Översikt

Vandring i berg och vid hav

Vi är många som vandrat på underbara Mallorca och önskar se mera av denna natursköna ö som blivit ett paradis för vandrare. För dig som vill uppleva än mer av Mallorcas genuina bergsbyar och karga havsvikar vill vi nu erbjuda en vandringsresa vid namn ”Vandring i berg och vid hav”. En veckas tuffare vandring. Räkna därför med såväl kuperad terräng som undangömda pärlor och vidunderliga vyer under fem sköna dagsetapper handplockade av våra duktiga vandringsledare som alla är bosatta sedan länge på Mallorca.

Resan till Mallorca. Vi flyger från Stockholm (från Köpenhamn på förfrågan) till huvudstaden Palma de Mallorca. Efter en kort busstransfer når vi den charmerande semesterorten Santa Ponsa och vårt familjära hotell Jardin del Mar.

Santa Ponsa ligger vackert beläget på sydvästra Mallorca. Det är en trevlig badort omgiven av väldoftande pinjeskog och klippor som sluttar ner mot havet. Inne i bukten finns också flera badvikar och en lång strand med finkornig sand. Mallorca har ett milt och behagligt åretruntklimat. Medeltemperaturen dagtid i luften april-maj ligger på 22-24 grader.

Våra mycket uppskattade PROfärdledare och vandringsledare är alla fast boende på Mallorca och känner sin ö "utan och innan". Dagsvandringarna graderas som medelsvåra och är på 5-6 timmar/dag. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stigningar och nedförsbackar med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula för att kunna vara med på vandringarna. Se till att skorna/kängorna är bekväma och väl ingångna.

Boka din resa

2019-03-30 2019-04-06 10 890 kr Scandinavian Airlines Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Eftermiddagsflyg och ankomst till palma

  Kort transfer till Santa Ponsa på 30 min. och vårt lägenhetshotell Jardin del Mar***.

 • Dag 2. Vandring längs sydöstkusten

  Efter frukosten beger vi oss ut för att uppleva Mallorca från sin bästa sida. Där vattnet är som klarast och de turkosa badvikarna ligger på rad, finns det storslagna vandringsleder, varav sträckningen mellan Cap de Ses Salines och Cala S´Almunia är en av dessa. En vandring på ca. 14 km längs med stensamlingar, klippor och över finkorniga stränder. Ungefär halvvägs vid Cala Marmol gör vi en välförtjänt paus där vi intar vår egen medhavda matsäck. Kanske blir det ett svalkande dopp innan vi fortsätter vandringen utmed ojämn terräng, fram till Cala S´Almunia, en pittoresk vik där vi avlutar turen.

 • Dag 3. Orientdalen till Alaro

  Om det finns en hemlig dal, ett "Shangri-La" på Mallorca så är detta stället. Omringade av Tramuntanabergen och olivlundar vandrar vi i utkanten av den lilla byn Orient upp till Finca Comassema, ett herrskapligt gods med anor från 1200-talet. Gårdens ägare, Señor Fernando, visar oss runt och vi får smaka på säsongens lokala läckerheter. Målet på vår vandring är Alaro, och vi följer nu den gamla vägen över stock och sten samt över öppna fält där fåren går och betar. På vägen passerar vi ännu en imponerande Finca och tar traktorvägen som leder till byn Alaro. Vår buss kör oss tillbaka till hotellet.

 • Dag 4. La Trapa

  Idag tar vi bussen via Andraitx upp mot Estellencs och börjar vår vandring på ca 400 meter över havet. I ett storslaget bergslandskap, längst ut på sydvästudden av Mallorca, tar vi oss fram genom bitvis lite tuff och kuperad terräng. I en dalgång ligger ruinerna av ett gammalt kloster, La Trapa, och med hänförande panoramautsikt över omgivningarna och ön Dragonera, intar vi vår egen medhavda matsäck. Vi fortsätter vår vandring ned mot havet alltmedan det öppna bergslandskapet avtar och vi istället tar oss fram genom skog sista biten till charmiga fiskebyn San Telmo. Här avslutar vi vår vandring för dagen och bussen kör oss tillbaka till Santa Ponsa.

 • Dag 5. Fri dag

  Dagen är fri att vila, göra egna strövtåg eller kanske ta en utflykt till Palma.

 • Dag 6. Cuber-Biniaraix

  Idag skall vi erövra öns högplatå i det majestätiska bergsriket Serra de Tramuntana. Vandringen runt Cuber-sjön och ned i ravinen Barranc de Biniaraix är nästan ett måste. Vandringen börjar på 1000 m över havet och vid slutet av reservoaren väntar oss en spektakulär syn över hela Sollerdalen, himmel och hav. Här dukar våra färdledare upp en välsmakande picknick. Efter lunchen följer vi den gamla pilgrimsvägen av en lång trappa med 2000 trappsteg av kalksten som slingrar genom vidunderliga terrasser av olivträd. Väl nere i Biniaraix väntar en välförtjänt öl/läsk på bybaren, innan vi avslutar vandringen genom apelsindalen till Soller. En 14 km lång vandring.

 • Dag 7. Ruta dels Pintors / konstnärernas väg

  Kustremsan mellan Cala Deia och Es Bens D´Avall är en av den mest pittoreska på nordkusten. Vi skall idag gå till hälften av kustvägen, för att få uppleva en sagolik kust från båda håll. Vi startar vår vandring i mysiga konstnärsbyn Deia och tar oss ned genom terrasserna till Cala Deia. Här, högt över havet, tar vi oss fram över klippor och ned till orörda stränder, hela tiden med en andlöst vacker utsikt över Medelhavet. Väl tillbaka i Cala Deia väntar oss lunch på den gamla fiskrestaurangen, oförändrad sedan 60-talet. På eftermiddagen gör vi en liten rundvandring i själva Deia. Efter det får vi vila under bussturen hem till vårat hotell.

 • Dag 8. Hemresa

  Utcheckning vid lunch och sen transfer till flygplatsen. Kvällsflyg hem.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn Kastrup, Stockholm Arlanda
Avresor 30/3
Pris Från 10 890 kr
Specialpris Från 9 990 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Tvårumslägenhet för eget bruk, 1 600 kr
I priset ingår

- Flyg till Palma t/r
- Busstransfer till hotellet t/r
- Del i 2-rumslägenhet
- 7 frukost på hotellet
- 3 luncher enligt program
- 7 middag på hotellet
- Busstransporter i samband med alla vandringar
- Vandringar i enlighet med programmet
- PROmedlemsresor färdledare.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Lägenhet för eget bruk 1 600 kr
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resesätt Scandinavian Airlines
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Jardin del Mar***

  Är ett mellanklasshotell och vår bas under vår tid på Mallorca. Med sitt fantastiska läge direkt på klipporna i Santa Ponsa och på halvön Es Castellot erbjuder Jardin del Mar tvårumslägenheter med full eller begränsad havsutsikt. På hotellet finns en restaurang där vi äter frukost och middag. Dessutom har hotellet ett fint poolområde med en solterrass som vetter ut mot Medelhavets brus. Säkerhetsfack finns i receptionen mot avgift.

  Tvårumslägenheter för 1-4 personer, ca 38 m², fördelat på ett sovrum och ett vardagsrum med pentry. Modernt inredda med tv, pentry med kokskåp med enkel köksutrustning. Alla lägenheter har möblerad balkong och full eller delvis havsutsikt.