Översikt

Sagornas Island

Under vår resa på Island tar vår kunnige guide, Fridrik Brekkan, oss med till några av öns mest berömda naturfenomen: det majestätiska vattenfallet Gullfoss, sprutande gejsrar och nationalparken Tingvalla. Vi bor mitt i Reykjavik. Självklart blir det ett obligatoriskt bad i den härligt varma Blå Lagunen!

Resan till Island. Vi flyger från Stockholm till Reykjavik/Keflavik med flygbolaget
Icelandair. Vid ankomsten väntar vår buss och lokalguide för transfer via Blå
Lagunen till vårt hotell i Reykjavik.

Reykjavik. I Reykjavik har du det mesta inom gångavstånd, och runt hörnet ligger den fantastiska naturen. Sevärdheter och upplevelser finns i överflöd. Reykjavik är världens nordligast och Europas västligast belägna huvudstad och ligger inte långt ifrån polcirkeln. Närområdet karakteriseras av vulkaner, halvöar, vikar, sund och öar.

Reykjavik har många bra restauranger, maten och råvarorna håller hög klass. Isländska menyer består till stor del av fisk- och skaldjursrätter men även lamm är en viktig del av det isländska köket.

Vår guide på Island heter Fridrik Brekkan. Fridrik Asmundsson Brekkan är en av Islands mest efterfrågade guider. Han har tidigare varit bosatt i Sverige och studerat vid Göteborgs universitet. Fridrik är en mycket erfaren guide, som med stort engagemang förmedlar allt som är värt att veta om Island. Han är därtill en uppskattad skribent av reseskildringar samt en humoristisk föredrags-hållare. Fridrik har bland annat en bakgrund som handels- och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik.          

Boka din resa

2021-04-21 2021-04-25 13 890 kr Icelandair Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Ankomst till Island – bad i Blå Lagunen

  Vi landar på eftermiddagen lokal tid. Tillsammans med vår guide åker vi till Blå Lagunen för ett i det närmaste obligatoriskt bad. Ett dopp i det 38-gradiga, mineralrika vattnet sägs göra underverk med såväl kropp som själ. Tag med badkläder! Handduk får du låna. Vi fortsätter därefter till vårt hotell i Reykjavik. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang Laekjarbrekka som serverar internationella rätter och isländska fisk- och lammrätter.

 • Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik

  Efter frukost gör vi en tre timmar lång stadsrundtur med buss i huvudstaden. Vi besöker stadens äldre och moderna delar med höjdpunkterna Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Hafnarfjördur, Nordens Hus och konserthuset Harpa. Eftermiddag och kväll på egen hand.   

 • Dag 3. Reykjavik på egen hand.

  Efter frukost har du dagen till fritt förfogande. Du får tips om museer och restauranger.

 • Dag 4. Den Gyllene Cirkeln.

  Heldagsutflykt till många av de naturfenomen som Island är mest berömt för. Vi inleder med ett besök i nationalparken Tingvalla där det isländska Alltinget grundades år 930. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall Gullfoss, där vi också intar lunch. Vi ser de varma källorna i Geysir-området och besöker grönsaksodlare i Fridheimar. På kvällen äter vi middag på en restaurang, belägen i en byggnad med anor från 1860-talet. 

 • Dag 5 Hemresa.

  Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 21/4
Pris Från 13 890 kr
Enkelrumstillägg 2 800 kr
I priset ingår
 • Flyg till Reykjavik t/r
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Fron 4 nätter inkl. frukost
 • Två stycken 2-rätters middag
 • Gyllene Cirkeln inkl. lunch
 • Besök på Fridheimars växthus
 • Stadsrundtur med buss i Reykjavik
 • Inträde till Blå Lagunen inkl. handdukar
 • Svensktalande guide under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Island – bad i Blå Lagunen.
Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik.
Dag 3. Den Gyllene Cirkeln.
Dag 4. Reykjavik på egen hand.
Dag 5. Hemresa. 

Resesätt Icelandair
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotel Fron***

  Hotellet ligger vid shoppinggatan Laugavegur i centrala Reykjavik. Restauranger, shopping och en mängd sevärdheter finns i området. Hotellet har moderna rum med badrum, värdeskåp, fri wi-fi, minibar, satellit-tv. Reception öppen dygnet rumt. Frukost serveras på restaurangen som ligger vägg-i-vägg med hotellet.