Översikt

SOLO-resa till Costa Brava

Följ med oss på en skön sensommarresa till vackra Costa Brava i Spanien. Vi bor ett stenkast från havet, nära staden Malgrat de Mar norr om Barcelona. På hotellet får du eget rum utan extra tillägg. Frukost varje morgon och middag varje kväll ingår också i priset, liksom trevligt umgänge med dina medresenärer. Så det är bara att njuta av det sköna klimatet, strosa längs strandkanten och känna vågorna rulla över tårna.

Malgrat de Mar – ett guldkorn på Costa Brava
Spanska Costa Brava är beläget längs Kataloniens kust upp till den franska gränsen. Vårt resmål, Malgrat de Mar, är en mindre känd men uppskattad semesterstad med en genuint spansk atmosfär. Malgrat de Mar är sammanbyggt med den mer moderna badorten Santa Susanna, och städerna förbinds av en fem kilometer lång strandväg med barer, caféer och restauranger.

Sköna sensommardagar vid Medelhavet
Costa Brava betyder ”den vilda kusten” och bjuder på sensommartemperaturer i oktober med omkring 20 grader i luften på dagarna och havet är fortfarande behagligt. Vårt hotell ligger i ett hotellområde mitt emellan Malgrat de Mar och badorten Santa Susanna, ca 600 m från den långa sandstranden, på gångavstånd till shopping och stadens yachthamn. Centrala Malgrat de Mar ligger på promenadavstånd från hotellet. Härifrån går det lokala tåg till Barcelona.

Program

 • Dag 1 Dag 1. Flyg till Barcelona

  Vårt flyg landar i Barcelona på eftermiddagen. På flygplatsen möter vår värdinna och buss, och vi reser norrut mot Costa Brava, restid ca en timma. Vårt hotell är beläget på gångavstånd till stranden, mitt emellan semesterstäderna Malgrat de Mar och Santa Susanna. Vi installerar oss och får en stunds vila innan vi gemensamt äter middag.

 • Dag 2-6 Promenader, shopping och Barcelona

  Nu har vi fem sköna och lata dagar framför oss. Vår svenska värdinna bor på hotellet och hon tar oss varje dag med på korta turer i området. Till exempel på gemensamma morgonpromenader längs strandpromenaden. Vi tar oss in till centrala Malgrat de Mar för litet shopping och för att uppleva den lokala atmosfären. För de som gillar Yoga så har hotellet yogaklasser varje dag som ni kan deltaga gratis i.

 • Tåg in till Barcelona
  En av dagarna gör de som vill en gemensam utflykt tillsammans med vår värdinna med det lokala tåget från Malgrat de Mar rakt in i hjärtat av storstaden Barcelona. Restid drygt en timme och kostar ca 70 kronor i varje riktning. I Barcelona går vi tillsammans längs några av de mest berömda kvarteren, shoppingstråken och torgen.

 • Dag 7 Hemresa

  Tidig avresa från hotellet med buss mot Barcelona och flygplatsen, restid ca 60 minuter. Vårt flyg avgår på morgonen och vi återkommer till Arlanda vid lunchtid.

Resans höjdpunkter

 • Sensommarvärme på Costa Brava
 • Enkelrum utan extra kostnad
 • Halvpension på hotellet
 • Trivsamma Malgrat de Mar
 • Gångavstånd till strand och shopping

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 13/10
Pris Från 10 390 kr
I priset ingår
 • Flyg till Barcelona t/r
 • Transfer mellan flygplats – hotellet t/r
 • Enkelrum med balkong 6 nätter
 • Halvpension med frukost- och middagsbufféer
 • PRO Medlemsresors värdinna

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr
Resesätt Norwegian
Valuta

Euro

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd & reseförsäkring
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och tecknar en avbeställningsförsäkring  i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Viktig information 
För att njuta av din resa bör du ha promenadvana på ojämnt underlag. Våra resor är skapade för en äldre målgrupp men ej handikappanpassade. Klarar du dig inte på egen hand behöver du ha någon med som kan hjälpa dig under resan. 

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Luna Park Hotel***

  Luna Park Hotel *** är ett stort turisthotell av bra mellanklass, beläget 550 meter till stranden mitt emellan städerna Malgrat de Mar och Santa Susanna. Halvpension i hotellets matsal med frukost- och middagsbufféer.
  Rummen: Dubbelrum för eget bruk med dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering, kassafack, balkong.
  Adress: Av. Colom, 12, Edificio B, Malgrat de Mar, Spanien
  Telefon: +34 937 65 42 50

Boka din resa

2024-10-13 2024-10-19 10 390 kr Norwegian Stockholm/Arlanda 2 Boka resa