Översikt

Bouleresa till Andalusien

Vill du spela boule med nya och gamla vänner på stranden i Sydspanien? I januari, februari, mars och november reser vi till charmiga kuststaden Almuñécar för att under en vecka spela boule på San Cristobalstranden.

Boulespelandet leds av vår svenska bouleledare Nisse Ekander. Efter frukostarna på hotellet samlas vi på stranden för att inleda spelet. Vi spelar enligt Monrad systemet, fem omgångar à cirka 35 minuter i färdigställda banor. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn.

Boka din resa

2017-11-04 2017-11-11 7 500 kr Norwegian Väntelista Boka
2017-11-11 2017-11-18 7 500 kr Norwegian 3 Boka
2017-11-18 2017-11-25 7 500 kr SAS/Norwegian 5+ Boka
2018-02-11 2018-02-18 7 500 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka
2018-02-18 2018-02-25 7 500 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar

  Vi flyger direkt till Málaga. Busstransfer (ca 1,5 tim) till sydspanska staden Almuñécar där vi tar in på populära lägenhetshotellet Chinasol, beläget vid San Christobalstranden och Medelhavets brus. Här möter vi vår bouleledare. Välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Boulespel på stranden

  Efter frukost på hotellet samlas vi på stranden för att inleda spelet. Vi spelar enligt Monrad systemet, fem omgångar à cirka 35 minuter i färdigställda banor. Här på den ”tropiska kusten” råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, med många soldagar. Vi räknar med att spela i solsken, även om du förstås också måste vara förberedd på regn.
  Ett tips är att ha en bra termos och egen bouleutrustning i resepackningen. Vattenkokare finns i lägenheten. Senare blir det avbrott för lunch i den egna lägenheten eller kanske på någon restaurang eller tapasbar längs den vackra strandpromenaden. Eftersom vi bor i lägenheter utrustat med pentry kanske du vill passa på att handla hem pulverkaffe och diverse matvaror.

 • Dag 3. Almuñécar

  Till fots lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. I Gamla stan vid centrala torget Plaza Kelibia smakar vi spanska tapas.

 • Dag 4. Boulespel på stranden

  Även denna dag ägnas åt boulespel på stranden. Fem omgångar med avbrott för lunch. Innan kvällens middag på hotellet samlas vi i vårt gemensamma utrymme i anslutning till baren och bufférestaurangen för samkväm och prisutdelning efter dagens spel.

 • Dag 5. Utflyktsdag

  Idag kommer det att erbjudas en tillvalsutflykt mot tillägg.

 • Dag 6. Boulespel på stranden

  Ännu en dag med spännande boulespel på stranden. Vår bouleledare ser till så att alla lagen får möta varandra.

 • Dag 7. Boulespel på stranden

  Vi rekommenderar ett besök på Almuñécars populära fredagsmarknad, Mercadillo. Var gärna på plats tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som bjuds ut i de många stånden – från handknutna exklusiva mattor till fabrikstillverkade billiga strumpor. Idag börjar vi spela boule efter lunch så att alla kan besöka marknaden. Kvällens avskedsmiddag blir extra festlig.

 • Dag 8. Hemresa

  Frukost på hotellet. Under dagen sker transfer till flygplatsen för hemresa till Stockholm.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Umeå, Luleå, Köpenhamn
Avresor 4/11, 11/11, 18/11, 11/2 och 18/2
Pris per person Från 7 500 kr
Specialpris 6 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk 900 kr
I priset ingår

- Flyg till Malaga t/r
- Transfer till hotellet t/r
- Del i enrumslägenhet på Chinasol, 7 nätter
- Välkomstdrink och välkomstmiddag
- Halvpension med frukost och middag
- Avskedsmiddag
- Boulespel på stranden 4 dagar
- PROmedlemsresors lokala värdinna
- PROmedlemsresors bouleledare

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Flyg till Málaga – Buss till Almuñécar
Dag 2. Boulespel på stranden
Dag 3. Almuñécar
Dag 4. Boulespel på stranden
Dag 5. Utflyktsdag
Dag 6. Boulespel på stranden
Dag 7. Boulespel på stranden
Dag 8. Hemresa

Resesätt Norwegian, SAS/Norwegian, Scandinavian Airlines
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18-22 grader under hösten och vintern.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.