Översikt

Soloresa till Mallorca

Sommarens livliga turistparadis Mallorca omvandlas vintertid till en lugn idyll, med behagligt klimat och trivsam atmosfär.

De natursköna omgivningarna med olivlundar och mandelträd inbjuder till strövtåg och utflykter på ön. Mallorca är ett mycket uppskattat resmål som många väljer att återkomma till år efter år. Eftersom ön är så varierad, med ett stort utbud av härliga stränder, mäktiga naturupplevelser och pittoreska bergsbyar, finns det alltid något nytt att upptäcka. På sommaren lockar Mallorca soldyrkare från hela världen, men på vintern råder här lugn och ro. Säsongen från höst till vår är därför är en utmärkt tid att besöka ön, för att till exempel spela golf, vandra eller bara njuta av stämningen och det sköna klimatet.

Boka din resa

2018-10-20 2018-10-27 9 700 kr Norwegian/SAS Väntelista Boka

Program

 • Vi bor i Santa Ponsa

  Santa Ponsa är en omtyckt och komplett badort med allt du kan önska för din semester. Du badar vid Santa Ponsas stora strand eller någon av flera mindre, avskilda vikar. Längs strandpromenaden samsas caféer med barer och restauranger, som erbjuder mat med såväl lokal som internationell inriktning.

 • Aktiviteter

  Våra omtyckta värdinnor erbjuder ett gediget aktivitetsutbud med allt från boccia, kägelspel, kortspel till sångaftnar, bingo, vinprovning och mycket mer. Programmet varierar beroende på deltagarantal och är till självkostnadspris.

 • Tillvalsutflykter

  Under veckan erbjuds några tillvalsutflykter. Dessa kan variera beroende på tillgänglighet och antal deltagare och de bokas och betalas på plats till våra värdinnor.
  Bland urvalet finns, rundtur i Palma, då vi ser Almudainapalatset, katedralen och utsikten från Bellverborgen. Utflykten till Valldemossa inkluderar ett besök i klostret La Cartuja samt en Chopinkonsert. Mallorcas sevärdheter. Längs sydkusten tar vi oss till fiskebyn Puerto de Andraitx, vidare utmed de hisnande bergssluttningarna på västkusten.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Stockholm
Avresor 20/10
Pris Från 9 700 kr
Specialpris Fr 8 995 kr PRO-medlem
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet, eget bruk 0 kr (Värde 1 100 kr)
I priset ingår

- Flyg till Palma t/r
- Transfer till hotellet t/r
- Inkvartering enligt valt alternativ i 7 nätter
- 7 x frukostbuffé
- 7 x middagsbuffé
- Städning 5 dagar
- Guidad stadspromenad
- Heldagsutflykt till västkusten inkl. lunch
- PROmedlemsresors värdinna.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Tillval och utflykter
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resesätt Norwegian/SAS
Klimat

Med ca 286 soldagar om året erbjuder Mallorca ett milt och behagligt klimat. Medeltemperaturen dagtid i luften under mars och oktober är ca 18-21 grader.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Jardin del Mar***

  Är ett mellanklasshotell och vår bas under vår tid på Mallorca. Med sitt fantastiska läge direkt på klipporna i Santa Ponsa och på halvön Es Castellot erbjuder Jardin del Mar tvårumslägenheter med full eller begränsad havsutsikt. På hotellet finns en restaurang där vi äter frukost och middag. Dessutom har hotellet ett fint poolområde med en solterrass som vetter ut mot Medelhavets brus. Säkerhetsfack finns i receptionen mot avgift.

  Tvårumslägenheter för 1-4 personer, ca 38 m², fördelat på ett sovrum och ett vardagsrum med pentry. Modernt inredda med tv, pentry med kokskåp med enkel köksutrustning. Alla lägenheter har möblerad balkong och full eller delvis havsutsikt.