Översikt

Riva del Sole Toscana

Castiglione della Pescaia är en av Toscanas finaste badorter, och sedan 70-talet en av de populäraste bland svenska Italienresenärer. Den lilla staden, i den sydligaste delen av Toscana, var ursprungligen ett fiskeläge och dess historia går långt tillbaka i tiden. Namnet kommer från den stora borgen, som ligger uppe på Monte Petriccio och som vakar över stranden, fiskehamnen och stadens pittoreska gränder.

RIVA DEL SOLE. Bara ett stenkast utanför Castiglione ligger svenskägda Riva del Sole, en av Italiens mest kända och eftertraktade semesteranläggningar. Belägen alldeles vid havet med en privat strand. Inom Riva del Sole finns Spa-anläggning, gym, två pooler varav en med havsvatten, restaurang, pizzeria och tre barer. I hotelletsservicecenter finns bankomat, butiker, mataffär, frisör, sjukstuga, apotek och tvättservice. In till den charmerande småstaden Castiglione della Pescaia är det bara ett par kilometer, och här finns såväl bank som butiker, barer och massor av trevliga restauranger.

AKTIV ELLER AVKOPPLING. På Riva del Sole kan du vara hur lat eller aktiv du vill. Kanske börjar du dagen med promenad på stranden och fyller lungorna med havsluft. Eller går någon av de två slingorna genom skogen om du bara vill njuta av en avslappnande skogspromenad bland pinjeträd och frodig medelhavsvegetation. Vill du bara njuta av försommarvärmen i fridfulla Riva del Sole, så finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Och vill du koppla av i skuggan med en bra bok, så sätter du dig på den egna terrassen eller under ett pinjeträd. Restaurangen och pizzerian erbjuder allt från grillat kött och dagsfärsk fisk till pizza med delikat buffelmozzarella. De tre barerna har alla olika karaktär: Strandbaren har terrass med utsikt över havet. Här kan du njuta av havsbrisen som blandas med doften av kaffe och croissant. Det går även utmärkt att beställa en lätt och snabb lunch. Kanske avslutar du kvällen i hotellbaren Linné med ett glas vin, kaffe eller en utsökt god glass till kvällsunderhållningen.

Boka din resa

2018-09-29 2018-10-06 10 800 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Riva del Sole Riva del Sole

  Bara ett stenkast utanför Castiglione ligger den svenskägda semesterbyn Riva del Sole, en av Italiens mest kända och eftertraktade. Belägen alldeles vid havet med en privat strand. Inom Riva del Sole finns Spa-anläggning, gym, två pooler varav en med havsvatten, restaurang, pizzeria och tre barer. I hotellets servicecenter finns bankomat, butiker, mataffär, frisör, sjukstuga, apotek och tvättservice. In till den charmerande småstaden Castiglione della Pescaia är det bara ett par kilometer, och här finns såväl apotek, bank, småbutiker, barer och massor av trevliga restauranger.

 • Dag 1 Ankomst till Rom

  Ankomst till Rom. Vår guide möter på flygplatsen för transport till Riva del Sole. Bussresan från flygplatsen i Rom till Riva del Sole tar drygt 2,5 timmar. Men du kommer att uppleva detta som en spännande del av upplevelsen. Vi färdas nämligen genom centrala Italien, längs kusten, med Medelhavet på ena sidan och toskanska vinfält på andra. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2-7 Skön vecka på Riva del Sole

  Nu väntar en skön vecka på Riva del Sole, med sol, god mat och avkoppling. Vår PRO-värdinna är med dig varje dag under hela resan och ordnar trevliga aktiviteter, som morgonpromenader, vattengympa och boulespel på stranden. En guidad promenad i den pittoreska staden Castiglione della Pescaia ingår i resans pris. Dessutom arrangeras en provning av lokala toskanska viner på hotellet (betalas på plats, ca 180 kr).

 • Dag 8 Hemresa

  Tidig morgon, avresa med buss till flygplatsen i Rom för flyg till Stockholm (frukost serveras på bussen). Hemkomst till Arlanda vid lunchtid.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 29/9
Pris Från 10 800 kr
Specialpris 9 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk, 1 800 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Rom t/r.
 • Transfer mellan flygplatsen–hotellet t/r.
 • Del i tvårumslägenhet, 7 nätter, ej städning.
 • Välkomstmiddag.
 • Frukost varje morgon.
 • Guidad tur till fots i Castiglione della Pescaia.
 • Aktiviteter enligt program.
 • PROmedlemsresors värdinna
I priset ingår ej

Dricks ingår ej i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Riva Del Sole, lägenheter ***

  VÅRA LÄGENHETERRiva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av dåvarande statsminister Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje. Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt men enkelt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning, diskning, etc.