Översikt

Vandring på Mallorca - Lätt nivå

Medelhavets kanske mest kända ö är ett paradis för vandrare. Underbara Mallorca bjuder höga berg och gröna dalar, blommande mandelträd, oliv- och apelsinlundar och gyllengula mimosafält. Natursköna vandringar erbjuds längs kusten såväl som i kuperad terräng, både på öst- och västsidan. I huvudstaden Palma gör vi dessutom en ”historisk vandring”. Vår duktiga vandringsledare är bosatt på Mallorca.

RESAN TILL MALLORCA. Vi flyger från Stockholm, Köpenhamn och Umeå till huvudstaden Palma de Mallorca. Efter en kort busstransfer når vi Santa Ponsa och vårt hotell Sun Beach Apt. 

SANTA PONSA ligger vackert beläget på sydvästra Mallorca. Det är en trevlig badort omgiven av väldoftande pinjeskog och klippor som sluttar ner mot havet. 

HOTEL SUN BEACH APARTMENTS. Hotellet är nyrenoverat och ligger mycket centralt i Santa Ponsa. På hotellet finns en reception som är öppen 24 tim. lobbybar och en solterrass med pool och barservering. Nära hotellet finns det affärer, barer, busshållplats och bara ett stenkast från hotellet ligger havet och en lång sandstrand. Lägenheterna har ett separat sovrum, liten salong med pentry som har spis, kylskåp, microvågsugn, brödrost och vattenkokare. Badrummet har duschkabin och alla balkonger är möblerade med solsäng och har utsikt mot havet. I lägenheterna finns det även TV.

Vår mycket uppskattade PRO färdledare och vandringsledare är fast boende på Mallorca och känner sin ö ”utan och innan”. Dagsvandringarna graderas som lätta och är på 4-5 timmar/dag. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stigningar och nedförsbackar med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula för att kunna vara med på vandringarna. Se till att skorna/kängorna är bekväma och väl ingångna

Boka din resa

2020-03-14 2020-03-21 9 990 kr SAS Stockholm 5+ Boka resa
2020-03-14 2020-03-21 9 990 kr SAS Köpenhamn 1 Boka resa
2020-03-14 2020-03-21 11 190 kr SAS Umeå 1 Boka resa

Program

 • Dag 1. Ankomst till Palma

  Kort transfer till Santa Ponsa på 25 min. och vårt lägenhetshotell Sun Beach***. Välkomstträff och orienteringstur i närområdet på eftermiddagen.. 

 • Dag 2. Sydöstkust

  Efter frukosten tar vi oss med buss österut till Cap Blanc varifrån vi går en vacker kustvandring på ca. 6 km. Under vägen stannar vi och intar en picnic ute i det gröna. Den som vill kan efter det ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Vandringen fortsätter till S´Estanyol där vi sedan samlas innan vi åker buss tillbaka till Santa Ponsa. 

 • Dag 3. Es Capdella

  Vi tar taxi till den lilla byn Es Capdella, där vår vandring börjar. Målet är Finca de Galatzo, en enkel vandring i natursköna omgivningar, ca tre timmar (ca 7 km) Lunch intas på bykrogen i Es Capdella. För de som önskar mer vandring efter lunch så fortsätter vi på en fin anlagd gångväg till Paguera, ca 6 km. Därifrån sker sen transport tillbaka till Santa Ponsa.

 • Dag 4. Palma

  Ett besök i Palma, Mallorcas vackra huvudstad, är ett måste. Vi åker lokalbuss, på egen hand eller gemensamt, in till Plaza España. Förmiddagen är fri för lunch och egna strövtåg. I Balearernas charmiga huvudstad Palma de Mallorca, ordnas på eftermiddagen en tre timmars ”historisk vandring” som avslutas med besök i den mäktiga katedralen. Hemfärd till Santa Ponsa sker på egen hand (lokalbuss). 

 • Dag 5. Fri dag

  Dagen är till egen disposition, för att smälta alla intryck och för eventuell shopping av inhemska delikatesser och souvenirer att ta med hem. Färdledaren kan även ge förslag om fleratrevlig ställen att besöka om önskemål finns.    

 • Dag 6. Gömda bergsbyar

  Taxi tar oss upp till Son Font varifrån vi vandrar 1,5 timme (ca 6 km) till den bortglömda byn Galilea på 500 m höjd. Vi intar lunch på kyrkbaren. Därefter gör vi en rundvandring i den idylliska bergsbyn, innan vi vandrar tillbaka till Son Font. 

 • Dag 7. Valldemossa

  Vår buss tar oss upp till Chopins Valldemossa, där vi gör en intressant rundvandring innan vi fortsätter till konstnärsbyn Deia. Härifrån vandrar vi 8 km ned till den gyllene dalen och staden Soller. För de som föredrar en enklare vandring nere i citrusdalen finns även den möjligheten. Hela gruppen samlas sedan i bergsbyn Fornalutx – en riktig pärla!

 • Dag 8. Hemresa

  Utcheckning och buss till flygplatsen för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Umeå
Avresor 14/3
Pris Från 9 990 kr
Enkelrumstillägg 2-rumslägenhet för eget bruk 1 700 kr
I priset ingår
 • Flyg till Palma t/r
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i tvårumslägenhet 7 nätter inkl. frukost
 • Middag alla dagar inkl. dryck
 • Två luncher
 • En picnic
 • Utflykter och vandringar enligt program
 • PROmedlemsresors vandingsledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Palma
Dag 2. Sydöstkusten
Dag 3. Es Capdella
Dag 4. Palma
Dag 5. Fri dag
Dag 6. Gömda bergsbyar
Dag 7. Valdemossa
Dag 8. Hemresa

Resesätt SAS
Klimat

Med ca 286 soldagar om året erbjuder Mallorca ett milt och behagligt klimat. Medeltemperaturen dagtid i luften i mars är 18 grader.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Vi börjar morgnarna med frukost och sedan bär det av tillsammans med vår vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som lätta och är på 4-5 timmar/dag. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stigningar och nedförsbackar med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula för att kunna vara med på vandringarna. Se till att skorna/kängorna är bekväma och väl ingångna.

 ** På denna resa ingår det halvpension samt två luncher och en picnic som intas under tre av veckans vandringar. Alla frukostar och middagar intas på det närliggande hotellet Holiday Center. Det är en promenad på ca. 5 minuter. Frukosten serveras från 07.30 alla dagar. Till middagen ingår det vatten samt valfri dryck med eller utan alkohol.

Boende

 • Sun Beach i Santa Ponsa

  Hotellet är nyrenoverat och ligger mycket centralt i Santa Ponsa. På hotellet finns en reception som är öppen 24 tim, lobbybar och en solterrass med pool och barservering. Nära hotellet finns det affärer, barer, busshållplats och bara ett stenkast från hotellet ligger havet och en lång sandstrand. Lägenheterna har ett separat sovrum, liten salong med pentry som har spis, kylskåp, microvågsugn, brödrost och vattenkokare. Badrummet har duschkabin och alla balkonger är möblerade med solsäng och har utsikt mot havet. I lägenheterna finns det även TV.