Översikt

Vandring i Italien

I april blommar vallmon och vårens vackraste blommor i ett skönt klimat som brukar ligga kring 18 grader i medeltal på dagarna. Följ med och vandra i liten grupp mellan medeltida byar, romantiskt belägna i ett grönt landskap. Vi befinner oss mitt i Italien med Lazio, Toscana och Marche som grannar, i en av Italiens vackraste men minst kända regioner – Umbrien. Ett naturskönt böljande land där historiska små städer tronar uppe på kullarna ovan gröna dalgångar.

Tillsammans med engelsktalande vandringsguiden Daniele och svenska Carina Magnusson, som bott i regionen sedan slutet av 1980-talet, gör vi lättare dagsvandringar mellan 2–4 timmar, besöker den helige Fransiskus stad Assisi och njuter av de härliga vyerna från Umbriens balkong Montefalco. Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninerna utlöpare, på fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen. Vi äter umbriska trerättersmiddagar med lokalt vin och vatten på bordet. De flesta vandringar innebär inte mer än 200 meters höjdskillnad upp och ned under hela vandringen, och vi går i ett lugnt tempo för att njuta av natur, historiska byar och vyer över landskapet.


Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninernas utlöpare. Här ligger fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen Vi äter umbriska trerättersmiddagar med lokalt vin och vatten på bordet. De flesta luncherna är även de inkluderade under vår vandringsresa - där umgänget till bords, det som på italienska kallas ”convivio”, är en av kryddorna.

Boka din resa

2018-04-17 2018-04-23 10 990 kr Norwegian 5+ Boka

Program

 • Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi

  Direkt vid ankomst färdas vi från Rom till Umbrien. Våra värdinnor visar oss runt i staden under en enkel orienteringstur i Trevi. Gemensam middag.

 • Dag 2 Genom vinodlingar till Montefalco

  Efter frukost är det avfärd till vackra Montefalco, den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino vinet och även känd för sina linneväverier. Under ca 4 timmar vandrar vi genom vinodlingarna och avslutar på en vingård där det vankas en gemensam lätt lunch och vinprovning. Vi besöker också en olivkvarn. Vi strosar vidare runt i Montefalco och besöker en medeltida kyrka, numera museum med fresker av den store renässanskonstnären Benozzo Gozzoli. Gemensam middag.  

 • Dag 3 Assisi – den helige Franciskus stad

  Den världsberömda staden Assisi är en skönhetsupplevelse och en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga. Vi besöker den Helige Fransiskus domkyrka och andra sevärda monument i staden under Carinas kunniga ledning. Vår tur fortsätter sedan till den lilla umbriska byn Torre del Colle, mitt på landsbygden, för att äta en lunch i en renoverad historisk kvarn. Här väntar Roberto för att ta oss med på ett par timmars strövtåg till fots i hans landskap. Retur till Trevi. Gemensam middag.

 • Dag 4 Historiska vägar kring Pissignano

  Idag vandrar vi mot Castello di Pissignano och stigen går längs en antik romersk akvedukt inbäddad i olivlundar. Byn grundlades längs Via Flaminia och sedermera uppfördes ett litet muromgärdat Benedektinerkloster här kring 1100-talet. År 1155 slog Frederick Barbarossa och hans trupper läger nära borgen efter att ha förstört Spoleto. Under andra världskriget använde Mussolini slottet som fängelse för oliktänkande. Vi äter en lätt lunch och återvänder till Trevi med eftermiddagen på egen hand. Vandring ca 7 km, 3 timmar. Gemensam middag. 

 • Dag 5 Ledig dag

  Du har en helt ledig dag. Gemensam middag på kvällen. 

 • Dag 6 Adriatiska havets lockelser

  Idag blir det en vandring vid Adriatiska havet. Efter ca 1,5 timmes bussresa når vi kuststäderna Sirolo och Numana för en vandring i naturparken Coneros utkant.  Här blommar det för fullt ovan de dramatiska glimmande vita klipporna som stupar rakt ned i det blå havet. Vi äter en fisklunch. Retur till Trevi. Gemensam middag.  

 • Dag 7 Umbrien - Stockholm

  Avresa mot flygplatsen och hemresa.

Resans höjdpunkter

 • Vandringarna i historiska landskap. Umbriska måltider & viner
 • Boende i charmerande staden Trevi.

Karta

Resfakta

Reslängd 7
Avreseort Stockholm
Avresor 17/4
Pris Från 10 990 kr
Specialpris 9 990
Enkelrumstillägg 1 290 kr
I priset ingår

Flyg till Rom t/r
Busstransfer t/r
Sex nätter i delat dubbelrum
Sex frukostbufféer
Fem picknic/luncher med bordsvatten
Sex trerätters middagar med vin/vatten
Vandringar och utflykter enligt program
En vinprovning
Engelsktalande vandringsledare
PRO Medlemsresors svenska ciceron

Tillval och utflykter
Kund har ej teckna ERV semesterförsäkring 0 kr
Resplan

Dag 1 Stockholm - Rom - Trevi
Dag 2 Genom oliv- och vinodlingar
Dag 3 Assasi - den heliga Franciskus stad
Dag 4 Historiska vägar kring Pissignano
Dag 5 Ledig dag
Dag 6 Adriatiska havets lockelser
Dag 7 Umbrien - Stockholm

Resesätt Norwegian
Klimat

Lägsta medeltemperatur för Trevi under de tre senaste åren i maj är som lägst på dygnet 13 grader och som högst på dygnet 24 grader. Havstemperaturen i Marche ligger i medeltal som lägst 15 grader och som högst 21 grader under maj månad.

Resans karaktär

Vi kategoriserar resan som ett strövtåg.
Vi går mest på mjukt underlag och stigar, ibland på grusvägar. Tempot är lugnt med många pauser. Vandringsskor eller kängor som går upp över vristen är starkt rekommenderat.
Leder i bra kondition och vana att promenera på ojämnt och kuperat naturunderlag under flera dagar i sträck krävs för vandringarna.

 

Boende

 • Hotel Antica Dimora alla Rocca ****

  Hotel Antica Dimora alla Rocca **** Hotellet ligger i småstaden Trevi och är inrymt i en historisk byggnad med anor från 1650. Endast 19 rum, restaurang, bar, hiss och pool. Rummen: Dubbelrum med badkar eller dusch och wc, luftkonditionering, satellit-tv, telefon. Adress: Piazza delle Rocca, Trevi, Italien.