Översikt

Soloresa till Mallorca

Sommarens livliga turistparadis Mallorca omvandlas vintertid till en lugn idyll, med behagligt klimat och trivsam atmosfär.

De natursköna omgivningarna med olivlundar och mandelträd inbjuder till strövtåg och utflykter på ön. Mallorca är ett mycket uppskattat resmål som många väljer att återkomma till år efter år. Eftersom ön är så varierad, med ett stort utbud av härliga stränder, mäktiga naturupplevelser och pittoreska bergsbyar, finns det alltid något nytt att upptäcka. På sommaren lockar Mallorca soldyrkare från hela världen, men på vintern råder här lugn och ro. Säsongen från höst till vår är därför en utmärkt tid att besöka ön, för att till exempel spela golf, vandra eller bara njuta av stämningen och det sköna klimatet.

Boka din resa

2019-10-22 2019-10-29 9 590 kr Scandinavian Airlines 5+ Boka resa

Program

 • Vi bor i Santa Ponsa

  Santa Ponsa ligger vackert beläget på sydvästra Mallorca. Det är en trevlig badort omgiven av väldoftande pinjeskog och klippor som sluttar ner mot havet. Inne i bukten finns också en lång strand med finkornig sand och flera mindre, avskilda vikar. Längs strandpromenaden samsas caféer med barer och restauranger, som erbjuder mat med såväl lokal som internationell inriktning.

 • Mallorca

  Mallorcas historia är allt annat än fredlig. Ögruppen Balearernas strategiska läge har bäddat för strider och erövringar genom tiderna. Många olika folkslag, som kartager, romare, morer, araber och katalaner, har alla satt sin prägel på öns kulturarv. År 1960 öppnades Mallorcas flygplats Son San Juan, och det var då charterresorna till denna omtyckta semesterö inleddes.

 • Utflykter som ingår

  På denna resa har vi inkluderat en heldagsutflykt för att uppleva den underbara naturen på Mallorca. Vi åker med buss mot västkusten, gör ett stopp i orten Valldemossa och fortsätter förbi Deia på väg mot spårvagnsstaden Soller. I den väldoftande citrusdalen väntar en fantastisk vandring. Under vägen blir vi serverade "pa ambo li" och väl framme i bergsbyn Fornalutx njuter vi av omgivningarna.

 • Aktiviteter

  Våra värdinnor erbjuder aktiviteter på plats som vandringar i närområdet,  besök i Palma och föredrag. Ett besök på en vingård är nästan ett måste när man besöker Mallorca. Allt är oftast till självkostnadspris och varierar beroende på deltagarantal. Viktigast är att vi alla får en innehållsrik och trevlig vecka tillsammans.

 • Tillvalsutflykter

  Under veckan erbjuds ett antal tillvalsutflykter som besök i Palma med den spektakulära katedralen. Även en resa längs sydkusten där vi tar oss till fiskebyn Puerto de Andraitx, vidare utmed de hisnande bergssluttningarna på västkusten. Utflykterna bokas och betalas på plats.

 • PRO Värdinnor

  Våra omtyckta PROvärdinnor finns på plats så att du kan känna dig trygg under din vistelse. Därför erbjuder vi omfattande resmålsservice på plats. Våra värdinnor kan hjälpa dig med de flesta praktiska frågor som kan dyka upp – från tips om roliga utflykter och aktiviteter till kontakt med läkare. De kan mycket om ön och pratar självklart också landets språk.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Göteborg, Stockholm Arlanda, Köpenhamn Kastrup
Avresor 22/10
Pris Från 9 590 kr
Specialpris Fr 8 890 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet, eget bruk 0 kr (Värde 1 100 kr)
I priset ingår

- Flyg till Palma t/r
- Transfer till hotellet t/r
- Inkvartering enligt valt alternativ i 7 nätter
- 7 x frukostbuffé
- 7 x middagsbuffé
- Städning 5 dagar
- Guidad stadspromenad
- Heldagsutflykt till västkusten inkl. lunch
- PROmedlemsresors värdinna.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimat

Med ca 286 soldagar om året erbjuder Mallorca ett milt och behagligt klimat. Medeltemperaturen dagtid i luften under mars och oktober är ca 18-21 grader.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Jardin del Mar***

  Är ett mellanklasshotell och vår bas under vår tid på Mallorca. Med sitt fantastiska läge direkt på klipporna i Santa Ponsa och på halvön Es Castellot erbjuder Jardin del Mar tvårumslägenheter med full eller begränsad havsutsikt. På hotellet finns en restaurang där vi äter frukost och middag. Dessutom har hotellet ett fint poolområde med en solterrass som vetter ut mot Medelhavets brus. Säkerhetsfack finns i receptionen mot avgift.

  Tvårumslägenheter för 1-4 personer, ca 38 m², fördelat på ett sovrum och ett vardagsrum med pentry. Modernt inredda med tv, pentry med kokskåp med enkel köksutrustning. Alla lägenheter har möblerad balkong och full eller delvis havsutsikt.