Översikt

Vandring i Kroatien

Följ med på vår nya vandringsresa till magiskt vackra Makarska i Kroatien. Denna mysiga stad, beläget vid foten av Biokovobergen, anses som en av de mest natursköna platserna vid Adriatiska havet.

Här möts det mäktiga bergsmassivet med det kristallklara havet. Denna pärla har omtalat god mat, trevliga promenadstråk och stor gästfrihet. Njut av gemenskapen och sköna vandringar utmed kusten som doftar härligt av vildväxande örter och kryddor.

Makarska rivieran anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet med sina långa stränder och inbjudande badvikar. På den vidsträckta dalmatiska kusten, vid foten av de mäktiga Biokovobergen, ligger den charmiga småstaden Makarska.

I denna mysiga kuststad flanerar du i medeltida gränder och insuper atmosfären vid det centrala Kacistorget. Under 1500-talet omgavs det av skyddande murar, idag ligger torget öppet och ramas in av ståtliga barockbyggnader.

Längs strandpromenaden finner du trevliga barer, kaféer och butiker samt restauranger som serverar färsk fisk och lokalt producerat vin.

Boka din resa

2018-10-06 2018-10-13 12 200 kr Scandinavian Airlines 5 Boka
2018-10-13 2018-10-20 12 200 kr Norwegian 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Ankomst till Makarska

  Flyg direkt till Split och transfer till ert hotell i Makarska. Transfern tar ca 1,5 tim.

 • Dag 2. Njut i Makarska

  Efter frukosten håller vår värdinna ett välkomstmöte. Efter det bekantar vi oss med omgivningarna i Makarska på en guidad gemensam vandring. Vi bor bekvämt invid den palmkantade strandpromenaden i Makarska. 

 • Dag 3. Biokovo, den adriatiska tronen

  Vi får på vår första tur uppleva platsen där havet och berget möter varandra. Vi åker minibussar upp till högsta toppen på Biokovo bergen, 1762 m ö.h. och får en fantastisk utsikt över inlandet med Bosnien & Herzegovina. Hela bergsmassivet, kusten och öarna ligger vid våra fötter. Vi kör vidare uppåt och vid andra stoppet vandrar vi tillsammans till toppen Vosac som ligger 1422 m ö.h. Vandringen tar ca 2 timmar och klassas som lätt. Därifrån tar vi oss tillbaka till bussarna, och har picknic i naturen. Vi kör sen vidare uppåt de höga topparna innan vi beger oss åter mot Makarska.

 • Dag 4. Fri dag eller utflykt till Dubrovnik

   ”Den som söker paradiset på jorden bör komma och se Dubrovnik”, skrev den irländske författaren Bernard Shaw. Den som önskar kan idag följa med på en tillvalsutflykt till denna  medeltida muromgärdade stad, som anses vara Balkans vackraste. Under en guidad promenad genom Stari grad, Gamla stan, tittar vi närmare på bland annat Franciskanerklostret, Rektorspalatset och den marmorbelagda huvudgatan Stradun. Tid finns också att utforska staden på egen hand. Vill man hellre vara ledig så kan vår färdledare ge tips om ställen att besöka i Makarska.

 • Dag 5. Vandring utmed floden

  Den andra vandringen går genom färgrika byar omgivna av fikon- och persikeodlingar. Vi bjuds på en enastående utsikt över den kristallklara Cetinafloden och staden Omiš. Vi tar oss ner mot floden där båtar väntar på oss som tar oss nedströms till Omiš. Fåglar och många fiskare håller oss sällskap när vi glider längs med flodbankarna. Dagens vandring är på ca 3 timmar och båtturen på ca 30 min. Turen klassas som lätt.  

 • Dag 6. Fri dag eller utflykt till Split

  Dalmatiens huvudort Split är Kroatiens nästa största stad. På en tillvalsutflykt besöker vi denna historiska stad och dess stadskärna med det berömda Diocletianus palatset från 200-talet. Den palmkantade marmoresplanaden Riva är stadens hjärta, där både lokalbefolkning och besökare samlas för att njuta folklivet vid hamnen. 

 • Dag 7. Vandring till Podgora

  På den sista vandringen går vi från Makarska längs med det glittrande Medelhavet och genom skogen till den lilla staden Podgora som ligger ca 8 km söder om Makarska. Här äter vi en lättare lunch och ser oss omkring innan vi vänder tillbaka mot Makarska. Turen klassas som lätt.  

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost transfer till flygplatsen i Split för hemresa till Skandinavien.  

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 6/10 och 13/10
Pris Från 12 200 kr
Specialpris 11 495 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 1 200 kr
I priset ingår
 • Flyg till Split t/r.
 • Transfer till hotellet t/r.
 • Boende i dubbelrum 7 nätter.
 • Frukost och middag alla dagar.
 • Ett glas vin/öl/alkoholfritt vid middagen
 • Tre vandringsdagar inkl. lunch.
 • Daglig städning.
 • Guidad stadspromenad i Makarska.
 • Vandringsledare under vandringarna.
 • PROmedlemsresors värdinna.
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Kund har ej teckna reseförsäkring 0 kr
Resplan

Dag 1. Resa till Kroatien
Dag 2. Njut i Makarska
Dag 3. Biokovo den adriatiska tronen
Dag 4. Fri dag eller utflykt till Dubrovnik
Dag 5. Vandring utmed floden
Dag 6. Fri dag eller utflykt till Split
Dag 7. Vandring till Podgora
Dag 8. Hemresa 

Resesätt Scandinavian Airlines, Norwegian
Klimat

Kustområdet har typiskt medelhavsklimat. Soligt och varmt sommarväder från ungefär mitten av maj till slutet av september med dagstemperatur på 25-30 grader. I oktober ligger temperaturen runt 20-25 grader.

Valuta

Kroatisk Kuna.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Kroatien, Hotel Meteor****

  Hotel Meteor. Är ett fint fyrstjärnigt hotell beläget vid strandpromenaden. Hotellet består av två flyglar mot havet. Här finns restaurang, internetcafé, kiosk, inom och utomhuspool, frisör, bastu, gym och skönhetssalong. Valutaväxling och gratis trådlöst internet. Solterrass med saltvattenpool, och solstolar. Klapperstensstrand.

  Rummen. Fina och bekvämt inredda rum med två separata sängar eller dubbelsäng, utrustade med minibar, tv, telefon, hårfön, bad/wc. Balkong med delvis eller full havsutsikt. Vid bokning av enkelrum erhåller du dubbelrum för eget bruk.