Översikt

Introduktionsbridge på Gysinge Herrgård

Är du intresserad av att lära dig grunderna i att spela bridge? Då är du varmt välkommen att lära dig spela bridge på stämningsfulla Gysinge Herrgård tillsammans med PROmedlemsresor i ledning av Elisabeth Stanley, en mycket rutinerad bridgespelare och van kursledare. Vi bor på Gysinge Herrgård lär oss grunderna i bridgespelet i vackra lokaler. Rummen är ljusa och renoverade i smakfull stil. Gysinge Herrgård är beläget i Gysinge bruk ca fem mil från Gävle. Passa på att sträcka på benen och släpp koncentrationen för en stund med en naturskön promenad i naturreservatet och Dalälven i vinterskrud. Låt oss njuta av efterlängtat sällskap där vi följer omtanke och de restriktioner som tillskrivs under resan. Framförallt umgås vi och njuter av goda måltider tillsammans.

Lär dig grunderna i bridge. Bridge är ett kortspel för fyra personer, där spelarna bildar par och spelar tillsammans. De grundläggande reglerna i bridge är relativt enkla, men utvecklingsmöjligheterna är nästan oändliga. Denna introduktionskurs vänder sig till dig som är nybörjare, men även till dig som vill komma igång igen efter ett uppehåll från bridgespelet. Du behöver inte ha en partner med dig. Bridge består av två delar: budgivning och spelföring. Under denna resa fokuserar vi på spelföring och motspel, med teori och övningar både för- och eftermiddag. Efter vår introduktionskurs är du mycket väl förberedd för att gå vidare i en nybörjarkurs.

Både Gysinge Herrgård och Gysinge Bruk är ett vingslag i historien. Gysinge herrgård ligger i Gysinge bruk vid Dalälven i Sandvikens kommun, ca fem mil från Sandviken och Gävle i Gästrikland. Gysinge bruk grundades 1668 och senare producerades krigsmaterial för den svenska armén. Än i dag finns en av smedjorna kvar. Området på Gysinge Herrgård är stort. Du kan strosa runt i det natursköna naturreservatet intill Dalälven, Sveriges näst längsta älv, eller sitta inne på café Udden och bara njuta av att se hur älven flödar. Vill du bege dig ut på en något längre promenad välkomnar Färnebofjärdens nationalpark dig med sin mycket speciella miljö. Här möts fyra landskap och du kan vänta dig ett artrikt djur och växtliv. Naturum erbjuder aktiviteter året om och naturumvärden hjälper dig med tips på vad som finns att se och göra. Gysinge byggnadsvård ligger promenad bort för dig som är intresserad av inredning och material för byggnadsvård. Här finns även vackra visningshus och bodar för inspiration vid tidstypisk renovering. 

Den nuvarande herrgården ritades av arkitekt Carl Christopher Gjörwell och uppfördes på 1830-talet på uppdrag av dåvarande brukspatronen Michael Benedicks. Herrgården fungerade som bostad åt brukspatronerna till 1905. Fram till mitten av 1950-talet drevs herrgården som pensionat men även rekreationshem. 1970 köpte PRO byggnaden som då med hjälp av byggherren Anders Diös rustades upp. Mellan 1982 och 2019 har PRO folkhögskola haft sina lokaler och internat för sina kursdeltagare i Gysinge Herrgården med omgivande byggnader.

Boka din resa

2021-05-31 2021-06-03 6 795 kr Buss Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Busstransfer från Stockholm Cityterminal via Uppsala

  Vid ankomst till Gysinge Herrgård serveras Lunch. Och sedan följer ett eftermiddagspass med presentation och introduktion av kursen. Vi njuter av god mat och äter en gemensam 2 rätters middag i orangeriet. Efter middagen finns egen tid att spendera i den mysiga herrgården eller i det vackra området.

 • Dag 2 och 3. Vi spelar bridge

  Vi äter gemensamma frukostar, luncher och middagar i Orangeriet. Men framförallt spelar vi bridge för hela slanten. Däremellan serveras kaffe och det finns tid för bensträckare och natursköna promenader. Intresset för att spela bridge uppstod redan i slutet av 1800-talet, och spred sig snabbt över världen under 20- och 30-talen. Reglerna för kontraktsbridge, den spelform som vi i allmänhet avser när vi talar om bridge, började tillämpas under tidigt trettiotal, ungefär samtidigt som spelet introducerades i Sverige. Bridge består av budgivning och spelföring. Du får lära dig spela korten och vi fokuserar på spelföring och motspel.

 • Dag 4. Hemresa

  Efter frukost spelar vi ett sista pass och nu är ni varma i kläderna och har grundkunskaperna att fortsätta i en nybörjarkurs för att utveckla ditt spel och lära dig budgivning. Vi avslutar med en gemensam lunch i Orangeriet och sedan blir vi hämtade av bussen som kör oss tillbaka till Stockholm Cityterminal via Uppsala.

 • Vår vana kursledare Elisabeth Stanley

  Elisabeth Stanley, en mycket rutinerad bridgespelare och van kursledare.

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 31/5
Pris Från 6 795 kr
I priset ingår
 • Boende på Gysinge Herrgård tre nätter inkl. frukost
 • Lunch fyra dagar
 • Tre stycken 2-rätters middagar
 • Kaffe finns att tillgå under hela dagarna
 • Bridgekurs enligt program
 • Kursmaterial
 • Bridgeledare Elisabeth Stanley
 • Fri parkering för de som kommer med egen bil
 • Fritt Wifi på hela Gysinge och i alla rum

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg.

Resesätt Buss
Deltagarantal

Detta är en gruppresa om ca 25 personer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om att informera och förhindra smittspridning. En förutsättning att följa med på resorna är att du är frisk och helt symtomfri. Våra bussar har 50 platser och vi begränsar antal resenärer till 28. Bussarna rengörs noggrant efter varje resa. Ombord finns toalett och vi tillhandahåller handsprit. Våra guidningar genomförs utomhus och i stora byggnader med mindre än 50 personer. Under visningar och de guidade promenader utomhus ber vi dig hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Boende

 • Gysinge Herrgård

  Gysinge herrgård ligger i Gysinge bruk vid Dalälven i Sandvikens kommun. Herrgården erbjuder dubbelrummen som är ljusa och fräscha med egen dusch och toalett. Även enkelrummen är ljusa och fräscha med egen eller delad dusch och toalett.