Översikt

Tågresa till Hamburg & Moseldalen

Denna kontrastrika resa tar dig med till storstaden Hamburg och ett par av Moseldalens vackraste småstäder. Under några sköna försommardagar besöker vi Tysklands viktigaste hamnstad, romantiska Cochem och landets äldsta stad Trier. Resan går med tåg hela vägen från Sverige, och inkluderar även en dagskryssning på floden Mosel.

Denna tågresa arrangeras med reguljära tåg och -avgångar. Under en resa från Sverige till södra Europa använder vi fyra olika tågbolag. Vi anpassar tidtabellen, med marginaler vid tågbyten, så att reseupplevelsen skall bli så behaglig som möjligt. Planering av tågresor görs ett år i förväg med de vid tidpunkten aktuella tidtabellerna. Fram till avresa kan vi, ibland med kort varsel, tvingas justera tågtider och färdväg på grund av banarbeten eller andra trafikstörningar. Våra tågresor är dock inte anpassade för personer med funktionshinder. På- och avstigning, byte av perrong och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären själv kan hantera sitt eget bagage.

Boka din resa

2022-05-17 2022-05-23 13 990 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tågresa från Sverige till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn (ange önskad avreseort när du bokar resan). Tågbyte och paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Under eftermiddagen fortsätter vår tågresa, från Köpenhamn via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

 • Dag 2. Storslagna Hamburg

  Vi befinner oss i Hamburg, Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad. Det gamla hamnområdet har vuxit och fått ett nytt ansikte. Hafencity är en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur.

  Vi gör en promenad kring rådhuset, Jungfernsteig, Svenska kyrkan, Michelkyrkan och Krayenkamp 16, där drottning Kristina hade ett hus som hon ofta, också efter abdikeringen, besökte. Gemensam lunch i Hamburg.

  Under eftermiddagen gör vi ett besök på Plaza, utsiktsplattform på Elbphilharmonie. I S:t Petrikyrkan reflekterar vi över Anskar, benediktinmunken och ärkebiskopen av Hamburg-Bremen, som kom att kallas Nordens apostel. Middag på egen hand.

   

   

 • Dag 3. Tåg till Cochem

  Vi lämnar Hamburg under förmiddagen och reser med tåg via Köln till den vackra staden Cochem, belägen vid Mosel. Efter att vi har installerat oss på vårt hotell, gör vi gemensamt en promenad i den pittoreska staden. Cochem lockar med smala gränder, medeltida torg, nogsamt restaurerade korsvirkeshus med traditionella skiffertak och inte minst den praktfulla borgen Cochem Reichsburg, som från sin höjd tronar över staden, är ett av Moseldalens allra vackraste slott. Gemensam middag på kvällen.
  Restid till Cochem ca 6 timmar inklusive byte av tåg i Köln.

   

   

 • Dag 4. Tågutflykt till Trier, Tysklands äldsta stad

  Efter frukost tar vi lokaltåget från Cochem den korta sträckan till Trier, Tysklands äldsta stad. Trier ligger i Moseldalen, nära gränsen till Luxemburg, och grundades av kejsare Augustus år 16 före Kristus. Här finns flera berömda monument, bland annat en av världens största amfiteatrar. Hela nio monument återfinns på Unescos världsarvslista, varav Porta Nigra, Svarta porten, är den bäst bevarade. Från utkiksplatsen på Petrusberget erbjuds en fantastisk utsikt över det böljande landskapet.
  Lunch på egen hand i Trier, vi återvänder till Cochem under sen eftermiddag.

 • Dag 5. Båtutflykt på Mosel till Beilstein

  Vi gör en dagskryssning på Mosel till lilla romantiska Beilstein, en av de vackraste småstäderna längs Mosel, även kallad Törnrosa av Mosel. Gamla stan har många historiska byggnader och pittoreska torg. Du får tid att på egen hand upptäcka staden innan vi återvänder till Cochem.  

 • Dag 6. Tågresa via Koblenz till Hamburg

  Återresa via den viktiga hamnstaden Koblenz, där vi byter tåg för resan norrut mot Hamburg. Vi ankommer under eftermiddagen, och promenerar till vårt hotell för en avslutande övernattning. Kvällen är ledig för middag på egen hand.

 • Dag 7. Hemresa till Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg och kort promenad tillbaka till stationen. Avresa från Hamburg mot Köpenhamn och fortsatt resa med tåg mot Sverige och hemorten.

Resans höjdpunkter

 • Guidad rundtur i Hamburg
 • Bekväma tågresor i Tyskland
 • Tågutflykt till Trier
 • Båtutflykt på Mosel
 • Romantiska Cochem vid Mosel

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 17/5
Pris Från 13 990 kr
Enkelrumstillägg 1 800 kr
I priset ingår
 • Tågresor Sverige – Tyskland – Sverige
 • Hamburg, hotell 3 nätter
 • Cochem, hotell 3 nätter
 • Hamburg guidad rundtur
 • Trier guidad promenad
 • Dagskryssning på Mosel
 • Frukost varje morgon
 • Middag i Hamburg dag 2
 • Middag i Cochem dag 3
 • PRO Medlemsresors färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha till hands tillsammans med ditt pass under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours är inledningen till en minnesvärd semester. En tågresa från Sverige till Europa tar två hela dagar. Med på resorna är våra handplockade färdledare. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Grand Tours färdledare är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Avresa till Köpenhamn. Byte av tåg och fortsatt resa till Hamburg. 
Dag 2. Dagen tillbringas i Hamburg.
Dag 3. Avfärd från Hamburg till Cochem.
Dag 4. Utflykt till Trier
Dag 5. Flodkryssning Mosel till Beilstein.
Dag 6. Tåg från Cochem via Koblenz till Hamburg. Övernattning på hotell.
Dag 7. Tåg från Hamburg via Köpenhamn till Sverige.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg.
Våra tågresor är inte anpassade för personer med funktionshinder. På- och avstigning, byte av perrong och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären själv kan hantera sitt eget bagage.

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hamburg, Hotel Fürst Bismark

  I Hamburg bor vi på ett trevligt och anrikt hotell, mycket centralt beläget mellan floden Elbe och Alstersjön. Från hotellet är det endast en kort promenad till många av Hamburgs många sevärdheter. Hotellet byggdes för mer än 100 år sedan. Genom åren har det byggts ut och renoverats ett flertal gånger. Delar av hotellet är kulturminnes skyddat och dess namn, Fürst Bismarck, är efter den kända prinsen som ett flertal gånger varit gäst på detta nobla hotell.

  RUMMEN. Rummen är små, ljusa och fint möblerade med separata sängar eller dubbelsäng och utrustade med hårfön, TV, telefon och trådlöst internet (WiFi) utan kostnad. Alla rum är rökfria.

 • Cochem, Hotel Karl Müller***

  Hotellet ligger mycket centralt mitt i den pittoreska staden Cochem och har det perfekta läget med Mosel precis framför hotellet. Varje rum är utrustat med plattskärms satellit-TV, radio, dusch/toalett, hårtork och telefon. WiFi ingår. Fönstren i alla rum är också försedda med speciella ljudisolerade glasrutor så att du kan få en god natts sömn.