Översikt

Följ med PRO Västerbotten till vackra Mallorca våren 2019

Underbara Mallorca är känt för sitt sköna klimat, charmerande kulturbyar och sina lummiga oliv- och apelsinlundar. Följ med till vårt populära resmål – Mallorca. Vi reser till småstaden Santa Ponsa, vackert beläget på sydvästra Mallorca. I resan ingår en heldag längs västkusten till bergsbyn Fornalutx, Sollerdalen och Valldemossa med sitt berömda Chopin muséum.

Boka din resa

2019-03-25 2019-04-01 10 280 kr Norwegian Väntelista Förfrågan

Program

 • Våra värdinnor

 • Dag 1. Flyg till Mallorca

  Flyg från Umeå till Mallorca via Stockholm/Arlanda. Busstransfer till Santa Ponsa. Välkomstmiddag på hotellet. (M)

 • Dag 2. Orienteringspromenad och tilläggsutflykt till Palma.

  Efter frukost en orienteringspromenad i närområdet. Under eftermiddagen kan man följa med på en tillvalsutflykt till huvudstaden Palma. I denna Balearernas charmiga huvudstad, ordnas en tre timmars "historisk vandring" som avslutas med besök i den mäktiga katedralen, La Seu. Vi kommer åter till Santa Ponsa för gemensam middag. Utflykten förbokas senast 3 veckor innan. (F,M)

 • Dag 3. Heldagsutflykt: Västkusten

  Med buss åker vi utmed den betagande västkustens slingrande vägar längs berg och hav. Vårt första stopp blir byn Valldemossa, där vi besöker Chopin museet. Vi fortsätter sedan förbi konstnärsbyn Deia på väg mot den frodiga Sollerdalen, känd för sina väldoftande citrusodlingar. Här intar vi en lunch i pittoreska hamnorten Puerto de Soller. Dagens sista besök i Mallorcas världarvsskyddade Tramuntan-bergen blir bergsbyn Fornalutx, omgiven av olivlundar och exotiska odlingar som klättrar ut med bergssidorna. Njut en promenad utmed de inbjudande kullerstensgatorna och de välordnade blomsterarrangemangen! (F,L,M)

 • Dag 4. Fri dag el. tilläggsutflykt: Es Capdella

  Fri dag att upptäcka ön och omgivningarna på egen hand eller boka dig på en naturskön utflykt till den gamla byn Es Capdella. Här strövar vi runt i byn och naturen, innan vi intar en 3-rätters lunch på bykrogen. För de som önskar vandring efter lunch, så finns en fin anlagd gångväg till Paguera, ca 6 km. Lunch och transport med taxi eller lokalbuss ingår.
  Bokas på plats. (F,M)

 • Dag 5. Fri dag el. tilläggsutflykt: Vingård

  Fri dag eller tilläggsutflykt till det klassiska vindistriktet Santa Maria där naturen är bedövande vacker. Här ligger några av Mallorcas mest berömda bodegor. Vi besöker bodegan Ramanyá som förutom att framställa utmärkta viner har ett museum med forna tiders jordbruksredskap. Vi bjuds på en lätt lunch bestående av ”pa amb oli” ett slags mallorquinsk toast, och smakar på bodegans viner. Förbokas senast 3 veckor innan. (F,M)

 • Dag 6. Lokalmarknad i Santa Ponsa.

  Idag besöker vi den lokala marknaden. (F,M)

 • Dag 7. Fri dag och avslutningsmiddag.

  Tid till att bada, läsa en bok eller shoppa lite innan kvällens gemensam avslutningsmiddag på hotellet. (F,M)

 • Dag 8. Avresa mot Umeå.

  Idag blir det en tidig avresa mot flygplatsen och när vi kommer till Arlanda väntar några timmar innan flyget går mot Umeå. Men med gott sällskap och med många goda minnen i bagaget så når vi till slut Västerbotten igen. (F)

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Umeå
Avresor 25/3
Pris Från 10 280 kr
Specialpris Från 9 480 kr PRO medlem
Enkelrumstillägg 2-rumslägenhet för eget bruk, 1 600 kr
I priset ingår

• Flyg till Palma de Mallorca t/r.
• Busstransfer till hotellet t/r.
• Boende i 2-rumslägenhet.
• 7 Frukostar, 7 middagar, 1 lunch.
• Orienteringstur i Santa Ponsa 
• Heldagsutflykt västkusten.
• Miljö- och hållbarhetsskatt
• PROmedlemsresors värdinnor
• F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

I priset ingår ej

Dricks är ej inkluderat i resan.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Lägenhet för eget bruk 1 600 kr
Vingård inkl. lunch dag 5 450 kr
Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Jardin del Mar***

  Är ett mellanklasshotell och vår bas under vår tid på Mallorca. Med sitt fantastiska läge direkt på klipporna i Santa Ponsa och på halvön Es Castellot erbjuder Jardin del Mar tvårumslägenheter med full eller begränsad havsutsikt. På hotellet finns en restaurang där vi äter frukost och middag. Dessutom har hotellet ett fint poolområde med en solterrass som vetter ut mot Medelhavets brus. Säkerhetsfack finns i receptionen mot avgift.

  Tvårumslägenheter för 1-4 personer, ca 38 m², fördelat på ett sovrum och ett vardagsrum med pentry. Modernt inredda med tv, pentry med kokskåp med enkel köksutrustning. Alla lägenheter har möblerad balkong och full eller delvis havsutsikt.