Översikt

Vackra vandringar på Mallorca

Förläng hösten och upplev naturupplevelser utöver det vanliga på den härliga ön Mallorca. Vi bor i den charmiga småstaden Santa Ponsa på det fräscha hotellet Punta del Mar, som ligger vackert beläget på klipporna med promenadavstånd till centrum. Härifrån gör vi härliga vandringar i lugnt tempo runt om på ön. Vandringarna går genom vackra fält, upp på bergsluttningar med hisnande vyer och besök på små undangömda bykrogar. Varmt välkommen till en oförglömlig resa på Mallorca!

Vår mycket uppskattade färdledare är sedan många år boende på Mallorca och känner sin ö ”utan och innan”. Vandringarna är lätta, men du bör ändå ha promenadvana att gå lite längre sträckor. På en del passager är terrängen lite kuperad med stenigt underlag. Vi rekommenderar att du har ett par bekväma och väl ingångna skor på resan.  

Program

 • Dag 1. Ankomst till Palma

  Kort transport till Santa Ponsa och vårt fyrstjärniga hotell Punta del Mar.

 • Dag 2. Santa Ponsa

  Efter frukost samlas alla på ett välkomstmöte där vi får information om veckans vandringar. Därefter går vi på en gemensam vandring runt i Santa Ponsa.  

 • Dag 3. Marknad i Arta och vandring på Punta de n'Amer

  Dagen tillbringas i bergsbyn Artà, som ligger mitt på Mallorcas nordöstra spets. Här råder normalt ett stillsamt vardagsliv, utom tisdag förmiddag, då det är marknad mitt i byn. Artà ligger i det natursköna bergsområde Llevant, där byns stolthet, den tusenåriga borgen Sant Salvador, tronar över landskapet. På marknaden finns möjlighet att köpa lite lättare lunch/snacks. Härifrån beger vi oss på en kort vandring, 5 kilometer utan några större nivåskillnader. I det intressanta naturområdet Punta de n'Amer finns en rik flora och fauna. För den som önskar, är det möjligt att ta ett dopp i havet efter avslutad vandring.   

 • Dag 4. Vandring till Castillo de Alaró

  Dagens vandring startar från den pittoreska lilla byn Orient, som ligger vackert inbäddad bland olivträd vid foten av Alfabiabergen. Vandringen upp till slottet i Alaró är en av de mest populära på Mallorca. Alaró-slottet byggdes för militära ändamål för mer än tusen år sedan, och utsågs till kulturarv år 1931. Slottet ligger 822 meter över havet och från toppen kan vi njuta av spektakulär utsikt över bergslandskap och hav. Vandringen är relativt enkel på lätta stigar med viss nivåskillnad. När vi återkommer till byn Orient, har vi vandrat cirka 8 kilometer. Lunch intas gemensamt i Orient.

 • Dag 5. Postvägen från Esporles till Banyalbufar

  Vi vandrar längs den gamla postvägen, Camí des Correu, som har sitt ursprung i medeltiden. Vandringen följer uråldriga stenbelagda stigar från by till by, och vi kan räkna med storslagna naturupplevelser. Vårt mål är den pittoreska byn Bañalbufar, som ligger hundra meter över havet och är känd för sina många terrasser som liknar breda trappsteg. Namnet är historiskt och lär betyda ”byn invid havet”. Dagens lunch består av en uppdukad picknick-lunch. Vandringen avslutas på ett genuint kafé i Bañalbufar. Relativt lätt vandring i lugnt tempo, ca 10 km, med vissa nivåskillnader.

    

 • Dag 6. Ledig dag för egna strövtåg

  Åk in till Palma med den lokala bussen, ta en promenad in till byn eller njut av att vara kvar på hotellet och ta det lugnt.  

 • Dag 7. Vandring från Deia till Soller

  En av Mallorcas trevligaste vandringsleder går från den romantiska bergsbyn Deia ned till havet på öns västra kust. Här strövar vi genom pastoral natur och pittoreska byar med betande får, längs kustnära klippor med storslagna vyer, och genom apelsin- och olivlundar. Vandringen är drygt 10 kilometer, med en hel del upp- och nedstigningar, och avslutas i den eleganta kuststaden Soller där vi intar dagens lunch tillsammans.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost sker busstransport till flygplatsen för hemresa till Stockholm och Köpenhamn.  

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn, Skellefteå
Avresor 22/10
Pris Från 13 990 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk med balkong 1 800 kr
I priset ingår
 • Flyg till Palma t/r
 • Buss från flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Punta del Mar ****
 • Frukost på hotellet alla dagar
 • Tre luncher på vandringarna
 • Middag på hotellet alla dagar
 • Fyra vandringar med vandringsledare
 • Transporter till alla vandringarna
 • Rundtur i Santa Ponsa
 • PRO Medlemsresors vandrings/färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Palma och Santa Ponsa
Dag 2. Välkomstmöte och vandring i Santa Ponsa
Dag 3. Marknad i Arta och vandring på Punta de n'Amer
Dag 4. Vandring till Castillo de Alaró
Dag 5. Postvägen från Esporles till Bañalbufar
Dag 6. Ledig dag för egna strövtåg 
Dag 7. Vandring från Deiá till Soller
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Klimat

Med ca 286 soldagar om året erbjuder Mallorca ett milt och behagligt klimat. Medeltemperaturen dagtid i oktober är cirka 20-22 grader.

Valuta

Euro.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Våra mycket uppskattade färdledare är sedan många år boende på Mallorca och känner sin ö ”utan och innan”. Vandringarna är lätta, men du bör ändå ha promenadvana att gå lite längre sträckor. Vi rekommenderar att du tar med dig ett par vandringsskor med bra sula för att kunna vara med på vandringarna. Se till att skorna/kängorna är bekväma och väl ingångna.

Boende

 • Punta del Mar **** i Santa Ponsa

  Fyrstjärniga Hotel Punta del Mar är byggt i sju våningar och ligger på klipporna vid havet i Santa Ponsa. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten av hotellet finns affärer och restauranger och det är en km till Santa Ponsas centrum. Hotellet har poolområde utomhus (ej uppvärmt vatten) och en liten inomhuspool (uppvärmd) som kan nyttjas under de svalare månaderna. På hotellet finns restaurang, bar och café. Hotellets gäster har även tillgång till SPA-avdelning och gym. Behandlingar mot extrakostnad. Rummen har badrum med dusch eller badkar, hårtork, sminkspegel, luftkonditionering,  minibar mot avgift, kassaskåp, TV, telefon, vattenkokare, balkong. 

  Adress: Carrer Huguet des Far, 11, 07180 Santa Ponça, Illes Balears, Spanien
  Telefon: +34 971 69 29 53

Boka din resa

2023-10-22 2023-10-29 13 990 kr SAS Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2023-10-22 2023-10-29 15 190 kr SAS Köpenhamn 2 Boka resa
2023-10-22 2023-10-29 15 990 kr SAS Skellefteå Väntelista Förfrågan