Översikt

Charmiga Portugal

Följ med oss till Portugal med utflykt till landets huvudstad Lissabon och sagostaden Sintra. Lissabon ligger vid floden Tejo och är, precis som Rom, byggd på sju kullar. Vi kommer att besöka Baixa, Lissabons hjärta, med den stora paradgatan Avenida da Liberdade. Vi kommer att se São Jorgeborgen, stadsdelarna Alfama och Belém och njuta av historiska minnesmärken som är uppsatta på Unescos världsarvs-lista. Dessutom gör vi en utflykt till den romantiska, kungliga sommarstaden Sintra, belägen i bergen ovanför Lissabon, med sitt kulturlandskap och imponerande palats. Vi bor hela veckan i staden Estoril, vid Atlantkusten, strax väster om Lissabon.

Boka din resa

2021-10-10 2021-10-17 10 990 kr Norwegian Stockholm 1 Boka resa

Program

 • Dag 1. Ankomst till Lissabon.

  Efter ankomst till Lissabons flygplats beger vi oss med buss mot Estoril, där vi tar in på vårt hotell. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Estoril och Cascais.

  Vi bor i den eleganta semesterstaden Estoril. Den pittoreska tvillingstaden Cascais ligger på bekvämt promenadavstånd och här möts vi av ett portugisiskt vardagsliv, med fiskmarknad och inbjudande små restauranger. Efter frukost informerar färdledaren om veckans program och den som orkar och vill följer med på en promenad till grannstaden Cascais. 

 • Dag 3. Utflykt till Lissabon.

  Idag gör vi en intressant utflykt till Portugals huvudstad Lissabon. Staden är byggt på sju kullar vid floden Tejo. Vår guide visar oss det mest intressanta i Lissabon, som stadsdelarna Alfama, Baixa och pittoreska Bairro Alto, känd för sin fado. Vi ser med stor sannolikhet de typiska spårvagnarna som kämpar uppför de smala backarna i Lissabons äldsta stadsdelar. Lunch på egen hand. Gemensam middag.

 • Dag 4. Ledig dag.

  Dagen är ledig för egna strövtåg i de trevliga omgivningarna. Vår färdledare hjälper gärna till med förslag eller kanske föredrar du att koppla av i en vilstol i trädgården eller vid poolen.

 • Dag 5. Utflykt till sagostaden Sintra.

  Dagens utflykt går till sagostaden Sintra, belägen på ett berg med samma namn, väster om Lissabon. Den kungliga sommarstaden är sedan 1995 upptagen på Unescos världsarvslista. Här njuter vi framförallt av skönheten i och omkring det vackra slottet Palácio da Pena. Lunch på egen hand.

 • Dag 6. Ledig dag.

  Dagen är fri för egna strövtåg. Varför inte ta tåget in till Lissabon på egen hand. Vår färdledare hjälper gärna till med goda råd.  

 • Dag 7. Ledig dag och avslutningsmiddag.

  dag kan det vara skönt att bara koppla av vid poolen eller ta en stilla promenad längs Atlantkusten. Eventuellt kanske man vill göra några sista-minuten-inköp. Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8. Hemresa.

  Avresa med buss till Lissabon för flyg hem till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 10/10
Pris Från 10 990 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum för eget bruk 2 800 kr

I priset ingår
 • Flyg till Lissabon t/r
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen till Estoril t/r
 • Del i dubbelrum inkl. frukost
 • Tre middagar på hotellet
 • Utflykt till Lissabon
 • Utflykt till Sintra
 • PRO medlemsresors värdinna

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resesätt Norwegian
Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Londres

  Hotellet är ett välkänt, nyrenoverat och mycket uppskattat trestjärnigt hotell i svensk regi med uppvärmd pool, beläget i en lugnare del av Estoril. Från hotellet är det en kort promenad till stranden och stadens casino. Vill du ta en längre morgonpromenad, ligger pittoreska Cascais på 15-20 minuters avstånd. Hotellet har 118 rum, alla med ljus och modern inredning. Dusch/bad och wc, satellit-tv, kassafack, litet kylskåp, telefon, luftkonditionering, balkong. (Enkelrum är utan balkong.)