Översikt

Gympa och qigong på Riva del Sole

Träningen med Irene Samuelsson från Svenska gymnastikförbundet och Karin Blomkvist-Paegelow, perfekt för dig som vill förbättra ditt kroppsliga och mentala välbefinnande.

Bara ett stenkast utanför Castiglione ligger den svenskägda semesterbyn Riva del Sole, en av Italiens mest kända och eftertraktade. Belägen alldeles vid havet med en privat strand.

Boka din resa

2018-05-14 2018-05-21 12 000 kr Norwegian 5+ Boka

Program

 • Irene Samuelsson

  Träningen leds av Irene Samuelsson från Svenska gymnastikförbundet. Träningen är framtagen för dig som vill förbättra ditt kroppsliga och mentala välbefinnande. Ett ledord är gemenskap och glädje. Därför innehåller träningsveckan inte bara fysiska aktiviteter – vi bjuder alltid på härligt umgänge, såväl dagtid som i samband med våra middagar efter träningen. 

 • Riva del Sole

  Bara ett stenkast utanför Castiglione ligger den svenskägda semesterbyn Riva del Sole, en av Italiens mest kända och eftertraktade. Belägen alldeles vid havet med en privat strand. Inom Riva del Sole finns Spa-anläggning, gym, två pooler varav en med havsvatten, restaurang, pizzeria och tre barer. I hotellets servicecenter finns bankomat, butiker, mataffär, frisör, sjukstuga, apotek och tvättservice. In till den charmerande småstaden Castiglione della Pescaia är det bara ett par kilometer, och här finns såväl apotek, bank, småbutiker, barer och massor av trevliga restauranger.

 • Dag 1 Ankomst till Rom

  Ankomst till Rom. Bussresan från flygplatsen till Riva del Sole tar drygt 2,5 timmar. Men du kommer att uppleva detta som en spännande del av upplevelsen. Vi färdas nämligen genom centrala Italien, längs kusten, med Medelhavet på ena sidan och toskanska vinfält på andra.

  Efter ankomst och incheckning på Riva del Sole, inleds veckan med gemensam middag och ett informationsmöte, där varje aktivitet beskrivs. 

 • Dag 2 Morgongymnastik, yoga och qigong

  Vi inleder dagen med morgongymnastik, yoga och qigong. Efter frukost gör vi en gemensam promenad genom pinjeskogen och längs den långa sandstranden för att få en bild av hur fantastisk denna hotellanläggning är. Huvudtema idag är hotellets gym, där vår instruktör demonstrerar olika träningsmoment, beroende på tidigare erfarenhet och behov. Vi anpassar redskapen efter individuella förutsättningar. Under eftermiddagen får du en grundkurs i boulespel och konsten att hantera de glänsande metallkloten. Om tiden medger så avslutas dagen med en provtävling på stranden för nybörjare, och en match för de som redan känner till spelet. Gemensam middag i hotellrestaurangen. 

 • Dag 3 Guidad promenad

  Morgongymnastik, yoga och qigong och därefter är förmiddagen ledig.
  Den som ändå vill ut och röra på sig, kan följa med på guidad promenad in till den gamla staden Castiglione della Pescaia, cirka 2 km. Vandringen tar 30 minuter i varje riktning, och lön för mödan är de pittoreska gränderna och folklivet i båthamnen. Kanske lockar en strut med äkta italiensk glass? Under eftermiddagen väntar dels pulsgympa – konditionshöjande för knoppen, dels ett styrkepass – stärkande för hela kroppen.
  Gemensam middag, då vi får tillfälle att lyssna till varandras upplevelser under dagen.

 • Dag 4. Balansträning samt funktionell träning

  Efter qigong och morgongymnastik, står olika träningspass på programmet: Vattenträning, fot- och balansträning samt funktionell träning. Det erbjuds olika svårighetsgrader, beroende på ork och förutsättningar. Under eftermiddagen anordnas spännande bouletävlingar på stranden.
  Gemensam middag avslutar dagen.

 • Dag 5. Fri förmiddag

  Vi kan behöva ytterligare en ledig förmiddag, efter allt tränande. Den som vill kan följa med på en naturskön promenad genom pastoralt vacker miljö. Vi vandrar ett par kilometer i ett behagligt tempo. Eftermiddagen innehåller balansträningar och styrkepass. Gemensam middag.

 • Dag 6 Vi anordnar även en bouletävling

  Efter uppvärmande morgongymnastik och qigong utövar vi de aktiviteter som vi prövat: gymmet står till vårt förfogande. Vi anordnar även en bouletävling, där även nybörjarna har möjlighet att visa sig på styva linan. De som vill testa ännu fler aktiviteter, kan pröva på ”Afro-dans” – både roligt och pulshöjande! Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter. Den som ännu inte prövat hotellets fina spa-anläggning, har nu chansen. Gemensam middag i huvudrestaurangen och vi avslutar dagen med att njuta av solnedgången från terrassen vid havet.

 • Dag 7 Final på vår träningsvecka

  Idag är det final på vår träningsvecka. Men ingen avstår från morgongymnastiken, qigong eller bouletävlingen på stranden. Styrketräningsmaskinerna står till förfogande och det ges tid till individuell coaching för den egna fortsatta träningen. Tidigt på kvällen bjuder vi in till en intressant föreläsning. Därefter väntar ett glas italienskt mousserande vin och litet tilltugg. I samband med kvällens avslutande middag, delar vi ut diplom till samtliga som bevis på att man deltagit i denna aktiva och vitaliserande vecka.

 • Dag 8. Hemresa

  Tidig frukost och tidig avresa till Roms flygplats och hemresan till Sverige.
  Vi tror att många av deltagarna har fått smak för denna form av aktiv semester. Därför kommer PRO medlemsresor att erbjuda fler träningsresor till Riva del Sole i Italien.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Luleå, Stockholm
Avresor 14/5
Pris Från 12 000 kr
Specialpris 10 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Lägenhet för eget bruk, 1 800 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Rom t/r
 • Transfer från flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i tvårumslägenhet, 7 nätter, ej städning.
 • Frukostbuffé på hotellet varje morgon
 • Middag på hotellet varje kväll
 • Guidad promenad till och i Castiglione della Pescaia
 • Träning, qigong och aktiviteter enligt program
 • Irene Samuelsson, ledare från Svenska Gymnastikförbundet
 • Karin Blomkvist-Paegelow, qigongledare
 • PROmedlemsresors färdledare
I priset ingår ej

Dricks ingår ej i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Riva Del Sole, lägenheter ***

  VÅRA LÄGENHETERRiva del Sole började byggas av svenska Reso år 1958, och anläggningen invigdes av dåvarande statsminister Tage Erlander 1960 som den första i Italien som kunde erbjuda självhushåll i lägenheter med kök. Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole i södra Toscana är en pigg 60-åring, en av Italiens mest kända och eftertraktade och speciell på flera sätt. Läget alldeles vid havet med en privat strand är unikt. Som gäst har du fri tillgång till Spa-anläggningen med pooler, bastu och gym.Det finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna. Lägenheterna är utspridda i ett lummigt parkliknande område med pinjer och stranden intill. De ligger i flera olika tvåplanshus med totalt fyra lägenheter i varje. Lägenheterna är rymliga, ca 57 m², hemtrevligt men enkelt inredda med ett allrum, sovrum med två separata sängar, pentry och badrum, balkong eller markterrass. Lägenheterna, som är avsedda för självhushåll, har städats inför ankomst men i övrigt ingår inte städning: under veckan sköter man själv bäddning, diskning, etc.