Översikt

Spela boule på Öland med Nisse Ekander

Upplev Öland tillsammans med PRO Medlemsresor och bouleledaren Nisse Ekander! Under tre dagar i april och augusti spelar vi massor med boule i lantlig miljö, i en charmig arena inrymd i en gammal öländsk lada. Men framför allt umgås vi, äter goda middagar och har det trevligt tillsammans.

Bland golfspelare är Öland redan ett etablerat resmål. Under senare tid har även boule blivit stort, såväl på klubbnivå som bland trivselspelare. Nisse Ekander har genom åren varit bouleledare på uppskattade resor till framför allt södra Spanien och Kroatien. Nu har du möjlighet att följa med på en populär bouleresa på närmare håll, nämligen till ett vackert Öland.

Resan till Öland
Under juni och juli är Öland ett av Sveriges mest populära semestermål. Under den tidiga våren liksom sensommaren är tempot betydligt lugnare och samtidigt den kanske vackraste tiden att besöka ön.
Du reser till Öland på egen hand. Bor du i Stockholmstrakten, kan du mot tillägg boka resa med buss från Cityterminalen till Borgholm. Efter att ha passerat över Göta kanal i Söderköping, gör bussen ett uppehåll med möjlighet att sträcka på benen, ta en kopp kaffe eller lunch på egen hand. Efter Kalmar går färden över den 6 km långa Ölandsbron till Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap, under eftermiddagen. 

Småstadsidyllen Borgholm
Vi bor i småstaden Borgholm, belägen vid Kalmarsund. Stadens mittpunkt är det stora torget och bebyggelsen i de äldre delarna domineras av vackra trähus och villor. Över staden tronar ruinen av Borgholms slott, ett barockpalats som brann för drygt tvåhundra år sedan. Granne med Borgholms slott ligger det kungliga sommarslottet Solliden, byggt i början av 1900-talet av drottning Victoria efter italiensk modell.

Fyra nätter på Strand Hotell
Vår bas för dagarna på Öland är hotell Strand, som har ett vackert läge direkt vid båthamnen, med fina promenadstråk runt hörnet och tio minuters promenad in till Borgholms lilla centrum. Frukost och middag ingår och serveras i hotellets restaurang.

Boka din resa

2022-08-28 2022-09-01 7 190 kr Borgholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Till Borgholm

  Resa till Borgholm och Hotell Strand. Väljer du att boka buss från Stockholm, ankommer du till Borgholm under eftermiddagen. Vi installerar oss och får litet egen tid innan vi äter middag i hotellets restaurang. 

 • Dag 2. Vi spelar boule under för- och eftermiddag

  Den lilla byn Tjusby ligger knappt 15 km från Borgholm. Vi tar oss dit med buss efter frukost. Under Nisse Ekanders ledning spelar vi boule under för- och eftermiddag. Lunchsmörgås och kaffe ingår. Efter dagens spel återvänder vi med buss till hotellet i Borgholm. En stunds vila före kvällens middag. Kanske lockar en kvällspromenad i småstadsidyllen.

 • Dag 3. En dag fylld av spel och trivsam gemenskap

  Efter frukost återvänder vi med buss till Tjusby för ytterligare en dag fylld av spel och trivsam gemenskap. Om vädret tillåter, serveras dagens lunchsmörgås och kaffet utomhus. Efter några timmars trevligt spel, återvänder vi till Borgholm och vårt hotell. Passa på att gå en bit längs Prinsessan Estelles promenad i naturreservatet Borga Hage. Promenadvägen går från hotellet till kungafamiljens sommarslott Solliden. Vi återsamlas i restaurangen för kvällens gemensamma middag.

 • Dag 4. Mer boule och avslutning

  Vår tredje och sista speldag i Tjusby. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell för en stunds avkoppling. Kanske lockar ett dopp i hotellets inomhuspool. Avslutande middag med prisutdelning under lättsamma former i hotellets restaurang.

 • Dag 5. Vi reser hemåt

  Frukost och avresa. Om du bokat buss når du Stockholm under sen eftermiddag.

Resans höjdpunkter

 • Nisse Ekander bouleledare
 • Boulehall inomhus
 • Buss mellan hotell och boulehall
 • Bra hotell i trivsam småstadsmiljö

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Borgholm
Avresor 28/8
Pris Från 7 190 kr
Enkelrumstillägg 1 700 kr
I priset ingår
 • Del i dubbelrum på Strand Hotell i Borgholm, 4 nätter
 • Halvpension på Öland från middag (exkl. dryck) ankomstdagen till frukost hemresedagen
 • Boulespel tre dagar
 • Lunchsmörgås med kaffe i samband med boulespel i Tjusby alla dagar
 • Buss mellan hotellet och boulehallen i Tjusby
 • PRO medlemsresors bouleledare Nisse Ekander
 • PRO medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg

Bussresa Stockholm - Öland tur och retur 990 kr per person

Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Strand Hotell Borgholm

  Strand Hotell är beläget direkt vid Borgholms gästhamn, på promenadavstånd till centrum, Borgholms slottsruin och naturreservatet Borga Hage. Inomhuspool, restaurang, bar och sällskapsutrymmen. Hotellet är av bra mellanklass med moderna dubberum, dusch/wc, hårfön, kostnadsfri wi-fi, värdeskåp och tv. Hela hotellet är rökfritt.

  Adress: Villagatan 4, 387 32 Borgholm.
  Telefon: 0485-888 88
  e-post: info@strandborgholm.se