Översikt

Dans och aktiviteter på Riva del Sole från Luleå

Vill du umgås med goda vänner och träffa nya bekanta i Italien? Då skall du följa med oss i september till Riva del Sole, en av Toscanas finaste semesterbyar och sedan 60-talet en av de populäraste bland svenska Italienresenärer. Veckan är fylld av gemenskap och glädje, aktiviteter, sång och dans, vattengympa, frågesport och promenader. I priset ingår frukost varje morgon och delikata fyrarätters middagar varje kväll. Med på resan, hela vägen från Luleå, följer Eva Rögde och Anders Berg från PRO Norrbotten. Och på Riva del Sole välkomnas vi av musikern Petter Andersson och Yvonne Fridolfsson, en av våra mest uppskattade värdinnor.

Boka din resa

2019-09-21 2019-09-28 14 800 kr Scandinavian Airlines Väntelista Förfrågan

Program

 • Den lilla staden Castiglione della Pescaia

  Den lilla staden Castiglione della Pescaia ligger i den sydligaste delen av Toscana och var ursprungligen ett fiskeläge vars historia går långt tillbaka i tiden. Den svenske kompositören Jules Sylvain levde i staden under 60-talet och ligger begravd i Castiglione. Bara ett stenkast bort ligger svenskägda Riva del Sole, en av Italiens mest kända och eftertraktade semesterbyar.

 • Invigdes av Tage Erlander 1960 Klassiska Riva del Sole

  Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958 och invigdes av Tage Erlander 1960. Den svenskägda semesterbyn är en Italiens mest kända och eftertraktade. Läget vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna.  

 • Välj mellan hotellrum och lägenhet

  Välj mellan hotellrum och lägenhet
  Hotellrummen är renoverade och ligger i huvudbyggnaden. Rummen är av god 4-stjärnig standard och har luftkonditionering, dusch/wc, hårfön, telefon, satellit-tv, kassafack, minibar, balkong eller markterrass.

  Lägenheterna är äldre och av enklare standard. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje och husen är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning och diskning. 

 • Vår vecka i Italien

  Lördag den 21 september: Flyg från Arlanda och ankomst till Rom tidigt på kvällen.
  Bussresan från flygplatsen till Riva del Sole tar drygt 2,5 timmar. Men du kommer att uppleva detta som en spännande del av upplevelsen. Vi färdas nämligen genom centrala Italien, längs kusten, med Medelhavet på ena sidan och toskanska vinfält på andra.
  Vi anländer till Riva del Sole, checkar in och äter en sen middag på hotellet. 

 • Underbara dagar på Riva del Sole

  Nu väntar en skön vecka på Riva del Sole, med sol, avkoppling och fantastiska middagar. Våra egna PRO-värdinnor är med varje dag under veckan och erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter att välja bland: bland annat promenader, styrketräning, vattengympa, kort- och schackspel. Efter middagarna samlas vi i Riva Bar. Där håller värdinnan Eva Rögde och musikern Petter Andersson i kvällsunderhållningen, anordnar musikfrågesport och bjuder upp till dans med PRO:s eget dansotek. 

 • Vinprovning eller en stilla promenad

  Vinerna här i Maremma, som regionen heter, räknas idag till de främsta i Italien. En av dagarna har du möjlighet att prova ett par utvalda viner från regionen, då en av Toscanas vinmakare besöker Riva del Sole (frivilligt, bokas och betalas på plats). Under veckan tar vi lokalbussen från Riva in till småstaden Castiglione della Pescaia. Här går vi en gemensam promenad i de pittoreska gränderna och den livliga fiskehamnen. Kanske lockar en strut med äkta italiensk glass? Mellan veckans programpunkter kan du vara hur lat eller aktiv du vill. Kanske lockar en stillsam promenad på stranden för att fylla lungorna med havsluft. Eller föredrar du att gå någon av slingorna genom skogen om du bara vill njuta av en avslappnande promenad bland pinjeträd och frodig medelhavsvegetation. 

 • Strandliv eller en god bok

  Vill du sträcka ut dig i solen och njuta av Medelhavet och den italienska sommarvärmen, så finns solsängar utan kostnad på stranden. Eller kanske föredrar du att läsa en god bok i lugn
  och ro i skuggan av ett pinjeträd, på den egna terrassen eller under ett parasoll på baren vid havet. Blir du sugen så kan du beställa en äkta italiensk pizza med delikat buffelmozzarella. Eller besöka baren vid stranden som har terrass med utsikt över havet. Här blandas havsbris med doften av kaffe och croissant. Det går även utmärkt att beställa en lätt och snabb lunch. 

 • Arrivederci Italia!

  Lördag den 28 september: Tidig avresa med buss från Riva del Sole till flygplatsen i Rom. Flyget tillbaka till Sverige avgår vid elvatiden och vi landar på Arlanda tidig eftermiddag. 

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Luleå, Stockholm Arlanda
Avresor 21/9
Pris Från 14 800 kr
Specialpris Lägenhet inkl. frukost och middag varje dag från 14 800 kr för PROmedlem. Dubbelrum inkl. frukost och middag varje dag från 14 990 kr för PROmedlem.
I priset ingår

• Flyg från Luleå via Arlanda till Rom t/r
• Transfer mellan flygplats och hotellet t/r
• Del i dubbelrum på hotellet eller del i 2-rumslägenhet
• 7 frukost och 7 middag
• Promenad i Castiglione della Pescaia
• Underhållning på Bar Riva med temakvällar, musikfrågesport och dans, presenterat av Eva Rögde och musikern Petter Andersson
• PRO Norrbottens representant Anders Berg
• PRO medlemsresors värdinna Yvonne Fridolfsson

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Scandinavian Airlines
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Riva Del Sole, lägenheter ***

  VÅRA LÄGENHETER Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av dåvarande statsminister Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje.

  Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt men enkelt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning, diskning, etc. Under veckan bytes sänglinnet och handdukarna en gång. Vid ankomsten finns det tvål, schampo och toalettpapper i lägenheterna. Detta fylls ej på under veckan utan man får komplettera detta själv efter behov. Affär finns inne på hotellets område.

 • Hotel Riva Del Sole****

  Hotellet ligger i huvudbyggnaden med reception, huvudrestaurang, bar Linné. 156 rum ca 20 m² med luftkonditionering, dusch/wc, hårfön, telefon, satellit-tv, kassafack, minibar, balkong eller markterrass. I priset ingår halvpension, frukost och middag, som serveras i huvudrestaurangen. Vi spelar i ett reserverat konferensrum under veckan.