Översikt

Aktiv vecka på Riva del Sole

Upplev våren i Italien! Följ med oss till södra Toscana, och den fantastiska semesteranläggningen Riva del Sole, när april övergår i sköna maj. Här väntar en trivsam och aktiv vecka, komponerad av våra ledare Irene Samuelsson och Anneli Timén. Här kan du förbättra ditt kroppsliga välbefinnande och vi varvar fysiska aktiviteter med härligt umgänge, såväl dagtid som i samband med våra middagar.

Under vistelsen på Riva del Sole bor vi i lägenheter med kök. Det ger dig frihet att själv ordna till lunch eller vickning på uteplatsen. Vi bor i olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje, utspridda i ett stort och lummigt parkliknande område. Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², mycket enkla och rustikt inredda med ett vardagsrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, är iordningställda inför ankomst men i övrigt ingår inte städning. Under veckan sköter man själv bäddning, diskning och städning.

Boka din resa

2019-04-28 2019-05-05 13 595 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1 Ankomst till Rom

  Vi flyger med SAS till Rom och landar redan på förmiddagen. Bussresan från flygplatsen till Riva del Sole tar drygt 2,5 timmar, och du kommer att uppleva detta som en spännande del av upplevelsen. Vi färdas nämligen genom centrala Italien, längs kusten, med Medelhavet på ena sidan och toskanska vinfält på andra.

  Efter ankomst och incheckning i våra lägenheter på Riva del Sole, samlas vi till gemensam middag och ett informationsmöte om veckans aktiviteter.

  I resan ingår halvpension med frukost och middag och vi äter gemensamt alla dagar i hotellets restaurang. Då får vi tillfälle att lyssna till varandras upplevelser och planer. Efter middagen kan de som önskar njuta av solnedgången över Medelhavet på Bar Riva, terrassen vid havet.

  Under vistelsen på Riva del Sole bor vi i lägenheter med kök. Det ger dig frihet att själv ordna till lunch eller vickning på uteplatsen. Vi bor i olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje, utspridda i ett stort och lummigt parkliknande område. Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², mycket enkla och rustikt inredda med ett vardagsrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, är iordningställda inför ankomst men i övrigt ingår inte städning. Under veckan sköter man själv bäddning, diskning och städning.

 • Dag 2 Frukost och morgonyoga

  Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym. Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Vi inleder varje dag med gemensam frukost, och vi håller ett kort möte då vi stämmer av att alla är på plats och mår bra. Vi går igenom träningsschemat varje dag, och det kan förekomma mindre justeringar beroende på väder och vind. Därefter väntar lättare morgonyoga. Så här i inledningen av vår aktiva vecka på Riva del Sole, gör vi en gemensam promenad genom pinjeskogen och längs den långa sandstranden, för att få en bild av hur fantastisk denna anläggning är.

 • Dag 3 Besök i Castiglione och pulshöjande dans

  På förmiddagen tar vi lokalbussen direkt från Riva, de knappt två kilometerna, in till småstaden Castiglione della Pescaia. Här går vi en promenad i de pittoreska gränderna och den livliga fiskehamnen. Kanske lockar en strut med äkta italiensk glass? Under eftermiddagen väntar vattenträning, fot- och balansträning samt funktionell träning. Det erbjuds olika svårighetsgrader, beroende på ork och förutsättningar. Precis som de flesta eftermiddagar under veckan, så avrundar vi med rolig och pulshöjande dans! 
  Foto:Åke Persson

 • Dag 4 Vattengympa i poolen

  Veckans program inkluderar bland annat funktionell styrka på hotellets gym, där våra instruktörer demonstrerar olika träningsmoment, beroende på tidigare erfarenhet och behov. Vi anpassar redskapen efter individuella förutsättningar. Varje träningspass är 30–40 minuter.

  I dag, och vid ytterligare ett par tillfällen under vår aktiva vecka, blir det vattengympa i Rivas stora pool.

 • Dag 5 Naturskön vandring och sittande gympa

  Om du vill, kan du i dag följa med på en naturskön vandring genom pastoralt vacker miljö. Vi vandrar några kilometer i ett behagligt tempo. Därefter kan du tillbringa ett par lediga timmarna på stranden eller passa på att besöka Rivas fina spa-anläggning.
  Under eftermiddagen väntar ett sittande gym-pass som tillägg till veckans övriga stärkande aktiviteter.

 • Dag 6 Balansträning och ledig eftermiddag

  Förmiddagen innehåller balansträningar och styrkepass. Eftermiddagen är helt ledig för vila eller besök på stranden; solsängar och parasoll ingår i resans pris. Eller kanske föredrar du att läsa en god bok i skuggan av ett pinjeträd, på den egna terrassen eller under ett parasoll på baren vid havet.

 • Dag 7 Final på träningsveckan

  Idag är det final på vår träningsvecka, men ingen avstår från morgongymnastiken. Under eftermiddagen väntar dels pulsgympa som är konditionshöjande för knoppen, dels ett styrkepass som är stärkande för hela kroppen.

  Som final på vår trivsamma vecka sammanfattar vi veckans aktiviteter i samband med kvällens avslutande middag.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter frukost reser vi med buss till Roms flygplats för hemresan till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda
Avresor 28/4
Pris Från 13 595 kr
Specialpris PRO-pris från 12 795 kr
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk 1 800 kr
I priset ingår

• Flyg till Rom t/r
• Transfer t/r
• Del i 2-rums­lägenhet på Riva del Sole, 7 nätter. Ej städning
• Frukost varje morgon
• Middag varje kväll
• Promenad i Castiglione
• Träning och aktivi­teter
• Turistskatt
• PRO medlemsresors instruktörer

I priset ingår ej

Avbeställnings och reseförsäkring.

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Boende

 • Riva Del Sole, lägenheter ***

  VÅRA LÄGENHETER Riva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av dåvarande statsminister Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje.

  Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt men enkelt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning, diskning, etc. Under veckan bytes sänglinnet och handdukarna en gång. Vid ankomsten finns det tvål, schampo och toalettpapper i lägenheterna. Detta fylls ej på under veckan utan man får komplettera detta själv efter behov. Affär finns inne på hotellets område.