Översikt

Dansa i soliga Spanien!

Resan går till charmiga Almuñécar i Sydspanien, där vi bor på rustika hotell Chinasol precis vid San Christobalstranden. Under en vecka umgås vi, dansar och har det trevligt tillsammans. På kvällarna spelar ”Strandersson med L & B” upp till dans. Glad och svängig gammeldans och folkmusik. Under dagarna finns det även möjlighet att delta i lektioner i folkdans för såväl nybörjare som mer erfarna. Lektionerna leds av Peter Krywult, känd inom Folkdansringen. Som tillvalsutflykt erbjuds en färgsprakande Flamencouppvisning.

Boka din resa

2019-04-07 2019-04-14 9 290 kr Norwegian Väntelista Förfrågan

Program

 • Flyg till Málaga

  Vi flyger direkt till Málaga från Stockholm/Arlanda. Busstransfern är ca 1,5 timme till sydspanska staden Almuñécar, där vi tar in på lägenhetshotellet Chinasol, beläget vid San Christobalstranden.

 • Almuñécar

  Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de
  San Miguel. I Gamla stan vid centrala torget Plaza de los Higuitos smakar vi spanska tapas. Vi rekommenderar ett besök på Almuñécars populära fredagsmarknad, Mercadillo. Här bjuds allt från kryddor, lädergods till strumpor. Den lilla kustremsan Costa Tropical, där Almuñécar ligger, har ett mikroklimat som ger cirka 320 soldagar per år och detta klimat är perfekt att
  odla alla sorters tropiska frukter man kan tänka sig.

 • Strandersson med L & B

  Strandersson består av Lena Strand och Klas-Göran Andersson som spelat dragspel ihop ett flertal år med spelglädje i centrum. De har med stor framgång underhållit på olika folkdans sammankomster. De framför glad och levande folkdans/gammeldans musik tillsammans med duon L & B , som består av Lelle Östling och Bertil Rask. Dessa två musikanter har spelat många år tillsamman och är kända från både grupperna Russindalen och Jernbrukarna. Huvudinstrumenten är fiol, dragspel och gitarr. Då föregående års dansresor övervägande lockat kvinnor så hoppas vi förstås att än fler dansanta herrar åker med våren 2019.

 • Tillval och aktiviteter

  Fredagsmarknaden, Mercadillo, är ett givet besöksmål under ett veckobesök i Almuñécar. Var gärna på plats när marknaden öppnar tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som bjuds ut i de många stånden – från lädergods, väskor, kläder, husgeråd, skor och smycken. På en av kvällarna kan den som vill följa med på en tillvalsutflykt. Vi njuter av den temperamentsfyllda dans- och konstformen flamenco, som utvecklats i regionen och har blivit en del av Andalusiens folkmusik. Vi får uppleva en sprakande show samtidigt som vi avnjuter spanska specialiteter. Utflykten bokas och betalas på plats hos våra värdinnor.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Luleå, Umeå, Stockholm Arlanda
Avresor 7/4
Pris Från 9 290 kr
Specialpris från 8 490 kr PRO-medlem (från Stockholm)
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk, 900 kr
Detaljerade priser

Tillägg från Luleå och Umeå 1 100 kr per person.

Del i tvårumslägenhet med balkong, 500 kr
Garanterad havsutsikt, 500 kr

I priset ingår

• Flyg till Málaga t/r.
• Transfer till hotellet t/r.
• Del i enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter.
• Välkomstdrink.
• 7 frukostar.
• 7 middagar.
• Dans på kvällarna.
• Danslektioner på dagarna.
• Guidad stadspromenad i Almuñécar.
• PROmedlemsresors värdinnor.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.