Översikt

Soloresa till Makarska-Kroatien

Följ med på vår nya soloresa – du får eget rum utan extra kostnad! Makarska rivieran i Kroatien anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet. Här möts mäktiga bergsmassiv och kristallklart hav. En avkopplande atmosfär, omtalat god mat och stor gästfrihet gör orten till en perfekt utgångspunkt – oavsett om du vill vandra, bada eller njuta av sköna behandlingar.

Makarska rivieran anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet med sina långa stränder och inbjudande badvikar. På den vidsträckta dalmatiska kusten, vid foten av de mäktiga Biokovobergen, ligger den charmiga småstaden Makarska där vi bor på vår soloresa.

Boka din resa

2021-10-19 2021-10-26 9 690 kr Lufthansa Stockholm Väntelista Förfrågan
2022-04-02 2022-04-09 10 990 kr Lufthansa Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Resan till Makarska

  Flyg till Split. Vår färdledare möter för busstransfer till Hotel Park i Makarska. Bussresan tar ca 1,5 timme.

 • Makarska stad

  I denna mysiga kuststad flanerar du i medeltida gränder och insuper atmosfären vid det centrala Kacistorget. Under 1500-talet omgavs det av skyddande murar, idag ligger torget öppet och ramas in av ståtliga barockbyggnader. Längs strandpromenaden finner du trevliga barer, kaféer och butiker samt restauranger som serverar färsk fisk och lokalt producerat vin.

 • Makarska rivieran

  Makarska rivieran anses av många vara en av de vackraste platserna vid Adriatiska havet med sina långa stränder och inbjudande badvikar. På den vidsträckta dalmatiska kusten, vid foten av de mäktiga Biokovobergen, ligger den charmiga småstaden Makarska.

 • Tillvalsutflykter

  Möjlighet finns att under veckan boka in någon av tillvalsutflykterna under en eller flera av dagarna. Utflyktsprogrammet presenteras på plats och alla utflykter betalas kontant i den lokala valutan eller i Euro.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 19/10 och 2/4
Pris Från 9 690 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 0 kr (Värde 1 400 kr)
I priset ingår
 • Reguljärt flyg till Split t/r
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till hotellet t/r
 • Eget dubbelrum 7 nätter på Hotel Park ****
 • Halvpension med frukost och middag exkl. dryck
 • Daglig städning
 • Guidad stadspromenad i Makarska
 • PROmedlemsresors värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Tillägg ej PROmedlem 800 kr

UTFLYKTER. Under vistelsen i Makarska finns det flera utflykter som du kan boka till. Bokning och betalning för utflykterna sker på plats i lokal valuta. Endast kontant betalning.

Bland annat kommer följande att erbjudas :

Följande utflykter kommer att erbjudas :

Omiš och Zadvarje - En dag i piraternas näste.
PRIS: 55 eur per person
Ingår: transport, skandinavisktalande guide, båt i Omiš, lunch med fažol – lokal bond soppa, peka (kalvkött, kyckling, potatis) och dessert, m/vin och vatten till och kaffe till dessert.

Dubrovnik – Adriatiska havets pärla.             
PRIS: 59 eur per person
Ingår: bussresa med skandinavisktalande guide samt tur i Dubrovnik med samma guide.

Vinprovning – Kobiljačas utsökta vingårdar.
PRIS: 48 eur per person
Ingår: Bussresa och skandinavisktalande guide, plockmat, vinprovning bestående av 3 glas vin och 1 glas sött vin.

Resesätt Lufthansa
Klimat

Kustområdet har typiskt medelhavsklimat. 

Valuta

Kroatisk Kuna.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Valbart tillägg
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Som resenär hos PRO Medlemsresor ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden och det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar. Vi rekommenderar också att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag.

Boende

 • Hotell Park ****

  Är vårt utvalda hotell, som bas för vistelsen i Makarska. Hotellet är fyrstjärnigt och ligger centralt och det tar 1 minut att promenera till stranden. Hotellet erbjuder utomhuspool, sol terrass, á la carte restaurant, spa och wellness center med gym och inomhuspool. Fritt trådlöst internet på hela hotellet.

  DUBBELRUM. Rummen är modernt möblerade och har minibar, säkerhetsbox, luftkonditionering, fritt trådlöst internet, TV, telefon och hårtork.
  Alla rum är dubbelrum och har balkong samt utsikt mot parken eller bergen.
  Vid bokning av en person erhålls ett dubbelrum för eget bruk.