Översikt

Cascais med Lissabon

Följ med oss till Portugal med utflykt till landets huvudstad Lissabon och sagostaden Sintra. Lissabon ligger vid floden Tejo och är, precis som Rom, byggd på sju kullar. Vi besöker Baixa, Lissabons hjärta, med den stora paradgatan Avenida da Liberdade, förundras över São Jorgeborgen, stadsdelarna Alfama och Belém samt njuter av historiska minnesmärken som är uppsatta på Unescos världsarvslista. Dessutom gör vi en utflykt till den romantiska, kungliga sommarstaden Sintra, belägen i bergen ovanför Lissabon, med sitt kulturlandskap och imponerande palats. Vi bor hela veckan i staden Cascais, vid Atlantkusten, strax väster om Lissabon.

Program

 • Dag 1. Ankomst till Lissabon.

  Efter ankomst till Lissabons flygplats beger vi oss med buss mot Cascais, där vi installerar oss på vårt hotell. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 2. Cascais.

  Vi bor i den pittoreska semesterstaden Cascais. Den eleganta tvillingstaden Estoril ligger på bekvämt promenadavstånd och här möts vi av ett portugisiskt vardagsliv, med fiskmarknad och inbjudande små restauranger. Efter frukost informerar färdledaren om veckans program och den som vill följer med på en promenad till grannstaden Estoril. Middag på hotellet.

 • Dag 3 Utflykt till sagostaden Sintra.

  Dagens utflykt går till sagostaden Sintra, belägen på ett berg med samma namn, väster om Lissabon. Den kungliga sommarstaden är sedan 1995 upptagen på Unescos världsarvslista. Här njuter vi framförallt av skönheten i och omkring det vackra slottet Palácio da Pena. Lunch på egen hand. Middag på hotellet.

 • Dag 4. Ledig dag.

  Dagen är ledig för egna strövtåg i de trevliga omgivningarna. Vår färdledare hjälper gärna till med förslag eller kanske föredrar du att koppla av på hotellet. Middag på hotellet.

 • Dag 5. Utflykt till Lissabon.

  Idag gör vi en intressant utflykt till Portugals huvudstad Lissabon. Staden är byggt på sju kullar vid floden Tejo. Vår guide visar oss det mest intressanta i Lissabon, som stadsdelarna Alfama, Baixa och pittoreska Bairro Alto, känd för sin fado. Vi ser med stor sannolikhet de typiska spårvagnarna som kämpar uppför de smala backarna i Lissabons äldsta stadsdelar. Lunch på egen hand. Gemensam middag.

 • Dag 6. Ledig dag.

  Dagen är fri för egna strövtåg. Varför inte ta tåget in till Lissabon på egen hand. Vår färdledare hjälper gärna till med goda råd. Middag på hotellet.  

 • Dag 7. Ledig dag

  Idag kan det vara skönt att bara koppla av vid poolen eller ta en stilla promenad längs Atlantkusten. Eventuellt kanske man vill göra några sista-minuten-inköp. Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8. Hemresa.

  Tidig avresa med buss till Lissabon för flyg hem till Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 6/11
Pris Från 12 990 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum för eget bruk 2 400 kr
Havsutsikt 900 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Lissabon t/r
 • Transport till hotellet i Cascais t/r
 • Del i dubbelrum sju nätter på Hotel Pestana Cascais ****
 • Turistskatt
 • Halvpension på hotellet exkl. dryck
 • Heldagsutflykt med guide i Lissabon
 • Halvdagsutflykt med guide till Sintra
 • Svensktalande guide
 • PRO medlemsresors färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resesätt TAP
Valuta

Euro.

Deltagarantal

20-25

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Pestana Cascais ****

  Pestana Cascais är ett fyrstjärnigt hotell mycket centralt beläget i Cascais med närhet till shopping, stranden, parker och museum. Det är cirka 5 km till Estoril och det berömda casinot. På hotellet finns det både utom och imomhuspool samt olika sorters bastu. Restaurang och bar finns också. Rummen är smakfullt möblerade med balkong. Mot tillägg kan man få havsutsikt. Alla rum har hårtork, TV, telefon och fritt wifi.

  Av. Manuel Júlio Carvalho e Costa 115
  2754-518 Cascais, Portugal
  Tel +351 21 482 5900

Boka din resa

2022-11-06 2022-11-13 12 990 kr TAP Stockholm, Arlanda 5 Boka resa