Översikt

Vandring i Kroatien

Följ med på vår nya vandringsresa till magiskt vackra Makarska i Kroatien. Denna mysiga stad, beläget vid foten av Biokovobergen, anses som en av de mest natursköna platserna vid Adriatiska havet.

Här möts det mäktiga bergsmassivet med det kristallklara havet. Denna pärla har omtalat god mat, trevliga promenadstråk och stor gästfrihet. Njut av gemenskapen och sköna vandringar utmed kusten som doftar härligt av vildväxande örter och kryddor.

Makarska rivieran anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet med sina långa stränder och inbjudande badvikar. På den vidsträckta dalmatiska kusten, vid foten av de mäktiga Biokovobergen, ligger den charmiga småstaden Makarska.

I denna mysiga kuststad flanerar du i medeltida gränder och insuper atmosfären vid det centrala Kacistorget. Under 1500-talet omgavs det av skyddande murar, idag ligger torget öppet och ramas in av ståtliga barockbyggnader.

Längs strandpromenaden finner du trevliga barer, kaféer och butiker samt restauranger som serverar färsk fisk och lokalt producerat vin.

Boka din resa

2017-10-07 2017-10-14 11 300 kr Scandinavian Airlines Väntelista Boka
2017-10-14 2017-10-21 11 300 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Ankomst till Makarska

  Flyg till Split. Vår färdledare möter för busstransfer till de två systerhotellen Dalmacija och Meteor i Makarska. Bussresan tar ca 1,5 timme.

 • Dag 2. Njut i Makarska

  Vi bekantar oss med omgivningarna i Makarska på en guidad gemensam vandring. Vi bor bekvämt invid den palmkantade strandpromenaden i Makarska.

 • Dag 3. Vandring genom skog och byar

  På den första vandringsturen tar vi oss genom pittoreska bergsbyar. Vi vandrar genom barrskog och olivlundar med en fantastisk utsikt över den vackra kustlinjen mot de Dalmatiska öarna. Under vandringen stannar vi till i en av byarna för att vila. Dagens vandring är på ca 3 timmar och klassas som lätt vandring.

 • Dag 4. Fri dag alternativt utflykt till Omis eller Dubrovnik

  Denna dag erbjuds en tillvalsutflykt till piratstaden Omis, som ligger vid Cetinaflodens mynning. En guidad promenad genom Gamla stan minner om tiden då Venedig härskade här. Vidare gör vi en båttur på floden Cetina. Till lunch avnjuts vin och lokala rätter, med venetianska influenser.

  "Den som söker paradiset på jorden bör komma och se Dubrovnik", skrev den irländske författaren Bernard Shaw. Vi följer hans rekommendation och ägnar en hel dag åt denna medeltida muromgärdade stad, som anses vara Balkans vackraste.

 • Dag 5. Vandring utmed floden

  Den andra vandringen går genom färgrika byar omgivna av väldoftande fikon och persikoodlingar. Vi bjuds på en enastående utsikt över den kristallklara Cetinafloden och ön Omis. Vi tar oss ner mot floden där båtar väntar på oss som tar oss nedströms till Omis. Fåglar och många fiskare håller oss sällskap när vi glider längs med flodbankarna. Dagens vandring är på ca 3 timmar och båtturen på ca 30 min. Turen klassas som lätt.

 • Dag 6. Fri dag eller utflykt till Split

  Dalmatiens huvudort Split är Kroatiens nästa största stad. På en tillvalsutflykt besöker vi denna historiska stad och dess stadskärna med det berömda Diocletianus palatset från 200-talet. Den palmkantade marmoresplanaden Riva är stadens hjärta, där både lokalbefolkning och besökare samlas för att njuta folklivet vid hamnen.

 • Dag 7. Vandring i Biokovo

  Den sista vandringsdagen består av en spektakulär upplevelse med en blandning av berg och hav. Från topparna på Biokovo får vi en hisnande utsikt och vid bra väder kan man se ända in på de Bosniska bergen. Vi blickar ut över de Dalmatiska öarna och de kilometerlånga stränderna. Dagens vandring är på ca 3 timmar och klassas som medelsvår.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost transfer till flygplatsen i Split för hemresa till Skandinavien.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm
Avresor 7/10 och 14/10
Pris Från 11 300 kr
Specialpris 10 795 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 1 400 kr
I priset ingår

– Flyg till Split t/r
– Transfer till hotellet t/r
– Boende i dubbelrum 7 nätter
– Frukost och middag alla dagar
– Ett glas vin/öl/alkoholfritt vid middagen
– Tre vandringsdagar inkl. lunch
– Daglig städning
– Guidad stadspromenad i Makarska
– PROmedlemsresors värdinna

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Kund har ej teckna reseförsäkring 0 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Makarska
Dag 2. Njut i Makarska
Dag 3. Vandring genom skog och byar
Dag 4. Fri dag eller utflykt till Omis
Dag 5. Vandring utmed floden
Dag 6. Fri dag eller utflykt till Split
Dag 7. Vandring i Biokovo
Dag 8. Hemresa

Resesätt Scandinavian Airlines, Norwegian
Klimat

Kustområdet har typiskt medelhavsklimat. Soligt och varmt sommarväder från ungefär mitten av maj till slutet av september med dagstemperatur på 25-30 grader. I oktober ligger temperaturen runt 20-25 grader.

Valuta

Kroatisk Kuna.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotell Dalmacija***

  Omtyckt och centralt beläget hotell invid strandpromenaden. Nedför en liten trappa når du hotellets egen klapperstenstrand. Med sitt fantastiska läge i Makarska är Dalmacija ett av de bästa mellanklasshotellen på rivieran. Från hotellet har du nära till restauranger och kaféer samt en underbar vy över Adriatiska havet.
  FACILITETER. På hotellet finns restaurang, sällskapsutrymmen, bar, internetkafé och växlingskontor. Stor solterrass med utomhuspool, solsängar och trevlig poolbar. Säkerhetsfack i receptionen.
  DUBBELRUM. Modernt inredda rum med två separata sängar eller dubbelsäng, luftkonditionering, satellit-tv, minibar, telefon, hårtork och badkar med dusch och wc. Balkong med delvis eller full havsutsikt.