Översikt

Bouleresa till Andalusien

Vill du spela boule med nya och gamla vänner på stranden i Sydspanien? I november reser vi till charmiga kuststaden Almuñécar för att under en vecka spela boule på San Cristobalstranden.

Boulespelandet leds av vår svenska bouleledare Nisse Ekander. Efter lunch samlas vi på stranden för att inleda spelet. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn.

Boka din resa

2018-11-18 2018-11-25 8 300 kr SAS/Norwegian 3 Boka
2019-02-03 2019-02-10 7 690 kr SAS/Norwegian 5+ Boka
2019-02-10 2019-02-17 7 690 kr SAS/Norwegian 5+ Boka
2019-02-17 2019-02-24 8 150 kr SAS/Norwegian 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar

  Vi flyger till Málaga. Busstransfer (ca 1,5 tim) till sydspanska staden Almuñécar där vi tar in på  lägenhetshotellet Chinasol, nära beläget vid San Cristobal-stranden och Medelhavets brus. Då ankomsten är sen sker välkomstmöte och välkomstmiddagen på måndag.

 • Dag 2. Boulespel på stranden

  Här möter vi vår bouleledare. Efter frukost välkomstmöte och information om veckans program. Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kuller-stensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. I Gamla stan på Plaza los Higuitos (Fikontorget) smakar vi spanska tapas. Efter lunch, boulespel på stranden. Välkomstmiddag på kvällen

 • Dag 3. Almuñécar

  Efter lunchen samlas vi på stranden för att inleda spelet. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn. Ett tips är att ha en bra termos och egen bouleutrustning i resepackningen. Vattenkokare finns att låna i receptionen till lägenheten. Eftersom vi bor i lägenheter utrustat med pentry kanske du vill passa på att handla hem pulverkaffe och diverse matvaror.

 • Dag 4. Utflyktsdag

  Längs kusten och i bergen i Andalusien finns många ställen att besöka. Denna dag erbjuds en tillvalsutflykt för de som önskar. 

 • Dag 5. Boulespel på stranden

  Även denna eftermiddag ägnas åt boulespel på stranden. Innan kvällens middag på hotellet, samlas vi i vårt gemensamma utrymme i anslutning till baren och bufférestaurangen, för samkväm och prisutdelning efter dagens spel.

 • Dag 6. Fredagsmarknad

  Fredagsmarknaden, Mercadillo, är ett givet besöksmål under ett veckobesök i Almuñécar. Var gärna på plats när marknaden öppnar tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som bjuds ut i de många stånden – från handknutna mattor till väskor, kläder, husgeråd, skor och smycken.

  På kvällen kan den som vill följa med på en tillvalsutflykt. Vi njuter av den temperamentsfyllda dans- och konstformen flamenco, som utvecklats i regionen och har blivit en del av Andalusiens folkmusik. Vi får uppleva en sprakande show samtidigt som vi avnjuter spanska specialiteter. Utflykten bokas och betalas på plats hos våra värdinnor.

 • Dag 7. Boulespel på stranden

  Ännu en eftermiddag med spännande boulespel på stranden. Vår bouleledare ser till så att alla lagen får möta varandra. Kvällens avslutningsmiddag blir extra festlig.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Under dagen sker transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn, Umeå, Stockholm, Göteborg, Kiruna, Luleå
Avresor 18/11, 3/2, 10/2 och 17/2
Pris Från 7 690 kr
Specialpris från 6 990 kr PRO-medlem (från Stockholm)
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk 900 kr
Detaljerade priser

Tillägg från Luleå, Umeå och Kiruna 1500 kr per person.

I priset ingår

- Flyg till Malaga t/r
- Transfer till hotellet t/r
- Del i enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter
- Välkomstdrink och välkomstmiddag
- Halvpension med frukost och middag
- Avskedsmiddag
- Boulespel på stranden 4 dagar
- PROmedlemsresors lokala värdinna
- PROmedlemsresors bouleledare

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar
Dag 2. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 3. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 4. Utflyktsdag
Dag 5. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 6. Fredagsmarknad i Almuñécar
Dag 7. Almuñécar- Boulespel på stranden
Dag 8. Hemresa

Resesätt Scandinavian Airlines, SAS/Norwegian
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18-22 grader under hösten och vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.