Översikt

Vandring och kultur i Österrike

Veckan innehåller ett omväxlande program där vi gör allt från att vandra längs med Gasteinerdalens vackra promenader och besöker Salzburg.

Säkerheten under våra vandringar har alltid högsta prioritet och därmed kommer vi att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.
Vädret i Alperna skiftar snabbt och ofta och vi kommer att varje morgon, efter att ha studerat väderrapporterna, att välja vilken tur vi går. Det är därför viktigt att
veta att programmet som ni finner här nedan inte alltid kommer att stämma överens med hur vi i verkligheten väljer att gå under veckan.

Boka din resa

2019-09-21 2019-09-28 12 995 kr . Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Flyg till Salzburg

  Lätt lunch serverar på flyget. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 • Dag 2. Bad Gastein

  Frukostbuffé och därefter välkomstmöte med genomgång av dagens program innan vi går en rundvandring i Bad Gastein för att orientera oss på orten. Gemensam sopplunch på terrassen och promenad till Böckstein. På kvällen middag på hotellet. 
  Vandringstid: fm 2 + em 3 timmar (mycket lätt).

 • Dag 3. Salzburg

  Frukostbuffé och genomgång av dagens program. Dagsutflykt med buss in till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med en vandring längs med floden Salzach och upp på berget Mönschberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch på ett av stadens värdshus innan vi får en guidad promenad med Mozart födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen kan du mot tillägg äta fondue i mysiga Hofkeller.
  Vandringstid: fm 2 + em 3 timmar (lätt).

 • Dag 4. Bad Hofgastein

  Bad Hofgastein. Idag går vi en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till Bad Hofgastein. Den enkla vägen på bergets sida ger oss en underbar utsikt över dalen och de kringliggande bergen. Sista biten till Annencafé bjuder på uppförslut. Vi är väl värda den goda lunchen. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. Gemensam middag. 
  Vandringstid: ca 4 timmar (mycket lätt).

 • Dag 5. Utflykt till Zell am See

  Idag har vi en vandringsfri dag. Istället gör vi en utflykt till vackra Zell am See. Lunch på egen hand. Middag på hotellet.

 • Dag 6. Vackra vyer över Alperna

  Idag tar vi oss med hjälp av liften upp på berget Stubnerkogel i Bad Gastein. Väl uppe vid mittstationen påbörjar vi en promenad mot toppstationen och njuter av de vackra vyerna. På toppen av Stubnerkogel (2 246 m ö h) äter vi lunch. Vid klar sikt har vi en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta bergstopp (3 798 m ö h). På toppen av Stubnerkogel finner vi även den 140 meter långa hängbron som man valfritt kan beträda. Efter lunch tar vi liften ner från toppstationen till byn. Middag på hotellet.
  Vandringstid: ca 4 timmar (lätt/medel).

 • Dag 7. Bergsvandring i Nassfelddalen

  Som avslutning på veckan går vi en av dalens vackraste leder. Från Sportgastein vandrar vi in i Nassfelddalen. Turen går på en naturstig med små stigningar. Ovanför ligger glaciären på berget Schareck, (3 122 m ö h), varifrån vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen kan vi höra murmeldjurens klara varningsrop och oron för den mäktiga kungsörnen. Vi äter lunch på det charmiga Pottinger alm innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.
  Vandringstid: ca 4 timmar (lätt/medel).

 • Dag 8. Hemresa

  Idag är det hemresedag. Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandrings-paradiset Bad Gastein för denna gång. 

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Göteborg, Stockholm Arlanda, Malmö/Malmö Airport
Avresor 21/9
Pris Från 12 995 kr
Specialpris 11 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enkelrum 1200 kr
Detaljerade priser

Rum med balkong/pris per peson  390 kr

I priset ingår
 • Flyg till Salzburg t/r.
 • Enkel måltid på flyget.
 • Transfer till hotellet t/r.
 • Boende i dubbelrum 7 nätter inkl. frukost.
 • 5 luncher.
 • 6 trerätters middagar.
 • Vandringspaket ”Nordic Walking”
 • Utflykt till Salzburg.
 • Utflykt till Zell am See.
 • Svensktalande färdledare.

VANDRINGARNA. I denna resa ingår ett 5-dagars vandringspaket med svensktalande vandringsledare. Vi går en sträcka om 6 - 10 km varje dag. Höjdskillnader: 50-300 höjdmeter varje dag. Vandringarna klassas som lätta.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt .
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Nordic walking (vandring med stavar). Under veckan vandrar vi fem dagar med svensktalande vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som mycket lätta till lätt/medel och är på 6-10 km/dag, med en höjdskillnad på 50-300 m. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula. Stavar lånar du på plats.

VANDRINGARNA. I denna resa ingår ett 5-dagars vandringspaket med svensktalande vandringsledare. Vi går en sträcka om 6 - 10 km varje dag. Höjdskillnader: 50-300 höjdmeter varje dag. Vandringarna klassas som lätta.

Med reservation för ändringar. Teknisk arrangör är STS Alpresor, vars resevillkor gäller som erhålls på begäran.

Boende

 • Hotell Gisela***

  Hotel Gisela är ett av de populäraste hotellen i Bad Gastein. Det lilla familjära hotellet har 26 bekväma rum med dusch/WC, hårtork, TV och kostnadsfri Wi-Fi. På restaurang Gisela Steakhouse serveras frukost och middag.