Översikt

Spela boule & bowls på Öland med Nisse Ekander

Upplev sensommaren på Öland tillsammans med PRO Medlemsresor och vår bouleledare Nisse Ekander! Under två dagar spelar vi boule i lantlig miljö, i en charmig arena inrymd i en gammal öländsk lada, och en dag prövar vi den klassiska engelska sporten bowls. Men framför allt umgås vi, äter goda middagar och har det trevligt tillsammans.

Bland golfspelare är Öland redan ett etablerat resmål. Under senare tid har även boule blivit stort, såväl på klubbnivå som bland trivselspelare. Nisse Ekander har genom åren varit bouleledare på uppskattade resor till framför allt södra Spanien och Kroatien. Nu har du möjlighet att följa med på en populär bouleresa på närmare håll, nämligen till ett sensommarvackert Öland. 

Den betydligt mindre kända sporten bowls är en brittisk precisionssport som påminner om boule, men där man spelar med asymmetriska klot. Efter en introduktion till denna intressanta sport spelar vi några rundor och testar våra nya talanger.

Resan till Öland
Vi reser från Stockholm mot Norrköping. Efter att ha passerat över Göta kanal i Söderköping, gör vi ett uppehåll med möjlighet att sträcka på benen, ta en kopp kaffe eller lunch på egen hand. Resan går vidare mot Småland och från Kalmar reser vi över den 6 km långa Ölandsbron och når Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap, under eftermiddagen. Under högsommaren är Öland ett av Sveriges mest populära semestermål. I slutet av sommaren är tempot betydligt lugnare och en behaglig årstid att besöka ön.

Småstadsidyllen Borgholm
Vi bor i småstaden Borgholm, belägen vid Kalmarsund. Stadens mittpunkt är det stora torget och bebyggelsen i de äldre delarna domineras av vackra trähus och villor. Över staden tronar ruinen av Borgholms slott, ett barockpalats som brann för drygt tvåhundra år sedan. Granne med Borgholms slott ligger det kungliga sommarslottet Solliden, byggt i början av 1900-talet av drottning Victoria efter italiensk modell.

Fyra nätter på Strand Hotell
Vår bas för dagarna på Öland är hotell Strand, som har ett vackert läge direkt vid båthamnen, med fina promenadstråk runt hörnet och tio minuters promenad in till Borgholms lilla centrum. Frukost och middag ingår och serveras i hotellets restaurang.

Boka din resa

2022-08-21 2022-08-25 7 190 kr Borgholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Till Borgholm

  Resa till Borgholm och Hotell Strand. Väljer du att boka buss från Stockholm, ankommer du till Borgholm under eftermiddagen. Vi installerar oss och får litet egen tid innan vi äter middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2. Vi spelar boule under för- och eftermiddag

  Den lilla byn Tjusby ligger knappt 15 km från Borgholm. Vi tar oss dit med buss efter frukost. Under Nisse Ekanders ledning spelar vi boule under för- och eftermiddag. Lunchsmörgås och kaffe ingår. Efter dagens spel återvänder vi med buss till hotellet i Borgholm. En stunds vila före kvällens middag. Kanske lockar en kvällspromenad i småstadsidyllen.

 • Dag 3. En dag fylld av spel och trivsam gemenskap

  Efter frukost återvänder vi med buss till Tjusby för ytterligare en dag fylld av spel och trivsam gemenskap. Om vädret tillåter, serveras dagens lunchsmörgås och kaffet utomhus. Efter några timmars trevligt spel, återvänder vi till Borgholm och vårt hotell. Passa på att gå en bit längs Prinsessan Estelles promenad i naturreservatet Borga Hage. Promenadvägen går från hotellet till kungafamiljens sommarslott Solliden. Vi återsamlas i restaurangen för kvällens gemensamma middag.

 • Dag 4. Vi får lära bowls grunder

  På morgonen tar vi en gemensam promenad från hotellet genom staden till Borgholms moderna bowlshall. Erfarna instruktörer visar oss spelets grunder och självklart kommer vi att testa att spela några rundor.

  Promenad till Solliden
  Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i Borgholm och närbelägna strövområden. Om du vill och orkar, kan du följa med på en promenad upp till det kungliga sommarslottet Solliden.
  Åren 1903–1906 lät dåvarande drottning Victoria bygga sitt italienska drömslott Solliden på Öland med Villa San Michele på Capri som förebild. Alldeles utanför Sollidens slottspark ligger Kaffetorpet som ägs av kungafamiljen och har anor från sent 1800-tal. Här finns möjlighet till kaffepaus på egen hand. Därefter vandrar vi genom det vackra naturreservatet, längs Prinsessan Estelles promenad, tillbaka till Borgholm.
  Avslutande middag med prisutdelning under lättsamma former i hotellets restaurang.

 • Dag 5. Vi reser hemåt

  Frukost och avresa. Om du bokat buss når du Stockholm under sen eftermiddag.

Resans höjdpunkter

 • Nisse Ekander bouleledare
 • Boulehall inomhus
 • Buss mellan hotell och boulehall
 • Pröva bowls
 • Bra hotell i trivsam småstadsmiljö

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Borgholm
Avresor 21/8
Pris Från 7 190 kr
Enkelrumstillägg 1 700 kr
I priset ingår
 • Del i dubbelrum på Strand Hotell i Borgholm, 4 nätter
 • Halvpension på Öland från middag (exkl. dryck) ankomstdagen till frukost hemresedagen
 • Boulespel två dagar
 • Lunchsmörgås med kaffe i samband med boulespel i Tjusby båda dagarna
 • Buss mellan hotellet och boulehallen i Tjusby
 • Bowls introduktion och spel en dag
 • PRO medlemsresors bouleledare Nisse Ekander
 • PRO medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg

Bussresa Stockholm - Öland tur och retur 990 kr per person

Boende

Strand Hotell

Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Strand Hotell Borgholm

  Strand Hotell är beläget direkt vid Borgholms gästhamn, på promenadavstånd till centrum, Borgholms slottsruin och naturreservatet Borga Hage. Inomhuspool, restaurang, bar och sällskapsutrymmen. Hotellet är av bra mellanklass med moderna dubberum, dusch/wc, hårfön, kostnadsfri wi-fi, värdeskåp och tv. Hela hotellet är rökfritt.