Översikt

Strandliv i Monte Gordo - 8 dagar

Bara tre kilometer från gränsen till Spanien ligger Monte Gordo, förr en slumrande liten fiskeby som numera är en mycket uppskattad semesterort. Under hösten är klimatet behagligt, dagarna brukar bjuda på temperaturer runt 20 grader och det är gott om plats på stränderna. I den lilla stadskärnan finns breda gågator, restauranger, pubar och lite småbutiker. Portugal räknas dessutom som ett av Europas mest prisvärda länder med en kostnadsnivå som fortfarande är angenämt låg.

Portugal är till ytan ett litet land, ungefär en femtedel av Sverige, men är som turistland stort och omnämns i engelska resehandböcker redan på 1500-talet. Portugals sydligaste del, Algarve, har fått sitt namn av det moriska Al-Gharb, som betyder landet i väster. Den 150 km långa kusten sträcker sig från floden Guadiana, vid spanska gränsen, till Cabo de São Vicente, vars 60 meter höga klippor är Algarves yttersta spets.

Boka din resa

2019-11-09 2019-11-16 7 295 kr SAS Stockholm 2 Boka resa
2019-11-09 2019-11-16 7 295 kr SAS Göteborg Väntelista Förfrågan
2019-11-16 2019-11-23 7 295 kr SAS Stockholm 4 Boka resa
2019-11-16 2019-11-23 7 295 kr SAS Göteborg Väntelista Förfrågan

Program

 • Ankomst till Portugal

  Vi landar på flygplatsen i Faro, Algarvekustens huvudstad. Buss till vårt hotell i Monte Gordo. Staden har fortfarande ett flertal aktiva fiskare, och restaurangerna i Monte Gordo lockar med färsk fisk på sina menyer. Staden ståtar dessutom med den största stranden och det varmaste vattnet i Algarve, främst tack vare medelhavsklimatet och det gynnsamma läget vid floden Guadiana. Floden mynnar ut i Atlanten tre kilometer öster om Monte Gordo, och har varit en naturlig gräns mot Spanien under mer än 2000 år. 

 • Promenad i Monte Gordo

  Vår färdledare tar oss med på en promenad i Monte Gordo, längs gågatorna och den långa strandpromenaden.Det finns gott om barer och små restauranger i staden. Här finns även gott om glasscaféer, och längs den nyanlagda promenaden, som följer den 18 km långa stranden, finns ytterligare ett bra utbud av barer och små matställen.

 • Egen lägenhet i centrum

  Vårt komfortabla hotell byggdes 2011 och ligger mitt i Monte Gordo. Hotellet erbjuder moderna lägenheter med luftkonditionering, badrum, pentry och balkong. Vardagsrum och separata sovrum. Du har tillgång till inomhuspool, bar och restaurang samt bastu och litet gym. Dagen är ledig för att upptäcka Monte Gordo på egen hand. Gör en promenad i det gröna naturområdet, beläget tio från hotellet, eller kanske lockar några timmar på den långa stranden.

 • Möjlighet att följa med till Sevilla i Spanien

  Monte Gordo är en del av staden Vila Real de Santo António, som ligger på gränsen till Spanien. Från stadens hamn har man en vacker utsikt över floden och den spanska grannstaden Ayamonte. Bara två timmar från Monte Gordo ligger Andalusiens huvudstad Sevilla. Skulle du bli sugen på att besöka den spanska storstaden, så erbjuder vi en guidad heldagstur med buss. Vi ser det charmiga Bairro Santa Cruz och stannar även till i Maria Luisa-parken. Tid för egna strövtåg, shopping och lunch på egen hand. Pris 525 kr vid bokning hemifrån.

 • Ledig dag eller egen utflykt i närområdet

  Dagen är ledig. Från Monte Gordo går lokalbussar till flera små trevliga städer som man enkelt kan besöka på egen hand. Algarve lockar med storslagen natur, som nationalparken Ria Formosa vid Faro, och långsträckta gyllengula sandstränder som breder ut sig mot Atlanten. Strax norr om Monte Gordo, i byn Castro Marim, ligger ett gammalt medeltida slott med anor från Tempelriddarnas tid i Portugal. 

 • Tillvalsutflykt till Lissabon

  Följ med på en guidad heldagsutflykt till Portugals huvudstad. Vi ankommer till Lissabon via den imponerande 25 April-bron. Under dagen i Lissabon får vi se Jeronimoklostret och Belemtornet där Vasco da Gama och hans besättning samlades innan de avseglade. En promenad i den gamla stadsdelen Alfama ingår. Det blir även tid för egna strövtåg och shopping. Lunch på egen hand. Återfärden går över Europas längsta bro, Vasco da Gama-bron. Pris 525 kr vid bokning hemifrån.

 • Ledig dag

  Innan du lämnar Monte Gordo för denna gång, kanske du vill passa på att äta något genuint portugisiskt. Då ska du söka dig till en restaurang som serverar cataplana, en puttrande gryta som oftast görs på lök, fisk och skaldjur.

 • Dag 8. Hemresa

  Om du valt att stanna i Monte Gordo under en vecka, så väntar nu buss till flygplatsen i Faro och hemresa med flyg. 

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm, Göteborg
Avresor 9/11 och 16/11
Pris Från 7 295 kr
I priset ingår
 • Flyg till Faro t/r
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Busstransfer flygplats–hotell t/r
 • Del i tvårumslägenhet med självhushåll
 • PRO medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 700 kr
Frukostpension 600 kr
Utflykt till Sevilla 525 kr
Utflykt till Silves och Lagos 400 kr
Reseförsäkring

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Algarve
Dag 2. Promenad i Monte Gordo
Dag 3. Ledig dag
Dag 4. Möjlighet att följa med på heldagsutflykt till Sevilla i Spanien
Dag 5. Ledig dag
Dag 6. Möjlighet att följa med på heldagsutflykt till Lissabon
Dag 7. Ledig dag
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Monte Gordo Hotel & Spa ****

  Monte Gordo Hotel & Spa ****
  Tvårumslägenheter med sovrum och vardagsrum. Pentry, bad/dusch och wc, hårfön. Telefon, satellit-tv, säkerhetsskåp. Balkong med utsikt mot omgivningen. Reception, bar och restaurang. Inomhuspool, bastu och litet gym. Trappa från gatan till receptionen. Hissar i hotellet. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen.