Översikt

Lär dig spela bridge i södra Spanien

Är du intresserad av att lära dig grunderna i att spela bridge? Då skall du följa med på vår introduktionskurs under ledning av Elisabeth Stanley, en mycket rutinerad bridgespelare och van kursledare. Vi bor på hotell Chinasol, i den charmiga och trivsamma småstaden Almuñécar. Här i södra Spaniens behagliga klimat lär du dig bridgespelets grunder, njuter av solen och umgås med nya vänner. Välkommen till bridgens underbara värld!

Vi bor i charmerande Almuñécar, söder om den magiska staden Granada och en timme öster om Malaga. Costa Tropical, som denna del av Costa del Sol kallas, skyddas av bergsmassivet Sierra Nevada och har ett närmast tropiskt mikroklimat, vilket gör att mango, avokado, guava och andra exotiska växter trivs här.

Genuin spansk småstad
Livet i det litet sömniga Almuñécar, av invånarna själva betraktad som ”staden på landet”, är lugnt och vardagsnära under vinter¬halvåret. I denna genuint spanska småstad kan du ta morgon- och kvällspromenader längs den kilometerlånga strandpromenaden och lyssna till vågorna som rullar in mot San Cristóbal-stranden.
Under vår vecka i Almuñécar bor vi på det enkla lägenhetshotellet Chinasol, med Medelhavets glittrande krus¬ningar rakt framför och med Sierra Nevada i ryggen. Lägenheterna är från 70-talet med enkel och klassiskt spanska inredning. Utsikten från den stora solterrassen på först våningen, där även hotellets pool ligger, är svårslagen.

Boka din resa

2020-03-21 2020-03-28 7 690 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa
2020-03-21 2020-03-28 8 890 kr SAS Umeå 5+ Boka resa
2020-03-21 2020-03-28 8 890 kr SAS Luleå 4 Boka resa

Program

 • Lär dig grunderna i bridge!

  Bridge är ett kortspel för fyra personer, där spelarna bildar par och spelar tillsammans. De grundläggande reglerna i bridge är relativt enkla, men utvecklingsmöjligheterna är nästan oändliga.

  Denna introduktionskurs vänder sig till dig som är nybörjare, men även till dig som vill komma igång igen efter ett uppehåll från bridgespelet. Du behöver inte ha en partner med dig. Bridge består av två delar: budgivning och spelföring. Under denna vecka fokuserar vi på spelföring och motspel, med teori och övningar både för- och eftermiddag. Efter vår introduktionskurs är du mycket väl förberedd för att gå vidare i en nybörjarkurs.

 • Dag 1. Ankomst till Spanien

  Vi flyger till Malaga, den största staden på Costa del Sol. Transfer med buss till Almuñécar, där vi installerar oss på Hotell Chinasol. Välkomstmiddag och presentation av kursen.

 • Dag 2. Promenad i staden

  Vi äter gemensam frukost. Innan vi sätter igång med kursen, gör vi en orienterande promenad i staden, så att vi lär oss hitta till marknaden, torgen och matbutikerna. Från och med eftermiddagen, och kommande för- och eftermiddagar, fokuserar vi helt på bridgen.

 • Dag 3–7. Bridge för hela slanten

  Intresset för att spela bridge uppstod redan i slutet av 1800-talet, och spred sig snabbt över världen under 20- och 30-talen. Reglerna för kontraktsbridge, den spelform som vi i allmänhet avser när vi talar om bridge, började tillämpas under tidigt trettiotal, ungefär samtidigt som spelet introducerades i Sverige.
  Bridge består av budgivning och spelföring. Du får lära dig spela korten och vi fokuserar på spelföring och motspel.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter denna introduktionsvecka har du grundkunskaperna att fortsätta i en nybörjarkurs för att utveckla ditt spel och lära dig budgivning. Transfer tillbaka till Malaga och flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Umeå, Luleå
Avresor 21/3
Pris Från 7 690 kr
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk, 1 050 kr
Detaljerade priser

Del i tvårumslägenhet, 500 kr
Garanterad havsutsikt, 500 kr

I priset ingår
 • Reguljärt flyg till Málaga t/r
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till hotellet t/r
 • Enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter
 • Halvpension med frukost och middag
 • Daglig städning
 • Guidad stadspromenad i Almuñécar
 • Bridgekurs enligt program
 • Bridgeledare Elisabeth Stanley
 • PROmedlemsresors värdinna
I priset ingår ej

Flygtillägg från Umeå och Luleå 1 200 kr

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 700 kr
Resesätt SAS
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.