Översikt

Tre veckor i Portugal!

Bara tre kilometer från gränsen till Spanien ligger Monte Gordo, förr en slumrande liten fiskeby som numera är en mycket uppskattad semesterort. Under våren är klimatet behagligt, dagarna brukar bjuda på temperaturer runt 20 grader och det är gott om plats på stränderna. I den lilla stadskärnan finns breda gågator, restauranger, pubar och lite småbutiker. Portugal räknas dessutom som ett av Europas mest prisvärda länder med en kostnadsnivå som fortfarande är angenämt låg.

Portugal är till ytan ett litet land, ungefär en femtedel av Sverige, men är som turistland stort och omnämns i engelska resehandböcker redan på 1500-talet. Portugals sydligaste del, Algarve, har fått sitt namn av det moriska Al-Gharb, som betyder landet i väster. Den 150 km långa kusten sträcker sig från floden Guadiana, vid spanska gränsen, till Cabo de São Vicente, vars 60 meter höga klippor är Algarves yttersta spets.

Boka din resa

2020-11-07 2020-11-28 12 995 kr TAP Stockholm 5+ Boka resa
2020-11-07 2020-11-28 12 995 kr TAP Köpenhamn 3 Boka resa
2021-03-22 2021-04-12 14 495 kr TAP Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Ankomst till Portugal

  Vi landar på flygplatsen i Faro, Algarvekustens huvudstad. Buss till vårt hotell i Monte Gordo. Staden har fortfarande ett flertal aktiva fiskare, och restaurangerna i Monte Gordo lockar med färsk fisk på sina menyer. Staden ståtar dessutom med den största stranden och det varmaste vattnet i Algarve, främst tack vare medelhavsklimatet och det gynnsamma läget vid floden Guadiana. Floden mynnar ut i Atlanten tre kilometer öster om Monte Gordo, och har varit en naturlig gräns mot Spanien under mer än 2000 år. 

 • Promenad i Monte Gordo

  Vår färdledare tar oss med på en promenad i Monte Gordo, längs gågatorna och den långa strandpromenaden.Det finns gott om barer och små restauranger i staden. Här finns även gott om glasscaféer, och längs den nyanlagda promenaden, som följer den 18 km långa stranden, finns ytterligare ett bra utbud av barer och små matställen.

 • Egen lägenhet i centrum

  Vårt komfortabla hotell byggdes 2011 och ligger mitt i Monte Gordo. Hotellet erbjuder moderna lägenheter med luftkonditionering, badrum, pentry och balkong. Vardagsrum och separat sovrum. Du har tillgång till inomhuspool, bar och restaurang samt bastu och litet gym. Dagen är ledig för att upptäcka Monte Gordo på egen hand. Gör en promenad i det gröna naturområdet, beläget tio minuter från hotellet, eller kanske lockar några timmar på den långa stranden.

 • Möjlighet att följa med till Sevilla i Spanien

  Monte Gordo är en del av staden Vila Real de Santo António, som ligger på gränsen till Spanien. Från stadens hamn har man en vacker utsikt över floden och den spanska grannstaden Ayamonte. Bara två timmar från Monte Gordo ligger Andalusiens huvudstad Sevilla. Skulle du bli sugen på att besöka den spanska storstaden, så erbjuder vi en guidad heldagstur med buss. Vi ser det charmiga Bairro Santa Cruz och stannar även till i Maria Luisa-parken. Tid för egna strövtåg, shopping och lunch på egen hand. Pris 525 kr vid bokning hemifrån.

 • Ledig dag eller egen utflykt i närområdet

  Dagen är ledig. Från Monte Gordo går lokalbussar till flera små trevliga städer som man enkelt kan besöka på egen hand. Algarve lockar med storslagen natur, som nationalparken Ria Formosa vid Faro, och långsträckta gyllengula sandstränder som breder ut sig mot Atlanten. Strax norr om Monte Gordo, i byn Castro Marim, ligger ett gammalt medeltida slott med anor från Tempelriddarnas tid i Portugal. 

 • Tillvalsutflykt till Silves och Lagos

  Följ med på en guidad heldagsutflykt längs Algarvekusten, till de vackra och charmerande städerna Silves och Lagos. Dagen inleds i det historiskt intressanta Silves, som var kungariket Algarves huvudstad, och den imponerande borgen är en lämning från arabtiden. Vägen är naturskön och kantas av apelsinlundar, blommor och träd uppför bergssidan. Vidare till Lagos vid Algarves västra kust. Staden var under 1400- och 1500-talen utgångspunkt för bland annat Henrik Sjöfararen när han begav sig ut på sina upptäcktsresor. I Lagos finns ett rikt utbud av restauranger, barer och små lokala butiker där du kan köpa allt från tvål, skor, lädervaror, keramik och kläder. I hamnområdet tronar stadens fort från 1700-talet, Forte Ponte da Badeira, vilket idag inrymmer ett museum och en restaurang. Utflykten kostar 400 kr vid bokning hemifrån.

 • Ledig dag

  Innan du lämnar Monte Gordo för denna gång, kanske du vill passa på att äta något genuint portugisiskt. Då ska du söka dig till en restaurang som serverar cataplana, en puttrande gryta som oftast görs på lök, fisk och skaldjur.

 • Dag 22. Hemresa

  Nu väntar buss till flygplatsen i Faro och hemresa med flyg. 

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 7/11 och 22/3
Pris Från 12 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrumstillägg 5 400 kr
I priset ingår
 • Flyg till Faro, via Lissabon t/r
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Busstransfer flygplats–hotell t/r
 • Del i tvårumslägenhet med självhushåll på Monte Gordo Hotel & Spa
 • PRO medlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 700 kr
Frukostpension 2100 kr
Halvpension 5900 kr
Utflykt till Sevilla 520 kr
Utflykt till Silves och Lagos 430 kr
Utflykt till Lagos och Sagres 560 kr
Utflykt till Silves och Monchique 560 kr
Reseförsäkring

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Algarve
Dag 2. Promenad i Monte Gordo
Dag 3-21. Lediga dagar.
Möjlighet att följa med på heldagsutflykt till Silves och Lagos eller möjlighet att följa med på heldagsutflykt till Sevilla i Spanien, någon av dagarna.

Dag 22. Hemresa

Resesätt TAP
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Monte Gordo Hotel & Spa ****

  Monte Gordo Hotel & Spa ****
  Tvårumslägenheter med sovrum och vardagsrum. Pentry, bad/dusch och wc, hårfön. Telefon, satellit-tv, säkerhetsskåp. Balkong med utsikt mot omgivningen. Reception, bar och restaurang. Inomhuspool, bastu och litet gym. Trappa från gatan till receptionen. Hissar i hotellet. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen.