Översikt

Sagornas Island

Under vår resa på Island tar vår kunnige guide, Fridrik Brekkan, oss med till några av öns mest berömda naturfenomen: det majestätiska vattenfallet Gullfoss, sprutande gejsrar och nationalparken Tingvalla. Vi bor mitt i Reykjavik. Självklart blir det ett obligatoriskt bad i den härligt varma Blå Lagunen!

Resan till Island. Vi flyger från Stockholm till Reykjavik/Keflavik med flygbolaget
Icelandair. Vid ankomsten väntar vår buss och lokalguide för transfer via Blå
Lagunen till vårt hotell i Reykjavik.

Reykjavik. I Reykjavik har du det mesta inom gångavstånd, och runt hörnet ligger den fantastiska naturen. Sevärdheter och upplevelser finns i överflöd. Reykjavik är världens nordligast och Europas västligast belägna huvudstad och ligger inte långt ifrån polcirkeln. Närområdet karakteriseras av vulkaner, halvöar, vikar, sund och öar.

Reykjavik har många bra restauranger, maten och råvarorna håller hög klass. Isländska menyer består till stor del av fisk- och skaldjursrätter men även lamm är en viktig del av det isländska köket.

Vår guide på Island heter Fridrik Brekkan. Fridrik Asmundsson Brekkan är en av Islands mest efterfrågade guider. Han har tidigare varit bosatt i Sverige och studerat vid Göteborgs universitet. Fridrik är en mycket erfaren guide, som med stort engagemang förmedlar allt som är värt att veta om Island. Han är därtill en uppskattad skribent av reseskildringar samt en humoristisk föredrags-hållare. Fridrik har bland annat en bakgrund som handels- och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik.          

Boka din resa

2019-10-02 2019-10-06 13 790 kr Icelandair Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Ankomst till Island – bad i Blå Lagunen

  Vi landar på eftermiddagen lokal tid. Tillsammans med vår guide åker vi till Blå Lagunen för ett i det närmaste obligatoriskt bad. Ett dopp i det 38-gradiga, mineralrika vattnet sägs göra underverk med såväl kropp som själ. Tag med badkläder! Handduk får du låna. Vi fortsätter därefter till vårt hotell i Reykjavik. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang Laekjarbrekka som serverar internationella rätter och isländska fisk- och lammrätter.

 • Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik

  Efter frukost gör vi en tre timmar lång stadsrundtur med buss i huvudstaden. Vi besöker stadens äldre och moderna delar med höjdpunkterna Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Hafnarfjördur, Nordens Hus och konserthuset Harpa. Eftermiddag och kväll på egen hand.   

 • Dag 3. Den Gyllene Cirkeln.

  Heldagsutflykt till många av de naturfenomen som Island är mest berömt för. Vi inleder med ett besök i nationalparken Tingvalla där det isländska Alltinget grundades år 930. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall Gullfoss, där vi också intar lunch. Vi ser de varma källorna i Geysir-området och besöker grönsaksodlare i Fridheimar. På kvällen äter vi middag på en restaurang, belägen i en byggnad med anor från 1860-talet. 

 • Dag 4. Reykjavik på egen hand.

  Efter frukost har du dagen till fritt förfogande. Du får tips om museer och restauranger.

 • Dag 5 Hemresa.

  Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda, Köpenhamn Kastrup
Avresor 2/10
Pris Från 13 790 kr
Specialpris 12 990 kr
Enkelrumstillägg 2 600 kr
I priset ingår
 • Flyg med Icelandair Stockholm– Reykjavik t/r.
 • Transfers från och till flygplatsen.
 • Del i dubbelrum på centralt hotell i Reykjavik.
 • 4 x frukost.
 • 1 x lunch exkl. dryck.
 • 2 x middag exkl. dryck.
 • Stadsrundtur med buss i Reykjavik.
 • Utflykt med buss till Gyllene Cirkeln.
 • Inträde till Blå Lagunen inkl. handduk.
 • Svensktalande lokal guide Fridrik Brekkan.
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Ankomst till Island – bad i Blå Lagunen.
Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik.
Dag 3. Reykjavik på egen hand.
Dag 4. Den Gyllene Cirkeln.
Dag 5. Hemresa. 

Resesätt Icelandair
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotel Plaza*** Hotellet ligger på Ingólfstorg, i hjärtat av Gamla stan. Hotellet har ett centralt läge nära Reykjaviks stadshus och nationalgalleriet Listasafn Íslands. Restauranger, shopping och en mängd sevärdheter i området.
  Hotellet har 200 moderna rum, med komfortabla sängar, dusch/wc, hårfön, telefon, fri wi-fi, minibar, satellit-tv.