Översikt

Sagornas Island

Gyllene cirkeln med Gullfoss, Tingvalla och Blå Lagunen Under vår resa på sagoön Island, kommer vår kunnige guide Fridrik Brekkan att ta oss med till några av öns mest berömda naturfenomen.

Naturfenomen som det majestätiska vattenfallet Gullfoss, sprutande gejsrar och nationalparken Tingvalla. Vi bor på Hotel Plaza, mitt i Reykjavik. Självklart blir det ett obligatoriskt bad i den härligt varma Blå Lagunen!

Resan till Island. Vi flyger från Stockholm till Reykjavik/Keflavik med flygbolaget Icelandair. Vid ankomsten väntar vår buss och lokalguide för transfer till vårt hotell i Reykjavik.

Reykjavik. I Reykjavik har du det mesta inom gångavstånd, och runt hörnet ligger den fantastiska naturen. Sevärdheter och upplevelser finns i överflöd. Reykjavik är världens nordligast och Europas västligast belägna huvudstad och ligger inte långt ifrån polcirkeln. Närområdet karakteriseras av vulkaner, halvöar, vikar, sund och öar.

Reykjavik har många bra restauranger, maten håller hög klass och råvarorna är fräscha. Isländska menyer är fullspäckade av fisk- och skaldjursrätter men även lamm är en viktig del av det isländska köket.

Hotel Plaza*** Hotellet ligger på Ingólfstorg, i hjärtat av Gamla stan. Hotellet har ett centralt läge nära Reykjaviks stadshus och nationalgalleriet Listasafn Íslands. Restauranger, shopping och en mängd sevärdheter i området. Hotellet har 200 moderna rum, med komfortabla sängar, dusch/wc, hårfön, telefon, fri wi-fi, minibar, satellit-tv.      

Vår guide på Island heter Fridrik Brekkan. Fridrik Asmundsson Brekkan är en av Islands mest efterfrågade guider. Han har tidigare varit bosatt i Sverige och studerat vid Göteborgs universitet. Fridrik är en mycket erfaren guide, som med stort engagemang förmedlar allt som är värt att veta om Island. Han är därtill en uppskattad skribent av reseskildringar samt en humoristisk föredrags-hållare. Fridrik har bland annat en bakgrund som handels- och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik.          

Boka din resa

2018-10-11 2018-10-14 12 800 kr Icelandair 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Avresa från Arlanda, ankomst till Island.

  Vi landar på eftermiddagen lokal tid. Tillsammans med vår guide åker vi till Hotel Plaza i centrala Reykjavik. På kvällen äter vi en gemensam middag på restaurang Laekjarbrekka. Restaurangen ligger centralt och serverar internationella rätter och isländska fisk- och lammrätter.

 • Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik.

  Efter frukost gör vi en tre timmar lång stadsrundtur med buss i huvudstaden. Vi besöker stadens äldre och moderna delar med höjdpunkterna Hallgrimskyrkan, presidentresidenset, Hafnarfjördur, Nordens Hus och konserthuset Harpa. Eftermiddag och kväll på egen hand. 

 • Dag 3. Den Gyllene Cirkeln.

  Heldagsutflykt till många av de naturfenomen som Island är mest berömt för. Vi inleder med ett besök i nationalparken Tingvalla där det isländska Alltinget grundades år 930. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall Gullfoss, där vi också intar lunch. Vi ser de varma källorna i Geysir-området och besöker grönsaksodlare i Fridheimar. På kvällen äter vi middag på en restaurang, belägen i en byggnad med anor från 1860-talet.

 • Dag 4. Bad i Blå lagunen – och hemresa.

  Efter frukost väntar ett närmast obligatoriskt bad i Blå Lagunen. Ett dopp i det 38-gradiga, mineralrika vattnet sägs nämligen göra underverk för såväl kropp som själ. Ta med badkläder – handduk får du låna. Tid finns för lunch (ingår ej). På eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen för hemresa till Sverige. 

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 11/10
Pris Från 12 800 kr
Specialpris 11 995 kr PROmedlem
Enkelrumstillägg 2 800 kr
I priset ingår
 • Flyg med Icelandair Stockholm– Reykjavik t/r.
 • Transfers från och till flygplatsen.
 • Del i dubbelrum på Hotel Plaza***
 • 3 x frukost.
 • 1 x lunch exkl. dryck.
 • 2 x middag exkl. dryck.
 • Stadsrundtur med buss i Reykjavik.
 • Utflykt med buss till Gyllene Cirkeln.
 • Utflykt med buss till Blå Lagunen.
 • Svensktalande lokal guide Fridrik Brekkan.
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resplan

Dag 1. Avresa från Arlanda, ankomst till Island.
Dag 2. Stadsrundtur i Reykjavik.
Dag 3. Den Gyllene Cirkeln.
Dag 4. Bad i Blå lagunen – och hemresa.

Resesätt Icelandair
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Plaza*** Hotellet ligger på Ingólfstorg, i hjärtat av Gamla stan. Hotellet har ett centralt läge nära Reykjaviks stadshus och nationalgalleriet Listasafn Íslands. Restauranger, shopping och en mängd sevärdheter i området.
  Hotellet har 200 moderna rum, med komfortabla sängar, dusch/wc, hårfön, telefon, fri wi-fi, minibar, satellit-tv.