Översikt

Vandring på Mallorca

Medelhavets kanske mest kända ö är ett paradis för vandrare. Underbara Mallorca bjuder höga berg och gröna dalar, blommande mandelträd, oliv- och apelsinlundar och gyllengula mimosafält. Natursköna vandringar erbjuds längs kusten såväl som i kuperad terräng, både på öst- och västsidan. I huvudstaden Palma gör vi dessutom en ”historisk vandring”. Våra vandringsledare är bosatta på Mallorca

RESAN TILL MALLORCA. Vi flyger från Stockholm till Palma. Här möter vår färdledare för busstransfer till lägenhetshotellet Jardin del Mar, vackert beläget i Santa Ponsa ca 20 km sydväst om huvudstaden.

MALLORCA Intar en speciell plats i våra hjärtan. Många är vi som har gästat ön åtskilliga gånger, sedan charterturismen tog sin början. Till en början för sol och bad i ljuvliga havsvikar. Med åren har allt fler upptäckt öns många andra sidor – den fantastiskt vackra naturen med höga berg och gröna dalar. 

Oliv- och apelsinlundar, mandelträd, gyllengula mimosafält och lummig pinjeskog. Lägg därtill ett ljuvligt medelhavsklimat. Det är bara att sätta på vandringskängorna och tillsammans med våra erfarna ledare ge sig ut på härliga strövtåg!

Boka din resa

2019-10-07 2019-10-14 11 190 kr SAS/Norwegian Väntelista Förfrågan
2019-10-19 2019-10-26 11 190 kr Scandinavian Airlines Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Ankomst till Palma

  Kort transfer till Santa Ponsa på 25 min. och vårt lägenhetshotell Jardin del Mar***. Välkomstträff och orienteringstur i närområdet.

 • Dag 2. Es Capdella

  Vi tar taxi till den lilla byn Es Capdella, där vår vandring börjar. Målet är Finca de Galatzo, en enkel vandring i natursköna omgivningar, ca tre timmar (ca 7 km) Lunch intas på bykrogen i Es Capdella. För de som önskar mer vandring efter lunch så fortsätter vi på en fin anlagd gångväg till Paguera, ca 6 km. Därifrån sker sen transport tillbaka till Santa Ponsa.

 • Dag 3. Valldemossa

  Vår buss tar oss upp till Chopins Valldemossa, där vi gör en intressant rundvandring innan vi fortsätter till konstnärsbyn Deia. Härifrån vandrar vi 8 km ned till den gyllene dalen och staden Soller. För de som föredrar en enklare vandring nere i citrusdalen finns även den möjligheten. Hela gruppen samlas sedan i bergsbyn Fornalutx – en riktig pärla!

 • Dag 4. Palma

  Ett besök i Palma, Mallorcas vackra huvudstad, är ett måste. Vi åker lokalbuss, på egen hand eller gemensamt, in till Plaza España. Förmiddagen är fri för lunch och egna strövtåg. I Balearernas charmiga huvudstad Palma de Mallorca, ordnas på eftermiddagen en tre timmars "historisk vandring" som avslutas med besök i den mäktiga katedralen. Hemfärd
  till Santa Ponsa sker på egen hand (lokalbuss).

 • Dag 5. Gömda bergsbyar

  Taxi tar oss upp till Son Font varifrån vi vandrar 1,5 timme (ca 6 km) till den bortglömda byn Galilea på 500 m höjd. Vi intar lunch på kyrkbaren. Därefter gör vi en rundvandring i den idylliska bergsbyn, innan vi vandrar tillbaka till Son Font.

 • Dag 6. Mallorcas sydöstkust

  Idag tar vi egen buss och kör österut över Mallorcas slättland, till några av pärlorna på denna kust. Där vandrar vi ovan havet, ca 6 km, och finner oss en liten vik där vi dukar upp till reseledarnas picknic. Den som vill tar ett svalkande dopp i det kristallklara havet. Vandringen fortsätter utefter kusten 5 km och avslutas vid hamnen i S´Estanyol.  

 • Dag 7. Fri dag

  Dagen är till egen disposition, för att smälta alla intryck och för eventuell shopping av inhemska delikatesser och souvenirer att ta med hem. Färdledarna kan även ge förslag om  fleratrevlig ställen att besöka om önskemål finns.

 • Dag 8. Hemresa

  Utcheckning och buss till flygplatsen för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda, Köpenhamn Kastrup, Göteborg
Avresor 7/10 och 19/10
Pris Från 11 190 kr
Specialpris Från 10 490 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg 2-rumslägenhet för eget bruk 1 600 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm till Palma t/r
 • Busstransfer från flygplatsen till hotellet t/r
 • Del i 2-rumslägenhet för självhushåll 7 nätter
 • 7 x frukost
 • 3 x lunch, enligt program
 • 7 x middag
 • Rundtur i Santa Ponsa
 • Vandringar i enlighet med program
 • PROmedlemsresor färdledare


F= Frukost, L= Lunch, M=Middag.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Lägenhet för eget bruk 1 600 kr
Kund har ej tecknat ERV avbest.försäkring 0 kr
Kund har ej teckna ERV semesterförsäkring 0 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Palma
Dag 2. Es Capdella
Dag 3. Valdemossa
Dag 4. Palma
Dag 5. Gömda bergsbyar
Dag 6. Mallorcas sydöstkust
Dag 7. Fri dag
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS/Norwegian, Scandinavian Airlines
Klimat

Med ca 286 soldagar om året erbjuder Mallorca ett milt och behagligt klimat. Medeltemperaturen dagtid i luften under mars och oktober är ca 18-21 grader.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Vi börjar morgnarna med frukost och sedan bär det av tillsammans med vår vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som lätta-medelsvåra och är på 4-5 timmar/dag. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stigningar och nedförsbackar med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula för att kunna vara med på vandringarna. Se till att skorna/kängorna är bekväma och väl ingångna.

Boende

 • Jardin del Mar***

  Är ett mellanklasshotell och vår bas under vår tid på Mallorca. Med sitt fantastiska läge direkt på klipporna i Santa Ponsa och på halvön Es Castellot erbjuder Jardin del Mar tvårumslägenheter med full eller begränsad havsutsikt. På hotellet finns en restaurang där vi äter frukost och middag. Dessutom har hotellet ett fint poolområde med en solterrass som vetter ut mot Medelhavets brus. Säkerhetsfack finns i receptionen mot avgift.

  Tvårumslägenheter för 1-4 personer, ca 38 m², fördelat på ett sovrum och ett vardagsrum med pentry. Modernt inredda med tv, pentry med kokskåp med enkel köksutrustning. Alla lägenheter har möblerad balkong och full eller delvis havsutsikt.