrum för produktionen av cava. Nio av tio flaskor produceras i Penedès, vinområdet längs Costa Dorada som är känt för att producera landets bästa cava. Här har vin odlats under mer än två tusen år. Under dagens utflykt besöker vi en av de främsta vingårdarna och får, efter en rundvandring, prova det berömda mousserande vinet tillsammans med en lättare lunch.

 • Dag 5 Ledig dag

  Dagen är ledig. Kanske lockar ett besök i en av Spaniens främsta nöjesparker, Port Aventura i Salou, belägen några kilometer med lokalbuss från vårt hotell. Entré cirka 30 euro. Parken är uppdelad i olika sektioner och teman, som Medelhavet, Vilda västern och Kina, och ståtar bland annat med Europas högsta och snabbaste bergochdalbana. Om Port Aventura känns för äventyrligt, finns det lugnare alternativ till egna utflykter med lokal trafik. Exempelvis till den botaniska trädgården Parc Samà som ligger fem kilometer från centrala Cambrils, lokalbussen dit tar femton minuter. Parken skapades på 1800-talet och den stora trädgården innehåller mer än tusen arter av flora och fauna.

 • Dag 6 Spännande, vackra och pulserande Barcelona

  Vi reser med buss till Barcelona, Spaniens näst största stad efter Madrid. Här väntar en guidad stadsrundtur som visar oss stadens viktigaste platser och landmärken. Den äldsta stadsdelen Ciutat Vella, eller Barri Gòthic, består av trånga pittoreska gränder. Den mest kända sevärdheten i Barcelona är Antoni Gaudís ofullbordade basilika Sagrada Familia, som började byggas 1882 och beräknas stå färdig först år 2026, hundra år efter Gaudís död. Vi får se katedralen från utsidan. Efter att vi gemensam ätit en lätt lunch i centrum, promenerar vi genom Barcelonas gamla kvarter. Som final på denna rundtur besöker vi berget Montjuïc varifrån vi har en storslagen utsikt över Barcelona. Åter till Cambrils i god tid före kvällens middag.

 • Dag 7 Eget strövtåg i Cambrils

  Cambrils centrum ligger ett par kilometer från vårt hotell. Här kan du besöka Mercat Municipal, stadens marknadsplats från 1920-talet, med sitt färgstarka utbud av färska grönsaker, nyfångad fisk och säsongens frukter. Är du intresserad av stadens historia, kan du besöka borgen och museet som båda är av stort kulturellt och historiskt intresse. Som final på dagen kanske en stund i en solstol på stranden innan vi gör oss redo för kvällens middag.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter en avslutande frukost på hotellet beger vi oss med buss mot Barcelona och flygplatsen, restid ca 90 minuter. Vårt flyg avgår vid lunchtid.

Resans höjdpunkter

 • Badliv vid en av Spaniens finaste stränder
 • Besök i den vackra romarstaden Tarragona
 • Vi provar det mousserande vinet Cava
 • Rundtur i storslagna Barcelona

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 22/9
Pris Från 14 990 kr
Enkelrumstillägg 1 900 kr
I priset ingår
 • Flyg till Barcelona t/r
 • Transfer mellan flygplats – hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Best Cambrils, 7 nätter
 • Halvpension från buffémiddag ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Guidad utflykt i Tarragona
 • Guidad utflykt till vingård med provning av cava inkl. lunch
 • Guidad utflykt i Barcelona inkl. lunch
 • Auktoriserade lokala guider i Spanien (guidas på engelska)
 • PRO Medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Barcelona, buss till Costa Dorada
Dag 2. Romarstaden Tarragona
Dag 3. Ledig dag vid havet
Dag 4. Vi provar Cava – Spaniens berömda mousserande vin
Dag 5. Ledig dag
Dag 6. Spännande, vackra och pulserande Barcelona
Dag 7. Eget strövtåg i Cambrils
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro.

Deltagarantal

Cirka 30 deltagare. 

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hotel Best Cambrils ****

  Hotel Best Cambrils är ett stort turisthotell av bra mellanklass, beläget nära stranden mitt emellan städerna Salou och Cambrils. Inom hotellet finns poolområde med solterrass, bar och kafeteria, kvällsunderhållning, gym. Halvpension i hotellets matsal med frukost- och middagsbufféer. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering, kassafack, balkong.
  Adress: Avenida Diputació 141, Cambrils, Spanien
  Telefon: +34 977 36 42 83

Boka din resa

2024-09-22 2024-09-29 14 990 kr SAS Stockholm/Arlanda Väntelista Förfrågan
2024-09-22 2024-09-29 15 490 kr SAS Köpenhamn 4 Boka resa