Översikt

Trivselvecka på Riva del Sole

Följ med till Italien! Vi bor på Riva del Sole i utkanten av den lilla fiskestaden Castiglione della Pescaia. Riva del Sole är en av Toscanas finaste semesterbyar och sedan 60-talet en av de populäraste bland svenska Italienresenärer. Själva staden, Castiglione, har en historia som går långt tillbaka i tiden. Den ståtliga borgen, belägen på en klippa högt över staden, vakar över stranden, fiskehamnen och Castigliones pittoreska gränder. På Riva del Sole kan du njuta av den långa sandstranden, poolerna och servicen. Här väntar en trivsam vecka, då du kan vara hur lat eller aktiv du vill.

Boka din resa

2021-04-17 2021-04-24 10 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa
2021-04-17 2021-04-24 11 490 kr SAS Köpenhamn 5 Boka resa

Program

 • Dag 1 Ankomst till Rom

  Vi landar på Roms flygplats redan på förmiddagen. Bussresan från flygplatsen till Riva del Sole tar drygt 2,5 timmar, men du kommer att uppleva detta som en spännande del av upplevelsen. Vi färdas nämligen genom centrala Italien, längs kusten, med Medelhavet på ena sidan och toskanska vinfält på andra.

  Efter ankomst och incheckning i våra lägenheter på Riva del Sole, inleds veckan med gemensam välkomstmiddag.

 • Trevliga aktiviteter Promenad längs stranden

  Vår PRO-värdinna är med dig varje dag under veckan och ordnar trevliga aktiviteter. Vi inleder vår vistelse på Riva del Sole med en gemensam promenad genom pinjeskogen och längs den långa sandstranden, för att få en bild av hur fantastisk denna anläggning är. Riva del Sole är belägen alldeles vid havet med en privat strand. Inom Riva del Sole finns Spa-anläggning, gym, två pooler varav en med havsvatten, restaurang, pizzeria och tre barer. I hotellets servicecenter finns bankomat, butiker, mataffär, frisör, sjukstuga, apotek och tvättservice. In till den charmerande småstaden Castiglione della Pescaia är det bara ett par kilometer, och här finns småbutiker, barer och massor av trevliga restauranger.

  Foto:Åke Persson

 • Invigdes av Tage Erlander 1960 Klassiska Riva del Sole

  Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt.
  Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna.

 • Avslappnande skogspromenader Havsluft och pinjeträd

  På Riva del Sole kan du vara hur lat eller aktiv du vill. Kanske börjar du dagen med promenad på stranden och fyller lungorna med havsluft. Eller går någon av de två slingorna genom skogen om du bara vill njuta av en avslappnande skogspromenad bland pinjeträd och frodig medelhavsvegetation. 

 • Promenad i de pittoreska gränderna Strosa i Castigliones gränder

  En dag under veckan tar vi lokalbussen direkt från Riva de knappt två kilometerna in till småstaden Castiglione della Pescaia. Här går vi en promenad i de pittoreska gränderna och den livliga fiskehamnen. Kanske lockar en strut med äkta italiensk glass?

 • Njuta av försommarvärmen Strandliv eller en god bok

  Vill du bara njuta av försommarvärmen i fridfulla Riva del Sole, så finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden. Eller kanske föredrar du att läsa en god bok i skuggan av ett pinjeträd, på den egna terrassen eller under ett parasoll på baren vid havet.

 • Tre barer med olika karaktär Kaffepaus med havsutsikt

  Restaurangen och pizzerian erbjuder allt från grillat kött och dagsfärsk fisk till pizza med delikat buffelmozzarella. De tre barerna har alla olika karaktär: Strandbaren har terrass med utsikt över havet. Här kan du njuta av havsbrisen som blandas med doften av kaffe och croissant. Det går även utmärkt att beställa en lätt och snabb lunch. Kanske avslutar du kvällen i hotellbaren Linné med ett glas vin, kaffe eller en utsökt god glass till kvällsunderhållningen.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter frukost reser vi med buss till Roms flygplats för hemresan till Sverige.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 17/4
Pris Från 10 990 kr
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk 1 900 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum 990 kr per person
Dubbelrum för eget bruk 2 890 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Rom t/r
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen till Riva del Sole t/r
 • Del i tvårumslägenhet inkl. frukost
 • Välkomstmiddag inkl. dryck
 • Inträde till pooler och gym
 • Parasoll och solstol på stranden
 • PRO medlemsresors värdinna
Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resesätt SAS
Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Riva Del Sole, lägenheter ***

  VÅRA LÄGENHETER Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av dåvarande statsminister Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje.

  Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt men enkelt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning, diskning, etc. Under veckan bytes sänglinnet och handdukarna en gång. Vid ankomsten finns det tvål, schampo och toalettpapper i lägenheterna. Detta fylls ej på under veckan utan man får komplettera detta själv efter behov. Affär finns inne på hotellets område.

 • Hotel Riva Del Sole****

  Hotellet ligger i huvudbyggnaden med reception, huvudrestaurang, bar Linné. 156 rum ca 20 m² med luftkonditionering, dusch/wc, hårfön, telefon, satellit-tv, kassafack, minibar, balkong eller markterrass.
  Adress: Riva del Sole, Castiglione della Pescaia, Italien
  Telefon: +39 0564 928111